Το πρόβλημα του Άρη στο σκοράρισμα

Το πρόβλημα του Άρη στο σκοράρισμα

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Το πρόβλημα του Άρη στο σκοράρισμα

bet365

Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για την δυσκολία των παικτών του Άρη να βρουν δίχτυα ενώ αναφέρεται και στον Κλάτενμπεργκ.

Το πρόβλημα του Άρη στο σκοράρισμα είναι ένα ζήτημα ετών ανεξάρτητα αν στην τελευταία αναμέτρηση με την ΑΕΚ φάνηκε περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Δεν είναι μικρό το νούμερο των 20 τελικών προσπαθειών σε ένα αγώνα ντέρμπι , ούτε φυσικά οι χαμένες φάσεις γκολ που τελικά έμειναν αναξιοποίητες.

Τα τελευταία τουλάχιστον δυο χρόνια , στις δυο τελευταίες αγωνιστικές περιόδους για να είμαι ακριβής, ο Άρης δημιουργεί προϋποθέσεις για γκολ, φτάνει πολλές φορές με σωστό τρόπο σε θέση βολής αλλά στο τέλος των περισσοτέρων αναμετρήσεων ακόμα και σε αυτές που έχει κερδίσει , ο κύκλος εργασιών του στην επίθεση καταγράφει αρνητικό πρόσημο.

Η στατιστική στην περίπτωση του δεν λέει ψέμματα. Η αναντιστοιχία τελικών προσπαθειών και τερμάτων είναι σημαντική με αποτέλεσμα η ομάδα να μην κεφαλαιοποιεί την παραγωγικότητα της στον τομέα της δημιουργίας.

Πέρσι υπήρχε η δικαιολογία της έλλειψης ενός αξιόπιστου σέντερ φορ , ενός στράικερ που θα τελείωνε τις φάσεις με επιτυχία.

Όντως θα συμφωνήσω, αν κι αυτό είναι η μισή αλήθεια!

Φέτος όμως ο σέντερ φορ υπάρχει, ακόμα και αν κάποιοι στο πρόσωπο του Καμαρά δεν βλέπουν τον γκολτζή που ονειρεύτηκαν , αλλά το πρόβλημα στο σκοράρισμα , το πρόβλημα στην επίτευξη του εύκολου τέρματος , παραμένει σταθερό!

Ο Άρης έχοντας πλέον τον μεγαλύτερο πλουραλισμό παικτών στο δυναμικό του σε σύγκριση με τα ρόστερ της ομάδας τα τελευταία χρόνια θα βρει τον τρόπο να παραβιάζει τις εστίες των αντιπάλων , με εύκολο ή λιγότερο εύκολο τρόπο, όταν εντάξει στο παιχνίδι του όλους τους παίκτες και όλα τα σχήματα που θα τον οδηγήσουν σε αυτή την κατεύθυνση.

Κάτι που μέχρι στιγμής δεν καταγράφεται , χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το προπονητικό επιτελείο δεν επεξεργάζεται νέα σχήματα και τακτικές.

Αν ο Άρης δεν εμφανιστεί ανανεωμένος με φρέσκες ιδέες στον τομέα της αποτελεσματικότητας ,αποκλείεται να βρει το νήμα που θα τον οδηγήσει στην έξοδο του λαβύρινθου.

Ο Άρης θα βρει το γκολ όχι μόνο όταν βρει τον παίκτη που θα το πετυχαίνει , που θα έχει έφεση σε αυτό, αλλά κυρίως όταν βρει τους τρόπους για να φτάνει πιο εύκολα στην επίτευξη του!

Ο Άρης θα βελτιώσει τις επιδόσεις του στον επιθετικό τομέα, αναδεικνύοντας συγχρόνως τον πλούτο αλλά και την ποιότητα των παικτών του, όταν ανεβάσει ρυθμό στο passing game, όταν οι παίκτες του θα δίνουν την μπάλα με την μια χωρίς να φλυαρούν , όταν θα εκμεταλλεύεται τους χώρους και τους παίκτες που κινούνται σε αυτούς, όταν οι κινήσεις χωρίς την μπάλα πολλαπλασιαστούν , όταν αρχίσουν τα χαφ του να πατούν την αντίπαλη περιοχή ή να πλησιάζουν σε αυτή με αξιώσεις, όταν η ομάδα αρχίσει να διαβάζει σωστά και στον σωστό χρόνο τις κινήσεις του σέντερ φορ.

Σε όσες περιπτώσεις είχαμε συνδυασμό αυτών των καταστάσεων , ή μεμονωμένες καταστάσεις ο Άρης σκόραρε.

Όταν ο Σούντγκρεν κινήθηκε σωστά χωρίς την μπάλα στο ματς με τον Παναιτωλικό , ο Καμαρά τον είδε και ο στόχος επιτεύχθηκε. Στο ίδιο παιχνίδι , το ίδιο σκηνικό στήθηκε με τον Μπερτόλιο να κινείται σωστά και τον Καμαρά και πάλι να τον βλέπει.

Στο ματς με την ΑΕΚ είναι η σέντρα που στοχεύει τον Καμαρά ο επιθετικός αναγκάζει τους αμυντικούς να πηδήξουν μαζί του και τεικά ο Γκαρσία σκοράρει.

Είναι η πάσα στον χώρο με αποδέκτη τον Καμαρά που για μια ακόμη φορά έχει κινηθεί σωστά , που αναγκάζει τον αμυντικό της Ένωσης να τον σταματήσει ανορθόδοξα με αποτέλεσμα την αποβολή του.

Ο Άρης χάνει την μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις με τον Σάσα , επειδή αυτός πάτησε περιοχή και δημιούργησε αριθμητική υπεροπλία. Την επόμενη φορά η ίδια φάση θα είναι γκολ όπως ήταν στο παρελθόν τις περισσότερες φορές που ο Βραζιλιάνος πατούσε στα αντίπαλα καρέ.

Το γκολ μπορεί να έχει ένα πρωταγωνιστή, αυτόν που θα το πετύχει , αλλά για να επιτευχθεί θα πρέπει να έχει περισσότερο από έναν αποδέκτες ,ώστε η υπόθεση του να γίνει πιο εύκολη και πιο σίγουρη!

Με ένα Καμαρά να τον τρώει η μοναξιά στην επίθεση , δουλειά δεν γίνεται. Αν μπουν και άλλοι στην εξίσωση , από τους πολλούς που έχει πλέον ο Άρης στο ρόστερ του όχι μόνο ο Καμαρά θα βρει περισσότερες ευκαιρίες να σκοράρει αλλά και όσοι από τους επιθετικούς ή τους μεσο-επιθετικους έχουν στο ρεπερτόριο τους το γκολ!

ΥΓ: κατά την προσωπική μου άποψη ο καλύτερος παίκτης του Άρη στην πολύκροτη αναμέτρηση με την ΑΕΚ ήταν ο Γκαρσία. Εκμεταλλεύτηκε όσο κανένας άλλος τις αδυναμίες του αντιπάλου , γιατί ξέρει να διαβάζει το παιχνίδι, όταν έπρεπε να θυσιαστεί , θυσιάστηκε, έτρεξε , έκοψε , κινήθηκε σωστά με ή χωρίς την μπάλα και την κατάλληλη στιγμή βρέθηκε στην κατάλληλη θέση σκοράροντας με το κεφάλι πράμα που δεν μας μας έχει συνηθίσει.

Με τον Γκαρσία σε κέφια και πρωταγωνιστή ο Άρης ανεβαίνει επίπεδο! Μακάρι η εμφάνιση αυτή να σηματοδοτεί την επιστροφή του!

Παραφερνάλια

-Η μια δικαίωση μετά την άλλη για τον Κλάτενμπεργκ! Ο Διαμαντόπουλος είδε πέναλτι που δεν ήταν , ο Φωτιάς έδωσε πέναλτι εφεύρεση σε αγώνα του Youth League στην Σερβία!!!

Μια χαρά βλέπω ότι πηγαίνει η επιμόρφωση και η κατάρτιση των διαιτητών για τις οποίες υπεύθυνος είναι ο Άγγλος Αρχιδιαιτητής!

Η δε επιλογή του από την Ολλανδία για το var στο ντέρμπι της Κυριακής τον έβγαλε ασπροπρόσωπο! Είδε κι αυτός πέναλτι εκεί που δεν υπήρχε έχοντας μάλιστα 10 οθόνες μπροστά του!

-Ξένος διαιτητής στην αναμέτρηση του Απόλλωνα με την ΑΕΚ! Λογικό! Στο παιχνίδι αυτό κρίνεται ολόκληρο πρωτάθλημα και μια θέση στην Ευρώπη. Που νομίζατε ότι θα κριθεί; Στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Άρη;

Παραλογισμός ή χάρη στον Απόλλωνα για όσα καταγγέλλει ότι συνέβησαν στην Τούμπα; Πάντως ο Κλάτενμπεργκ έκρινε ότι όλα έγιναν σωστά. Αν έγιναν όλα σωστά τότε γιατί κάνουμε δεκτό το αίτημα του Απόλλωνα;;;

Στην ΑΕΚ πάντως μιλάνε γα πρόκληση! Για την ακέφαλη εδώ και μήνες ΕΠΟ δήλωση δεν έχουν κάνει!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!