«Επίθεση» Γρατσάνη σε Κλάτενμπεργκ: «Μειώνεις τους Έλληνες διαιτητές, αν ήταν στο χέρι σου θα όριζες σε όλα ξένους»

Newsroom
«Επίθεση» Γρατσάνη σε Κλάτενμπεργκ: «Μειώνεις τους Έλληνες διαιτητές, αν ήταν στο χέρι σου θα όριζες σε όλα ξένους»

bet365

Ο διαιτητής Βαγγέλης Γρατσάνης, που είχε οριστεί 4ος σε ματς της προσεχούς αγωνιστικής, επιτίθεται στον Μαρκ Κλάτενμπεργκ για τους ορισμούς και με δήλωσή του ξεκαθαρίζει πως θα απέχει έως το καλοκαίρι.

Ο Γρατσάνης έδωσε στη δημοσιότητα δήλωση διαμαρτυρίας με την οποία βάλει κατά του Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Θεωρεί πως ο τρόπος που αντιμετωπίζεται τον μειώνει ως άνθρωπο και διαιτητή. Ο Βαγγέλης Γρατσάνης - διαιτητής Super League 1 - αναφέρει πως ο Κλάτενμπεργκ με τη στάση του μειώνει τους Έλληνες διαιτητές ενώ θα έπρεπε να τους ανεβάζει το γόητρο. Σε αυτή τη δήλωση αναφέρει πως δηλώνει κώλυμα αρχής γενομένης από την προσεχή αγωνιστική - όπου έχει οριστεί ως 4ος σε αγώνα του ΠΑΣ με τον Άρη - και έως το τέλος της χρονιάς, άρα μέχρι το καλοκαίρι. Να θυμίσουμε πως ήδη έχει αποχωρήσει ο Σκουλάς.

Η δήλωση Γρατσάνη:

Μαρκ, κατόπιν πολλών ετών παρουσίας μου στους πίνακες εθνικών κατηγοριών νομίζω ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, όντας πλέον και διαιτητής Α' κατηγορίας, να ξέρω πότε η κατάσταση τελματώνει και πότε υπάρχει διαδικασία βελτίωσης. Εσύ με τις κινήσεις σου δείχνεις ξεκάθαρα ότι την παρουσία σου σαν επικεφαλής της ελληνικής διαιτησίας την βλέπεις αποκλειστικά και μόνο σαν μέσο δικής σου προβολής. Όταν το καλοκαίρι μείωνες τους πίνακες της κατηγορίας που ανήκω, επιχειρηματολογούσες ότι το κάνεις για να έχουν όλοι οι Έλληνες διαιτητές περισσότερες εμπειρίες μέσα από τις συμμετοχές.

Πλέον έχει γίνει αντιληπτό ότι αν ήταν στο χέρι σου θα όριζες σε όλα τα παιχνίδια ξένους διαιτητές. Δεν έχεις προβάλλει την παραμικρή αντίρρηση σε αυτήν τη διαδικασία, κάτι που φαίνεται από τις κινήσεις σου. Όλο αυτό τουλάχιστον εμένα προσωπικά με μειώνει και σαν άνθρωπο και σαν διαιτητή.

Μην ξεχνάς ότι φιλοξενείσαι σε μία χώρα που έχει βιώσει για πολλά χρόνια την κηδεμονία με την κακή έννοια του όρου. Όμως έχει να επιδείξει διαχρονικά πνεύμα πολιτισμού και ευγενούς αθλητισμού. Η προσωπική μου διαδρομή στον χώρο (την οποία ούτε γνωρίζεις, ούτε προσπάθησες να γνωρίσεις – εξάλλου δεν έχω κυκλοφορήσει ακόμα την αυτοβιογραφία μου) δεν μου επιτρέπει με αυτές τις συνθήκες να συνεργάζομαι με έναν άνθρωπο που θέλει να διαλύσει ότι έχει μείνει όρθιο στην Ελληνική Διαιτησία. Μειώνεις τους Έλληνες διαιτητές με την παρουσία σου, ενώ με το όνομα που έχεις θα έπρεπε να τους ανεβάζεις το γόητρο.

Όταν επομένως αποσυρθείς από την ελληνική πραγματικότητα θα επανεξετάσω και εγώ τη στάση μου. Σίγουρα η διαιτησία θα υπάρχει και χωρίς εμένα. Όπως υπήρχε και πριν. Όσο για το μετά, με τις συνθήκες που εσύ επιβάλλεις δεν είμαι και τόσο αισιόδοξος. Όπως και εσύ δεν πρέπει να είσαι τόσο υπερήφανος με το γεγονός ότι τους φετινούς πρώτους μήνες του πρωταθλήματος έχει ήδη αποχωρήσει ένας Διεθνής διαιτητής και άλλος ένα δηλώνει ότι σταματά να παρέχει τις υπηρεσίες του για τους ίδιους ακριβώς λόγους.

Το κώλυμα μου ισχύει από σήμερα μέχρι και το τέλος της χρονιάς. Και ασφαλώς δεν θα παραστώ στον αγώνα του Σαββάτου. Εξάλλου αν δεν έχεις εναλλακτική μία ελληνική επιλογή θα καταλήξεις σε αλλοδαπό συνάδελφο.

Με φιλικούς χαιρετισμούς, Γρατσάνης Βαγγέλης Διαιτητής Α' κατηγορίας

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα