Ο Μαρτίνς τρελάθηκε (κι ο Κλάτενμπεργκ έφερε διαιτητή στο Καραϊσκάκη με ένα άσο σε 19 ματς)!

Ο Μαρτίνς τρελάθηκε (κι ο Κλάτενμπεργκ έφερε διαιτητή στο Καραϊσκάκη με ένα άσο σε 19 ματς)!

Ο Μαρτίνς τρελάθηκε (κι ο Κλάτενμπεργκ έφερε διαιτητή στο Καραϊσκάκη με ένα άσο σε 19 ματς)!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί στο blog του στο Gazzetta γιατί ο Μαρτίνς τρελάθηκε την Κυριακή στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός.

Αν πιστέψουμε κάποιους, αυτά που λένε και γράφουν μετά το βράδυ της Κυριακής, θα πρέπει να συμπεράνουμε ότι ο Πέδρο Μαρτίνς έχει…τρελαθεί. Ότι τα έχει χάσει ο προπονητής του Ολυμπιακού, επειδή διαμαρτυρήθηκε για τη διαιτησία του Σλοβένου Βίντσιτς στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Βλέπετε, από την στιγμή που τον βρήκαν πολύ καλό ο…Κάκος κι ο...Βαρούχας, τι δουλειά έχει να τον βρει κακό ο Μαρτίνς!

Ναι, έχει τρελαθεί ο Μαρτίνς! Μπορεί να έχει τρελαθεί γιατί…

Ο Ολυμπιακός στο φετινό πρωτάθλημα δεν έχει πάρει ούτε ένα πέναλτι και δεν έχει ποτέ αποβληθεί σε παιχνίδι του παίκτης αντίπαλης ομάδας, την στιγμή που ο ΠΑΟΚ κέρδισε με πέναλτι στην Τρίπολη και επίσης με πέναλτι κλείδωσε τη νίκη του επί της ΑΕΚ, την στιγμή που η ΑΕΚ έπαιζε από το 33’ με παίκτη παραπάνω στον αγώνα της με τον Ιωνικό λόγω αποβολής του Ρομάο, την στιγμή που ο ΠΑΟ πήρε πέναλτι στον αγώνα του με το Βόλο κι έπαιζε από το 54’ με παίκτη παραπάνω στον αγώνα του με τον Απόλλωνα λόγω αποβολής με τον Φατιόν, την στιγμή που ο πρόεδρος του φιλικού προς τον ΠΑΟΚ Παναιτωλικού, ο Κωστούλας, δήλωσε μετά το μεταξύ των δύο ομάδων παιχνίδι στο Αγρίνιο ότι ο διαιτητής σφύριζε έτσι γιατί δεν ήθελε να…τσατίσει τον ΠΑΟΚ! Κι όλα αυτά ενώ ο Ολυμπιακός στο περσινό πρωτάθλημα είχε πάρει ένα πέναλτι στο 6-0 στη Λαμία, ένα στο 3-1 στη Λάρισα κι ένα στο 90’ στο 3-0 με την ΑΕΚ, την στιγμή που ο ΠΑΟΚ είχε πάρει 12 πέναλτι, ο ΠΑΟ οκτώ κι η ΑΕΚ έξι…

Έχει τρελαθεί ο Μαρτίνς ίσως γιατί…

Πρώτον, τα στατιστικά στο 0-0 με τον ΠΑΟ ήταν οι τελικές 22-4, η κατοχή μπάλας 68-32, οι επιθέσεις 67-20, τα κόρνερ 4-1, αλλά τα φάουλ που υπέδειξε ο Σλοβένος ήταν 19-13 εις βάρος του Ολυμπιακού!!! Δηλαδή ο Ολυμπιακός πίεζε, έκανε επιθέσεις, σούταρε κι ο Ολυμπιακός έκανε και 50% περισσότερα φάουλ κατά των παικτών του ΠΑΟ!!!

Δεύτερον, ο Βίντσιτς έκλεψε τρία (!) κόρνερ υπέρ του Ολυμπιακού και δη στο β΄ημίχρονο στο διάστημα δηλαδή της έντονης πίεσης που δεχόταν η άμυνα του ΠΑΟ. Προσωπικά δε, αδυνατώ να παραδεχθώ διαιτητή που έκλεψε τρία κόρνερ από την ίδια ομάδα στο ίδιο ημίχρονο ενός ντέρμπι! Πού ξέρω εγώ τι θα μπορούσε να συμβεί σε τρία κόρνερ υπέρ του Ολυμπιακού; Ποιος μου αποκλείει ότι σε ένα από τα τρία κόρνερ θα έβαζε γκολ ο Ολυμπιακός; Και όπως κι αν έχει, με πιο δίκαιο τα έκλεψε ο Σλοβένος τα τρία κόρνερ, και δη σε περιπτώσεις ξεκάθαρες; Ας αφήσουμε τη φάση που ο αμυνόμενος του ΠΑΟ τράβηξε τον Τικίνιο-αυτά τα πέναλτι δίνονται μόνο σε άλλες ομάδες, όχι στον Ολυμπιακό. Τα κόρνερ γιατί τα «έφαγε» από τον Ολυμπιακό ο Σλοβένος; Και δεν είναι μόνο ότι τα έκλεψε, αλλά και ότι παράλληλα έβγαζε και κίτρινες κάρτες στους παίκτες του (Σισέ, Τικίνιο), που διαμαρτύρονταν γιατί άλλα έβλεπαν με τα μάτια τους κι άλλα σφύριζε ο Βίντσιτς, ο οποίος με τις κίτρινες αυτές, στο 88’ και στο 98’, ουσιαστικά έκανε ο ίδιος…καθυστέρηση, βάζοντας κι εκείνη στο 100’ στον Μπρινιόλι, ο οποίος έπρεπε να την είχε δεχθεί από τις αρχές του β΄ ημιχρόνου, ώστε να μην κάνει το ίδιο πράγμα σε κάθε ελεύθερο.

Μαρτίνς

Όποιος δεν έβλεπε ότι ο Βίντσιτς την Κυριακή το βράδυ «έπαιζε για την ισοπαλία», όπως λέμε ποδοσφαιρικά, πολύ απλά κοροϊδεύει τον εαυτό του. Και να σας θυμίσω ότι και στα άλλα δύο ντέρμπι που έχει έρθει κι έχει παίξει στην Ελλάδα, κι εκείνα ισόπαλα είχαν λήξει, το ΠΑΟΚ-ΠΑΟ 2-2 και το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-2 επίσης! Τρία ντέρμπι, τρεις ισοπαλίες με τον Σλοβένο, για τον οποίο εγώ τα είχα γράψει ΠΡΙΝ το ντέρμπι, «προβλέποντας» το αποτέλεσμα του!

Διότι ο Κλάτενμπεργκ τέτοιο διαιτητή έφερε για να παίξει στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Ένα Σλοβένο που πέρυσι και φέτος σε 18 διεθνή παιχνίδια που ορίστηκε έφερε έναν άσο (!!!), στο Βέλγιο-Δανία 4-2 (πάλι καλά που "άφησε" και κέρδισαν ο Λουκάκου, ο Ντε Μπρόινε κι ο Μέρτςνς!). Ένας άσος σε 18 διεθνή παιχνίδια! Αν υπάρχει άλλος διαιτητής στον κόσμο που έχει φέρει ένα άσο στα 18 (19 πλέον) τελευταία διεθνή παιχνίδια του, ας μας τον πει ο Κλάτενμπεργκ.

Ο Βίντσιτς, πάντως, έφερε τα εξής αποτελέσματα σε αυτά τα 19 διεθνή παιχνίδια του μέσα σε λιγότερο από 1,5 χρόνο: Λειψία-Κλαμπ Μπριζ 1-2, Ρέιντζερς-Μάλμε 1-2, PSV-Μπενφίκα 0-0, Ισπανία-Σουηδία 0-0, Ατλέτικο-Λοκομοτίβ 0-0, Ίντερ-Σαχτάρ 0-0, Λειψία-Λίβερπουλ 0-2, Πόρτο-Τσέλσι 0-2, Βουλγαρία-Ιταλία 0-2, Ουκρανία-Γαλλία 1-1, Μάντσεστερ-Μίλαν 1-1, Άρσεναλ-Βιγιαρεάλ 0-0, Μπρετ-Λούντογκορετς 0-2, Τουρκία-Κροατία 3-3, Σκοτία-Ισραήλ 1-1, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-2 και Ολυμπιακός-ΠΑΟ 0-0. Δώδεκα ισοπαλίες, έξι διπλά κι ένας άσος σε 19 παιχνίδια! Κατά διαβολεμένη σύμπτωση οι έξι από τις 12 ισοπαλίες ήταν με 0-0!!! Άραγε, μπορεί ο Βίντσιτς (που έχει σφυρίξει μόνο τέσσερα πέναλτι σε αυτά τα 19 ματς) να παίζει έτσι ώστε να «σπρώχνει» τα παιχνίδια στην ισοπαλία η, είναι όντως διαβολεμένη σύμπτωση;

Η ουσία είναι ότι αυτό το διαιτητή έφερε ο Κλάτενμπεργκ για να παίξει τον Ολυμπιακό μέσα στο Καραϊσκάκη. Ένα διαιτητή που για κάποιο λόγο, τον οποίο ο ίδιος ίσως ξέρει, δεν φέρνει ποτέ άσο! Και όντως δεν ήρθε ούτε τώρα άσος. Σε ένα αποτέλεσμα, βέβαια, που περισσότερο ήταν ωφέλιμο για τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ παρά για τον ίδιο τον ΠΑΟ. Ο ΠΑΟ ας περιμένει να δει τι διαιτησίες θα έχει στα επόμενα ντέρμπι του, με άλλες ομάδες…

Παρεμπιπτόντως, κι ο άλλος γνωστός Σλοβένος διαιτητής, ο Γιουγκ, είχε σφυρίξει ντέρμπι ελληνικού πρωταθλήματος. Το ΑΕΚ-Ολυμπιακός πρόπερσι. Ω, τι σύμπτωση, κι αυτό 0-0 είχε λήξει! Τέσσερα ντέρμπι στην ελληνική Λίγκα οι Σλοβένοι, τέσσερις ισοπαλίες, οι δύο με τον Ολυμπιακό, και οι δύο 0-0…

Άσχετο: Δείτε εδώ πώς είχε παίξει τον Ολυμπιακό ο Βίντσιτς στο Ολυμπιακός-Μπέρνλι 3-1 για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ (η φωτογραφία στο άρθρο είναι από εκείνο το παιχνίδι, με τον Μαρτίνς να ωρύεται και ο Σλοβένο να τον διώχνει).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.