ΟΦΗ: Η βελτιωμένη έκδοση του «Κλ. Βικελίδης» στη Λεωφόρο

ΟΦΗ: Η βελτιωμένη έκδοση του «Κλ. Βικελίδης» στη Λεωφόρο

Δημήτρης Σαμόλης
ΟΦΗ: Η βελτιωμένη έκδοση του «Κλ. Βικελίδης» στη Λεωφόρο

bet365

Απουσίαζε ο ποιοτικός χαφ Ντε Γκούζμαν, χάθηκε με τραυματισμό ο MVP Νέιρα, κι όμως, οι κορυφαίοι του ΟΦΗ στο 0-0 στη Λεωφόρο ήταν οι μέσοι. Η καθιέρωση του Μπαλογιάννη, η αρχηγία του Βούρου και η έδρα που πρέπει να αξιοποιηθεί.

Η εμφάνιση του ΟΦΗ στη Λεωφόρο το απόγευμα της Κυριακής (1/11) εναντίον του Παναθηναϊκού (0-0) ήταν η βελτιωμένη έκδοση εκείνης του «Κλ. Βικελίδης». Στην πρεμιέρα της Super League Interwetten οι Κρητικοί ανέβηκαν στη Θεσσαλονίκη και αγωνίστηκαν εναντίον του Άρη με σκοπό να μην ηττηθούν. Αυτός ήταν ο σκοπός τους. Ένα συμπαγές σύνολο που έπαιξε όχι για να πάρει το ματς, αλλά για να αποσπάσει τον βαθμό. Δίχως να έχει στο μυαλό του πώς θα συνδυάσει αποτέλεσμα και καλό ποδόσφαιρο. Επτά αγωνιστικές αργότερα, στη δεύτερη εκτός έδρας «εξόρμηση» απέναντι σε ομάδα του Big-4, οι ποδοσφαιριστές του Νίκου Νιόπλια ναι μεν είχαν ως πρωταρχικό στόχο να μη φύγουν ηττημένοι από το «Απ. Νικολαΐδης» κόντρα στον Παναθηναϊκού, αλλά τούτη τη φορά έπαιξαν και μπάλα. Βγήκαν μπροστά και επιχείρησαν να φύγουν με το «διπλό». Σκεφτείτε ότι χθες (31/10) ο MVP του εφετινού του ΟΦΗ, ο μέσος Χουάν Νέιρα, ένιωσε ενοχλήσεις και έγινε αλλαγή στο 22' (μπήκε στη θέση του ο Καμάου), ενώ ο Ντε Γκούζμαν, ένας από τους ποιοτικότερους χαφ της ομάδας, εξακολουθούσε να απουσιάζει.

Την ώρα δηλαδή που δύο εξαιρετικοί μέσοι δεν ήταν παρόντες στο γήπεδο, εκείνοι που έκαναν τη διαφορά και έπαιξαν κομβικό ρόλο στην κατάκτηση του βαθμού ήταν οι διαθέσιμοι χαφ. Δηλαδή οι Μεγιάδο και Γκαγιέγος. Κάτι δείχνει αυτό σχετικά με το εφετινό ρόστερ της ομάδας του Ηρακλείου. Παρεμπιπτόντως, όταν τραυματίστηκε ο Νέιρα (δεν εμπνέει ανησυχία η κατάσταση της υγείας του), στη θέση του πήγε ο Τοράλ που ξεκίνησε ως εξρέμ και στη θέση του ακραίου επιθετικού πέρασε ο Καμάου. Ο Τοράλ μπορεί να μην εντυπωσίασε και να μην ξεχώρισε σε σχέση με τους άλλους δύο μέσους, αλλά η ποιότητά του είναι δεδομένη και όσο παραμένει μακριά από τραυματισμούς, αυτήν την ποιότητα θα βγάλει στο γήπεδο.

Μία από τις δύο καλές στιγμές του ΟΦΗ εναντίον του Παναθηναϊκού πραγματοποίησε ο Κώστας Μπαλογιάννης. Το σουτ που έκανε ο 22χρονος ποδοσφαιριστής «έβγαλε» με υπερένταση ο Μπρινιόλι. Η περίπτωση Μπαλογιάννη είναι τέτοια που αξίζει να σταθεί κανείς. Οι Κρητικοί στην περασμένη μεταγραφική περίοδο ήθελαν να αποκτήσουν αριστερό μπακ, αλλά έμειναν ως είχαν, από τη στιγμή που παρέμεινε ο Κοροβέσης. Ο Νιόπλιας είδε ότι ο Μπαλογιάννης έχει τα στοιχεία, τον «βάπτισε» αριστερό μπακ και δικαιώνεται. Ο ΟΦΗ βρήκε εσωτερικά έναν ικανότατο ποδοσφαιριστή να καλύψει τη θέση του αριστερού ακραίου αμυντικού. Όπως επίσης θα πρέπει να σταθούμε στην ηγετική εμφάνιση του Βούρου στο κέντρο των μετόπισθεν και όχι μόνο επειδή έδιωξε τη μπάλα πάνω στη γραμμή στο σουτ του Ρουμπέν Πέρεθ.Ο αμυντικός από τη Λέσβο έχει πάρει το περιβραχιόνιο του αρχηγού, αυτός είναι ο καθοδηγητής της άμυνας και πλαισιώνεται από Έλληνες (Διαμαντής, Πασαλίδης, Γιαννούλης, Μαρινάκης) που έχουν καταστήσει την άμυνα της ομάδας ως την 4η καλύτερη μέχρι σήμερα (οκτώ γκολ παθητικό).

Ο εφετινός ΟΦΗ, από την άλλη, παρουσιάζει δυσκολία στο γκολ, αλλιώς τούτη τη στιγμή δεν θα βρισκόταν στην 7η θέση του πρωταθλήματος. Μια σκληρή ομάδα, που δεν την κερδίζεις εύκολα, η οποία ωστόσο προβληματίζει στη γραμμή κρούσης. Δεν είναι τυχαίο που μετά την ολοκλήρωση της 8ης αγωνιστικής, επιθετικός και εξτρέμ δεν έχουν βάλει γκολ. Κι επίσης ένα στοιχείο που θα πρέπει να προβληματίσει είναι το γεγονός πως εκτός έδρας οι Κρητικοί έχουν καλύτερη επίδοση. Καμία νίκη, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα στο «Γεντί Κουλέ», μία νίκη, τρεις ισοπαλίες και καμία ήττα μακριά από το Ηράκλειο. Ο ΟΦΗ είναι υποχρεωμένος να καταστήσει την έδρα του «κάστρο» αν θέλει να έχει ελπίδες εξάδας.

Υ.Γ.: Το αφεντικό του ΟΦΗ, Μιχάλης Μπούσης, από το Σικάγο πήγε στο Αγρίνιο και είδε την ομάδα του να επικρατεί 1-2 του Παναιτωλικού. Είδε το 0-0 εναντίον της Λαμίας, το 0-0 στη Λεωφόρο και πλέον θα επέστρεφε στο Ηράκλειο, περιμένοντας την αναμέτρηση κόντρα στον Ατρόμητο το Σάββατο (6/11, 17.15). Είναι σημαντικό για όλους να βλέπει ο Μπούσης ότι τα χρήματα που δίνει αποδίδουν καρπούς και δεν πετάγονται στον κάδο των αχρήστων. Μπορεί να υπάρχει δυσκολία στην κατάκτηση νικών, αλλά το γεγονός ότι η ομάδα δεν έχει ηττηθεί από Άρη, ΑΕΚκαι Παναθηναϊκό πιστοποιεί ότι η δουλειά που γίνεται, από την διοικητική πυραμίδα, έως τον τελευταίο υπάλληλο, είναι σοβαρή.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα