Ρέαμπτσιουκ: Ο «Ράμπο» του Ολυμπιακού με συμμετοχή στα τρία γκολ με Φενέρ και Βόλο (vid)

Δημήτρης Τομαράς
Ο Μολδαβός έχει πάρει το... όπλο του και ουσιαστικά το πήρε πάνω του για να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στη νίκη τόσο με Φενέρ όσο και με Βόλο!

Ο 23χρονος Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, ο Μολδαβός αριστερός μπακ - που έχει και πορτογαλικό διαβατήριο καθώς έχει ανδρωθεί ποδοσφαιρικά στην Πορτογαλία - έχει εξελιχθεί το τελευταίο διάστημα σε έναν από τους πιο πολύτιμους παίκτες του Ολυμπιακού. Όπως επισήμανε ο ίδιος ο Πέδρο Μαρτίνς στις δηλώσεις του μετά το Ολυμπιακός - Βόλος ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ ήθελε δουλειά για να φτάσει στο επίπεδο που ήθελε ο ίδιος και που ήθελαν και στο Λιμάνι και αυτό έγινε. Ο ίδιος ο Πορτογάλος τεχνικός έχοντας παρακολουθήσει τον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ στην Πορτογαλία είχε διαγνώσει / εκτιμήσει την εξέλιξη που θα μπορούσε να έχει και την προοπτική του.

«Από τότε που τον επιλέξαμε γνωρίζαμε πως πρόκειται για παίκτη με θέληση, τεράστια αντοχή και μεγάλη θέληση για δουλειά. Ξέραμε πως ήθελε δουλειά για μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός αλλά τον είχαμε παρακολουθήσει από την Πορτογαλία. Τον παρακολουθούσαμε χρόνια στην Πορτογαλία. Όταν τον διαλέξαμε ξέραμε την εξέλιξή του και ότι θα είχε εξέλιξη. Δεν είναι έκπληξη η πορεία του», ήταν το σχετικό σχόλιο του Ίβηρα τεχνικού.

Ήρθε λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου όπου ο «Ράμπο» των Πειραιωτών με τις τρομερές αντοχές, τη δύναμη αλλά και την αυτοθυσία ακόμα και να παίζει για δύο σερί ματς με πρησμένο πόδι να δείξει το τι μπορεί να πετύχει και να προσφέρει. Με τη Φενέρ ήταν ο παίκτης που έδωσε την ασίστ στον Τικίνιο για το γκολ. Με τον Βόλο ήταν ο άνθρωπος που κέρδισε το πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Ελ Αραμπί και το φάουλ που χτύπησε εξαιρετικά ο Βαλμπουενά. Δηλαδή ουσιαστικά ήταν σαν να έδωσε δύο νίκες και δύο σημαντικές νίκες.

Ο Ρέαμπτσιουκ φέτος έχει 21 ματς με 1 γκολ, 1 ασίστ και 1 κερδισμένο πέναλτι ενώ αναμφίβολα η εικόνα του είναι σαφώς πιο βελτιωμένη από πέρυσι. Η βελτίωσή του είναι εμφανέστατη και ακόμα και στις μεταβιβάσεις και τις σέντρες του, δείγμα το πόσο έχει προσπαθήσει και δουλέψει. Με αυτόν τον τρόπο ο διεθνής αριστερός μπακ είναι το πρόσωπο των τελευταίων ημερών για τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Ο Ρέαμπτσιουκ σύμφωνα με τα στοιχεία της Λίγκας με τον Βόλο είχε

  • 99 λεπτά
  • 1 κλέψιμο
  • 2 επεμβάσεις
  • 6 φάουλ υπέρ
  • 4/8 γεμίσματα
  • 5 λάθη

Επίσης είχε με τον Βόλο

  • 1 κερδισμένο πέναλτι για το 1-0
  • Το κερδισμένο φάουλ από το οποίο ο Βαλμπουενά έκανε το 2-1

@Photo credits: INTIME