Η ΑΕΚ μπορεί να ποντάρει στους ακραίους της μπακ

Η ΑΕΚ μπορεί να ποντάρει στους ακραίους της μπακ

Δημήτρης Βέργος
Η ΑΕΚ μπορεί να ποντάρει στους ακραίους της μπακ

bet365

Στα πρώτα πέντε ματς η ΑΕΚ παίρνει βοήθειες από τους Μοχαμαντί, Χατζισαφί και Μισελέν, κάτι που δείχνει ότι οι μεταγραφικές προσθήκες των πλάγιων μπακ μπορούν τη φετινή σεζόν να προσφέρουν αρκετά.

Οι πλάγιοι μπακ ήταν ένας τομέας στον οποίο ήταν επιβεβλημένο για την ΑΕΚ να ενισχυθεί το φετινό καλοκαίρι. Ήταν εμφανές ότι οι κιτρινόμαυροι ήθελαν ενίσχυση βασικών επιλογών για τα δύο άκρα της άμυνας με ικανότητα να προσφέρουν τόσο στο ανασταλτικό όσο και στο επιθετικό κομμάτι και να έχουν σημαντικό ρόλο μέσα στο παιχνίδι.

Και από το ξεκίνημα της σεζόν φαίνεται πως και οι τρεις νέοι μπακ μπαίνουν στην εξίσωση, δείχνοντας ότι η ΑΕΚ μπορεί να περιμένει ακόμα περισσότερα από αυτούς κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Προφανώς είναι πολύ νωρίς για να κριθεί ο οποιοσδήποτε, ωστόσο οι Μιλάντ Μοχαμαντί, Εχσάν Χατζισαφί στην αριστερή πτέρυγα και ο Κλεμάν Μισελέν στη δεξιά έχουν δώσει πράγματα στην ΑΕΚ στις πρώτες αγωνιστικές. Αυτό είναι αποτέλεσμα και της δουλειάς που γίνεται στις προπονήσεις από τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς.

Πριν ξεκινήσει ο Μοχαμαντί στο αρχικό σχήμα στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, ο Χατζισαφί ήταν εκείνος που ανέλαβε να καλύψει το αριστερό άκρο της άμυνας στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές. Και συνολικά ο Χατζισαφί αποτέλεσε τον... unsung hero της Ένωσης, ενώ στην πορεία της σεζόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον Μιλόγεβιτς και σε άλλες θέσεις και να εκμεταλλευτεί έτσι η ΑΕΚ το γεγονός ότι αποτελεί έναν πολυθεσίτη ποδοσφαιριστή.

Το κορυφαίο του ματς ήταν αναμφίβολα στο Ηράκλειο απέναντι στον ΟΦΗ όπου ήταν απροσπέλαστος ανασταλτικά, πραγματοποιώντας την ίδια στιγμή και επιτυχημένα ανεβάσματα με 14/15 κερδισμένες μονομαχίες (93%) και 2/2 επιτυχημένα τάκλιν (100%), όπως κατέγραψε η πλατφόρμα του Wyscout, ενώ στο ματς με τη Λαμία κυμάνθηκε επίσης σε πολύ καλά επίπεδα, έχοντας δύο καθοριστικές στιγμές. Το τάκλιν με το οποίο αποσοβεί το πλασέ του αντιπάλου του, αλλά και την αρχική πάσα με την οποία ξεκινά η φάση του νικηφόρου γκολ του Αραούχο.

Wyscout

Πηγή Wyscout: Οι 14/15 κερδισμένες μονομαχίες του Χατζισαφί στο ματς με τον ΟΦΗ

Όσον αφορά τον Μοχαμαντί, ο οποίος αποκτήθηκε ως ελεύθερος τον Σεπτέμβρη και χρειάστηκε ένα μικρό χρονικό διάστημα για να φτάσει στο 100%, από τις πρώτες του εμφανίσεις εντυπωσιάζει. Γνωρίζαμε πως πρόκειται για ένα ταχυδυναμικό μπακ με εξαιρετικά ανεβάσματα και επιστροφές, κάτι που φρόντισε να το δείξει εξ αρχής. Στην Τούμπα παρά την αρνητική τροπή που είχαν πάρει τα πράγματα για την ΑΕΚ, μπήκε αποφασισμένος κερδίζοντας 3/4 μονομαχίες (75%) και έχοντας 2/3 επιτυχημένες ντρίμπλες (67%) σύμφωνα με το Wyscout, ενώ θα μπορούσε και να είχε σκοράρει στο ντεμπούτο του αν το τέρμα του δεν ακυρωνόταν σωστά για οφσάιντ του Ανσαριφάρντ.

Έχοντας αφήσει υποσχέσεις και στις προπονήσεις, ο Μοχαμαντί πήρε φανέλα βασικού στο ματς του Αγρινίου με τον Παναιτωλικό, βγάζοντας με εξαιρετικό κατέβασμα και σέντρα την ασίστ στο πρώτο γκολ του Λιβάι Γκαρσία. Στις μονομαχίες του είναι αλήθεια πως αντιμετώπισε προβλήματα με 7/22 επιτυχημένες (32%), ωστόσο στο επιθετικό κομμάτι ήταν πραγματικά πάρα πολύ καλός, ενώ είχε και εξαιρετικά ποσοστά στις προωθημένες μπαλιές με 8/11 επιτυχημένες (73%).

Wyscout

Πηγή Wyscout: Οι 8/11 επιτυχημένες προωθητικές μπαλιές του Μοχαμαντί στο ματς με τον Παναιτωλικό

Στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Μισελέν ίσως αδικείται μέχρι στιγμής καθώς όπως φαίνεται και από τα στατιστικά του δίνει αρκετά πράγματα και το μόνο που του λείπει είναι να «κολλήσει» με τον Λιβάι Γκαρσία και να βγάλει σωστούς συνδυασμούς μαζί του, βοηθώντας και τον 24χρονο εξτρέμ από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο να αναδείξει περισσότερο τη δυναμική του μέσα στο παιχνίδι. Στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ μπορεί να φέρει ευθύνη στο γκολ του Μπίσεσβαρ, ωστόσο δεν είχε πάρει αμυντικά βοήθειες από τον Λιβάι.

Ο Μισελέν, όπως προκύπτει από το Wyscout, έχει τουλάχιστον 4 κοψίματα μέσο όρο στη δεξιά πλευρά, ενώ καταγράφει τρομερή ευστοχία στις μεταβιβάσεις του με επιτυχία της τάξεως του 85,9%. Συγκεκριμένα οι προωθητικές μπαλιές του έχουν επιτυχία 83,3%, ενώ την ίδια στιγμή παρουσιάζει μεγάλη ικανότητα στις ντρίμπλες. Σε αυτές τις πέντε πρώτες αγωνιστικές έχει συνολικά 6/7 επιτυχημένες ντρίμπλες (85,7%), ενώ καταγράφει 8/11 επιτυχημένες επιθετικές μονομαχίες (72,7%).

Wyscout

Πηγή Wyscout: Οι 8/12 επιτυχημένες προωθητικές μπαλιές του Μισελέν στο ματς με τον ΠΑΟΚ

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα