Ο Φαν Βέερτ που «σβήνει» τα γκολ του Δουβίκα και ο Βόλος που αδικεί τον εαυτό του

Ο Φαν Βέερτ που «σβήνει» τα γκολ του Δουβίκα και ο Βόλος που αδικεί τον εαυτό του

Δημήτρης Βέργος
Ο Φαν Βέερτ που «σβήνει» τα γκολ του Δουβίκα και ο Βόλος που αδικεί τον εαυτό του

bet365

Η ικανότητα του Ολλανδού στο σκοράρισμα δεν έφτανε στον Βόλο, ο οποίος, όπως στα Γιάννενα, έτσι και στη Λαμία, αδίκησε την προσπάθειά του σε μεμονωμένες στιγμές.

Ένα από τα ζητούμενα του Βόλου τη φετινή σεζόν μετά την αποχώρηση του Τάσου Δουβίκα για την Ουτρέχτη ήταν να βρει τα γκολ του Έλληνα επιθετικού, ο οποίος πέρυσι είχε σκοράρει 11 στο πρωτάθλημα και άλλα τρία στο Κύπελλο. Αυτό ήταν το στοίχημα με την απόκτηση του Τομ Φαν Βέερτ, ο οποίος άλλωστε σε συνέντευξή του στο Gazzetta τον περασμένο Σεπτέμβρη είχε θέσει ψηλά τον πήχη: «Να φτάσω τα γκολ του Δουβίκα, στόχος η ωραία μπάλα και τα playoffs», είχε πει.

Όσον αφορά το τελευταίο, τα πράγματα αρχίζουν και δυσκολεύουν από τη στιγμή που ο Βόλος αγνοεί τη νίκη στο πρωτάθλημα από τις αρχές Οκτώβρη, έχοντας πέσει πλέον στην 9η θέση μετά το εντυπωσιακό ομολογουμένως ξεκίνημα. Αλλά σε ό,τι έχει να κάνει με τον προσωπικό του στόχο, ο Ολλανδός επιθετικός φουλάρει πλέον για να ξεπεράσει τον Δουβίκα, μετρώντας μετά τα δύο γκολ επί της Λαμίας τα οκτώ συνολικά με τη φανέλα του Βόλου.

Ο Φαν Βέερτ, μαζί με το τρομερό ξεκίνημα του Βόλου, είχε αρχίσει «καυτός» την καριέρα του στα ελληνικά γήπεδα καθώς στις έξι πρώτες αγωνιστικές βρήκε πέντε φορές δίχτυα, σκοράροντας σε όλες τις νίκες της ομάδας του, αλλά και στο συγκλονιστικό come back απέναντι στον ΠΑΟΚ (4-4). Στη συνέχεια τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα ήταν λογικό να επηρεάσουν και τον ίδιο. Ο Φαν Βέερτ επέστρεψε στα γκολ στο Καραϊσκάκη επί του Ολυμπιακού, όπου ο Βόλος παραλίγο να αγκαλιάσει ένα σπουδαίο αποτέλεσμα και το απόγευμα της Τετάρτης στη Λαμία απέδειξε ξανά πως είναι ένας παίκτης με εξαιρετική επαφή με τα δίχτυα. Τόσο στο τελείωμά του στο πρώτο γκολ, όσο και στην εξαιρετικά δύσκολη κεφαλιά με την οποία κάνει το 0-2 αποδεικνύοντας την ικανότητά του στο σκοράρισμα.

Παρά την ικανότητα αυτή, όμως, ο Βόλος πήρε μόλις ένα βαθμό, εξακολουθώντας να αγνοεί το τρίποντο που ψάχνει για να φτιάξει και την ψυχολογία του. Όπως και στα Γιάννενα με αντίπαλο τον ΠΑΣ έτσι και στη Λαμία, οι Βολιώτες αδίκησαν τον εαυτό τους. Στους «Ζωσιμάδες» έφυγαν με άδεια χέρια, έχοντας πάρει δύο φορές το προβάδισμα και πλήρωσαν την αμυντική επιπολαιότητα σε δύο στιγμές και φυσικά τη φάση του πέναλτι του Ροσέρο. Μια τέτοια στιγμή πλήρωσε και στη Λαμία με το πέναλτι του Νίνη, που έβαλε τον αντίπαλο ξανά μέσα στο ματς πριν στη συνέχεια έρθει δύο λεπτά αργότερα και το γκολ της ισοφάρισης.

Ο Βόλος έπαιξε ξανά στο παιχνίδι του, ικανοποίησε με την απόδοσή του μεσοεπιθετικά, αλλά όπως είπε εύστοχα και ο Κώστας Μπράτσος μετά το τέλος του ματς στη Λαμία: «Πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει να απολαμβάνει ο κόσμος για να απολαμβάνουμε και εμείς». Τα 29 τέρματα παθητικό που μετράει ως τώρα η ομάδα της Μαγνησίας στο πρωτάθλημα είναι πολλά και ειδικά για τον στόχο των πλέι οφ που είχε θέσει από το ξεκίνημα της σεζόν. «Αν βελτιώσουμε τις ατομικές ανύποπτες φάσεις, όλο το πακέτο το έχουμε», συμπλήρωσε σωστά ο Μπράτσος. Και εκεί είναι και το... ζουμί για τον Βόλο για να μην αδικεί τον εαυτό του και ό,τι παράγει σχεδόν σε κάθε παιχνίδι.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα