Τι είδαν οι Άγγλοι στον Καμαρά και τι θέλει να δει ο Μάντζιος

Τι είδαν οι Άγγλοι στον Καμαρά και τι θέλει να δει ο Μάντζιος

Τι είδαν οι Άγγλοι στον Καμαρά και τι θέλει να δει ο Μάντζιος

bet365

Οι Βρετανοί κατέγραψαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο του στον Άρη και τα λεπτά συμμετοχής του, ο Άκης Μάντζιος όμως θέλει να δει τον Αμπουμπακάρ Καμαρά να κινείται περισσότερο εντός της περιοχής.

Μια συζήτηση για την περιορισμένη δημιουργία και τη χαμηλή παραγωγή μιας ομάδας δεν αγγίζει τόσο τους ποδοσφαιριστές της αμυντικής γραμμής, αλλά τους καθ’ ύλην αρμόδιους, δηλαδή αυτούς που έχουν την αγωνιστική ευθύνη της ανάπτυξης φάσεων αλλά και της εκτέλεσής τους. Φαίνεται ότι η περίπτωση του Αμπουμπακάρ Καμαρά και οι επιδόσεις του στον Άρη δεν αφήνουν ασυγκίνητους τους Βρετανούς καθώς με πρόσφατο δημοσίευμά της η ιστοσελίδα «footballleagueworld.co.uk», κατέγραψε επιδερμικά τη μέχρι στιγμής πορεία του Μαυριτανού στους «κίτρινους», εστιάζοντας στον πρωταγωνιστικό ρόλο του καθώς επίσης και στα 431 αγωνιστικά λεπτά συμμετοχής του, όπως και στο γκολ που σημείωσε κι έκρινε το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο «Κλ. Βικελίδης».

Το ενδιαφέρον των Βρετανών για τον χρόνο συμμετοχής του προφανώς αντλήθηκε από τον περιορισμένο ρόλο που είχε στη Φούλαμ την περασμένη αγωνιστική περίοδο όπου σε Championship και Κύπελλο Αγγλίας χρησιμοποιήθηκε λιγότερα λεπτά σε σχέση με αυτά που έχει πάρει στον Άρη. Στο δημοσίευμα μπήκε στην εξίσωση και το ποσό της μεταγραφής του από τον σύλλογο του Λονδίνου στον Άρη, όπως κι αυτό που είχε επενδύσει η Φούλαμ για την αγορά των δικαιωμάτων του.

Βέβαια, αυτά που θέλει να δει ο Άκης Μάντζιος από τον 26χρονο επιθετικό είναι πολλά περισσότερα σε σχέση μ’ αυτά που κατέγραψε το δημοσίευμα. Σε πρώτη φάση, αφού επιστρέψει σήμερα στη Θεσσαλονίκη, ο Καμαρά θα υποβληθεί σε συμπληρωματικές εξετάσεις ούτως ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν αποκόμισε πρόβλημα τραυματισμού στη διάρκεια των υποχρεώσεών του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του. Εφόσον επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις και αποδειχθεί επιπόλαιο το χτύπημα που δέχθηκε την περασμένη εβδομάδα, τότε θα πρέπει να αξιοποιηθεί κάθε λεπτό προπόνησης για να αφομοιώσει ο παίκτης αυτό που του ζητάει ο προπονητής του.

Καμαρά με Μάντζιο

Τον θέλει στην περιοχή

Μέχρι στιγμής, ο Καμαρά κινείται περισσότερο εκτός μεγάλης περιοχής επειδή αυτό είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του. Το κάνει πιο έντονα σε σχέση με τα φιλικά προετοιμασίας ίσως γιατί νιώθει τη δυσκολία στη δημιουργία που δείχνει ότι αντιμετωπίζει η ομάδα του αλλά και την ανάγκη να συνεισφέρει στην επίλυση ενός προβλήματος. Ο Άκης Μάντζιος θέλει από τον ποδοσφαιριστή να περιορίσει τις (εκτός περιοχής) κινήσεις του καθώς αυτές αναγκάζουν τον Άρη να αναλώνεται σ’ ένα φλύαρο και κουραστικό παιχνίδι περιμετρικά της περιοχής, δίχως να είναι απειλητικός για την αντίπαλη εστία. Αντιλαμβάνεται την επιθυμία του παίκτη να είναι συμμετοχικός, δεν θέλει όμως να τραβιέται τόσο έντονα στα άκρα με συνέπεια να είναι παντελώς άδεια η περιοχή του αντιπάλου.

Τούτο βέβαια θα εξαρτηθεί και από τη δράση των παικτών της μεσοεπιθετικής γραμμής καθώς η σεζόν δεν άρχισε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους δύο κατ’ εξοχήν δημιουργούς του Άρη (Μπερτόγλιο και Μπρούνο Γκάμα), γεγονός που είχε επίδραση και στις κινήσεις του Καμαρά. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι πιο ουσιαστικές τροφοδοτήσεις που πήρε ήταν από τους παίκτες της αμυντικής γραμμής και κυρίως από τον Φαμπιάνο.

Είναι λίγες οι τέσσερις τελικές προσπάθειες

Οι αριθμοί δεν αποτυπώνουν το επίπεδο της προσφοράς του, είναι όμως απολύτως ενδεικτικοί των θέσεων στις οποίες βρίσκεται ο Αμπουμπακάρ Καμαρά. Είχε τις πιο ουσιαστικές τελικές προσπάθειες του Άρη, αλλά αυτές είναι μονάχα τέσσερις από το σύνολο των 48 της ομάδας! Προφανώς ο αριθμός είναι ιδιαίτερα χαμηλός για το σύνολο των αγωνιστικών λεπτών που μέτρησε στο χορτάρι και του τρόπου παιχνιδιού του Άρη. Δεν αμφισβητείται η εστίαση του αντιπάλου αλλά αυτός είναι ένας από τους λόγους του ότι δεν βρίσκεται συχνά σε θέση εκτέλεσης. Ένας άλλος έχει να κάνει με τους χώρους στους οποίους κινείται, το ότι απομακρύνεται πολλά μέτρα από τον χώρο στον οποίον τον θέλει ο προπονητής του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα