ΑΕΚ: Όταν έρχονται ντέρμπι, ο Αραούχο κάνει τα πάντα για να φωνάξει «παρών»

ΑΕΚ: Όταν έρχονται ντέρμπι, ο Αραούχο κάνει τα πάντα για να φωνάξει «παρών»

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Όταν έρχονται ντέρμπι, ο Αραούχο κάνει τα πάντα για να φωνάξει «παρών»

bet365

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο «Τσίνο» πάει να ξεπεράσει τραυματισμό και να δώσει το «παρών» σε ντέρμπι, τη στιγμή που στην καριέρα του στην ΑΕΚ έχει λείψει μόνο από ένα και αυτό εξαιτίας τιμωρίας.

Το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό πλησιάζει και στην καθημερινότητα των κιτρινόμαυρων αυτό που μονοπωλεί το ενδιαφέρον είναι αν οι Στίβεν Τσούμπερ και Σέρχιο Αραούχο θα είναι έτοιμοι να δώσουν το «παρών», τη στιγμή που ο Γιώργος Τζαβέλλας έχει ελάχιστες πιθανότητες καθώς και την Τετάρτη ακολούθησε θεραπεία. Η κομβική μέρα που θα δείξει αν οι Τσούμπερ και Αραούχο τα καταφέρουν φαίνεται πως θα είναι η Πέμπτη (18/11) όταν και θα δοκιμάσουν να βγάλουν το κανονικό πρόγραμμα με την υπόλοιπη ομάδα.

Ο Τσούμπερ από την πρώτη στιγμή που γύρισε από την Ελβετία την περασμένη εβδομάδα με πρόβλημα στους προσαγωγούς, εξέφραζε την πίστη του ότι θα μπορέσει να είναι έτοιμος. Όπως είχατε διαβάσει από το Gazzetta, ανάλογη πίστη έδειχνε και ο Αραούχο, καθώς ο «Τσίνο» δεν ήθελε με τίποτα να μείνει εκτός από ένα τόσο σημαντικό ματς. Το αν θα τα καταφέρει τελικώς, μαζί με τον Τσούμπερ, είναι κάτι που θα φανεί αρχής γενομένης από την αυριανή προπόνηση στα Σπάτα. Ανεξάρτητα από αυτό πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αργεντινός επιθετικός πάει να... σπάσει τα κοντέρ και να προλάβει ντέρμπι.

Κάτι αντίστοιχο με την τωρινή κατάσταση είχε συμβεί και τη σεζόν 2019/2020, το καλοκαίρι πριν από την πρεμιέρα των πλέι οφ, τότε που η ΑΕΚ αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό. Με την επανέναρξη των προπονήσεων τον Μάιο εξαιτίας του πρώτου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού που είχε «παγώσει» τα πάντα, ο Αραούχο παθαίνει θλάση δευτέρου βαθμού. Οι αρχικές εκτιμήσεις τον ήθελαν να μένει εκτός για ένα μήνα και να χάνει σίγουρα τις πρώτες αγωνιστικές των πλέι οφ. Ωστόσο, ο ίδιος, παρά το αρχικό «μούδιασμα», έδειχνε τεράστιο πείσμα για να καταφέρει να φωνάξει «παρών». Ειδικότερα γιατί το ματς της πρώτης αγωνιστικής των πλέι οφ αφορούσε ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που δεν ήθελε να χάσει με τίποτα.

Ο Αραούχο πανηγυρίζει το γκολ με τον Απόλλωνα

Πράγματι σε χρόνο ρεκόρ ο Αραούχο, δείχνοντας και τότε τεράστιο πάθος στις προπονήσεις, κατάφερε να επιστρέψει και να μπει στην αποστολή! Βέβαια δεν είχε ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα καθώς δεν ήταν 100% έτοιμος, μπαίνοντας αλλαγή για τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Ωστόσο, η δίψα του για να καταφέρει να είναι μαζί με τους συμπαίκτες του και να μπορέσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του για όσο χρειαζόταν, ήταν αδιαμφισβήτητη. Όπως τότε, έτσι και τώρα, το... μάτι του Αραούχο γυαλίζει. «Αυτά τα παιχνίδια μου πάνε και γι' αυτό θέλω να είμαι έτοιμος να παίξω», έλεγε ο «Τσίνο» στο περιβάλλον του από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας, όταν προέκυψε ο μυϊκός σπασμός στον οπίσθιο μηριαίο.

Ένα ακόμα δείγμα της τεράστιας επιθυμίας του Αραούχο να είναι πάντα εκεί στα ντέρμπι είναι και το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια με τη φανέλα της ΑΕΚ έχει λείψει μόνο από ένα τέτοιο μεγάλο παιχνίδι, κι αυτό λόγω τιμωρίας! Συγκεκριμένα τη σεζόν 2017-2018, κατά την οποία «Τσίνο» είχε παίξει τεράστιο ρόλο στην κατάκτηση του τίτλου μετά από 24 χρόνια, είχε λείψει από το ισόπαλο 1-1 με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, καθώς την προηγούμενη αγωνιστική απέναντι στον ΠΑΟΚ είχε δεχθεί την κόκκινη κάρτα στο 8'. Αυτή ήταν και η μοναδική φορά που ο Αραούχο έχασε ντέρμπι σε όλες τις χρονιές του στην ΑΕΚ. Και ελπίζει πως δεν θα συμβεί άλλη φορά...

Οι επιδόσεις του Σέρχιο Αραούχο στα ντέρμπι της ΑΕΚ:

vs ΠΑΟΚ: 10 ματς, δύο γκολ

vs Ολυμπιακό: 9 ματς, τρία γκολ, μία ασίστ

vs Παναθηναϊκό: 7 ματς, τρία γκολ, μία ασίστ

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα