Ο μισός ΠΑΟΚ είναι πρώτος και ετοιμάζεται για όσα έρχονται

Ο μισός ΠΑΟΚ είναι πρώτος και ετοιμάζεται για όσα έρχονται

Ο μισός ΠΑΟΚ είναι πρώτος και ετοιμάζεται για όσα έρχονται

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου σχολιάζει το νέο χθεσινό διπλό του ΠΑΟΚ, τον κύκλο των αγώνων που έκλεισε και βλέπει μπροστά σε όσα ακολουθούν για τον εκ των πρωτοπόρων της βαθμολογίας.

«Οι καλές ομάδες φαίνονται ΚΑΙ από το πώς αντιμετωπίζουν τις ήττες» είπε χθες ο Γκουαρδιόλα, ο οποίος έπρεπε με την ομαδάρα του να διαχειριστεί την μεσοβδόμαδη ήττα και να πάει για ένα ντέρμπι στο νησί. Ο ΠΑΟΚ έπρεπε σ’ αυτό το πολύ δύσκολο 20ήμερο, να διαχειριστεί πάνω από όλα τη σφαλιάρα από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μαζί και όλα τα άλλα ζητήματα που είχε, αλλά και εκείνα που εμφανίστηκαν. Με αποκορύφωμα το χθεσινό 1-3 στο Ηράκλειο, κάτι… κατάφερε ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του.

«Ο ΟΦΗ είχε προβλήματα…» λένε πολλοί από χθες, ξεχνώντας ότι ο ΠΑΟΚ παίζει με μισή ομάδα εδώ και πολύ καιρό, κάτι που επιβάρυνε ιδιαίτερα τους… συμμετέχοντες. Αλλά δεν θα σταθούμε τώρα στους απόντες. Αλίμονο…

Πέρα από το σκορ και τη νίκη, θα σταθώ ιδιαίτερα στον τρόπο που ο ΠΑΟΚ έφτιαξε τις 6-7 μεγάλες του φάσεις. Ωραίες, ποδοσφαιρικές συνεργασίες, οι οποίες –ναι- θύμισαν το καλύτερο ματς της σεζόν μέχρι τώρα μέσα στην Κροατία, εκείνη την αναμέτρηση που πολλές φορές αναφέρω μια και θεωρώ ότι τώρα στο ξεκίνημα ο ΠΑΟΚ, αυτό το ταβάνι έχει. Μέσα σε 15 λεπτά η ομάδα με τις συνεργασίες της, έφτιαξε τρεις μεγάλες φάσεις για τον Σφιντέρσκι!

Μεσοαμυντικά, κάτι δεν πήγαινε καλά κυρίως εκεί μπροστά από τα στόπερ, αλλά σε αυτό το ματς ανέβηκε πολύ ο Βιεϊρίνια, είχε τις στιγμές του και ο Ζίβκοβιτς, από το 25΄ και μετά «ξύπνησε» το Σλοβενικό αγρίμι (Κούρτιτς) στο κέντρο, ενώ ο Ντόουγκλας ήταν παντού και ήταν θέμα χρόνου να πάρει και τις σωστές αποφάσεις κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Όσο περνούσε η ώρα, τόσο ο ΠΑΟΚ ήλεγχε τον ρυθμό, μέχρι που μετά την σουτάρα (τεχνική και δύναμη) του Κούρτιτς για το 0-2, το ματς… έσβησε, όπως οφείλει να κάνει κάθε σοβαρό σύνολο όταν προηγείται με τέτοιο σκορ εκτός έδρας.

Κούρτιτς

Ο Λουτσέσκου με τη γκρι ζακέτα (τώρα που έρχεται το κρύο να δω τι θα κάνει…) παρέδωσε και πάλι ρεσιτάλ διαχείρισης, μετά την ευρωπαϊκή απώλεια εμφάνισε μία πανέτοιμη και πολύ σοβαρή ομάδα για να πάρει άλλο ένα διπλό, το πέμπτο συνεχόμενο για τον ΠΑΟΚ από την Κροατία και μετά! Αλλά…

Κλείνοντας όλα αυτά τα γενικά για τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ… Ξανά τα ίδια που γράφουμε εδώ και καιρό: ΟΛΟΙ στον ΠΑΟΚ είναι συνειδητοποιημένοι. ΚΑΝΕΙΣ δεν πετάει στα σύννεφα. ΟΛΟΙ γνωρίζουν τα μεσοεπιθετικά ποιοτικά κενά που υπάρχουν, τα οποία ο Λουτσέσκου –προς το παρόν και σε ένα βαθμό- σκέφτηκε και κατάφερε να καλύψει με τεχνάσματα τύπου… Ντόουγκλας Αουγκούστο. ΟΛΟΙ ξέρουν τα ζόρια που έχει και θα έχει αυτή η ομάδα για πρωταθλητισμό απέναντι σε αντιπάλους που μπορεί σε πολλές θέσεις να έχουν πιο ποιοτικές λύσεις, αλλά λόγω δουλειάς, χημείας, νοοτροπίας και διαχείρισης του προπονητή καταφέρνει να τους αντιμετωπίζει. Η μάχη συνεχίζεται και ο ΠΑΟΚ έχει πάρα πολλή δουλειά ακόμη μπροστά του…

«To fight… to suffer».

* Και τώρα… ξέρετε τι ακολουθεί με τον ΠΑΟΚ πρώτο; Θα πέσει πολύ γέλιο με όσα θα γίνονται και θα γράφονται και θα λέγονται με σκοπό να επηρεαστεί η ομάδα, η πορεία και ο κόσμος! Την άλλη φορά έστελναν ανθρώπους σε καφενεία της Ξάνθης να ρωτήσουν για τα Πηγάδια! (Στο CAS μετά γιατί δεν πήγαν ακόμη δεν μας είπαν…). Τέλος πάντων, ετοιμαζόμαστε να διασκεδάσουμε γιατί πλέον και όσοι… δεν ήξεραν, τώρα καταλαβαίνουν τι γίνεται και τι… παίζεται.

* Στο επόμενο blog αξίζει να θυμηθούμε τι λέγονταν και τι γράφονταν όλο το καλοκαίρι και γιατί επιμέναμε σε ΚΑΘΕ κείμενο στον Λουτσέσκου. Πάρα πολλά έχουμε να θυμίσουμε…

Λουτσέσκου

* Ο Σιδηρόπουλος χθες κατάφερε την δεύτερη κάρτα του Νέιρα που έδωσε εν ψυχρώ σφαλιάρα από πίσω στον Ντόουγκλας, να την μετατρέψει σε φάουλ και κάρτα στον Βραζιλιάνο του ΠΑΟΚ! Αυτά τα λάθη δεν επιτρέπονται για τον συγκεκριμένο.

* 22 χρόνια από την ημέρα που έξι οπαδοί του ΠΑΟΚ σκοτώθηκαν στο δρόμο επιστρέφοντας από αγώνα της ομάδας τους. Και 122 να περάσουν η μνήμη τους δεν θα σβήσει!

* Τι επεδίωκαν άραγε οι Ολυμπιακοί με τους πυρσούς σε πρώτο και δεύτερο ημίχρονο… αφού είχε ξεκινήσει το ματς, κόβοντας τον ρυθμό της γηπεδούχου ομάδας τους; Πόσο λαϊκισμό ήθελε να «πουλήσει» ο Μαρτίνς κατηγορώντας τον διαιτητή για τις διακοπές; Σωστά ο επίσημος Ολυμπιακός άδειασε τον προπονητή του, αναφερόμενος μόνο στα καπνογόνα! Όλα έχουν ένα όριο…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.