Η εμφάνιση με τη Λαμία του δίδαξε περισσότερα απ' όσα ήξερε

Η εμφάνιση με τη Λαμία του δίδαξε περισσότερα απ' όσα ήξερε

Η εμφάνιση με τη Λαμία του δίδαξε περισσότερα απ' όσα ήξερε

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για τα ουσιαστικά συμπεράσματα που ανέδειξε η κακή εικόνα του Άρη στο φιλικό παιχνίδι με τη Λαμία.

Κακός σύμβουλος ο ενθουσιασμός, ακόμη χειρότερος η απογοήτευση σαν αυτή που εξαπλώθηκε στα κύτταρα του οργανισμού «Άρης» μετά την ομολογουμένως κακή εμφάνιση απέναντι στη Λαμία. Την εικόνα μιας δυσλειτουργικής και κουραστικά αργής ομάδας, αδύναμης στη δημιουργία η οποία χτυπούσε συνεχώς το κεφάλι της πάνω στην εξαιρετικά δομημένη άμυνα του αντιπάλου. Όπως επισήμανε και ο Άκης Μάντζιος, ο Άρης δεν είχε κανένα από τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν σαν ομάδα, αντικειμενικά όμως δεν θα μπορούσε να είχε. Αυτό είναι το τίμημα των δοκιμών που πρέπει να κάνει ένας προπονητής στη διάρκεια της προετοιμασίας, γιατί μόνο έτσι θα γνωρίσει την ομάδα του. Είναι ο μοναδικός τρόπος εξαγωγής ουσιαστικών συμπερασμάτων.

Απέναντι στη Λαμία, αναδείχθηκαν μπόλικα από δαύτα. Όπως για παράδειγμα ότι δεν μπορεί να υπάρξει συνύπαρξη του Μπαντού Ντιαγέ με τον Χαβιέρ Ματίγια στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Κανείς από τους δύο δεν έχει τρομερές ανασταλτικές ικανότητες και οι δύο θέλουν ρόλο play maker και την μπάλα στα πόδια τους για να χτίσουν το παιχνίδι της ομάδας. Ο Ντιαγέ αναδείχθηκε στα προηγούμενα παιχνίδια διότι είχε την ασφάλεια του Λούκας Σάσα. Τα ανεβάσματα του δεν εμπεριείχαν έντονο ρίσκο γιατί ήξερε ότι πίσω του ήταν κάποιος που του φυλούσε τα νώτα. Χθες, δεν ένιωθε την ίδια σιγουριά. Γιατί ο Ματίγια δεν είναι ο ποδοσφαιριστής που θα καταναλώσει χιλιόμετρα. Είναι αυτός που θα δει την παράλληλη πάσα, δεν θα φοβηθεί τη 40αρα μπαλιά και θα απεγκλωβίσει την ομάδα με μια κίνησή του.

Ο Μπερτόγλιο είναι ο πλέον απαραίτητος

Κατανοητή και αναμενόμενη η «τρέλα» για τους νεοαποκτηθέντες, αλλά αυτή η ομάδα έχει κάποια δεδομένα. Αυτά δεν προέκυψαν αλλά χτίστηκαν… πέτρα-πέτρα στη διάρκεια της περασμένης αγωνιστικής περιόδου. Ένα από αυτά είναι η αναγκαιότητα της παρουσίας του Φακούντο Μπερτόγλιο. Όσες φορές χρειάστηκε να παίξει ο Άρης δίχως τον Αργεντίνο και να διαχειριστεί άμυνες σαν αυτή της Λαμίας, η εικόνα του ήταν όμοια με τη χθεσινή. Δεν είχε χημεία η τριάδα των Ιτούρμπε, Ματέο Γκαρσία και Μαντσίνι και θύμα αυτής της κατάστασης ήταν ο Αμπουμπακάρ Καμαρά. Δεν πήρε πάσες από τη μεσοεπιθετική τριάδα, δεν είχε τα ανεβάσματα και του Ντιαγέ, κάποια στιγμή εκνευρίστηκε και πάνω στην τσατίλα του έπαθε και το διάστρεμμα μετά από μια άσκοπη άμυνα.

Κι αυτό το συμπέρασμα ήταν απαραίτητο. Τώρα ο Άκης Μάντζιος ξέρει ή μάλλον, βεβαιώθηκε. Μόνο ένα πρόβλημα έχει. Δεν είχε τη δυνατότητα χρησιμοποίησης της επιθετικής τετράδας που έχει στο μυαλό του για τους επίσημους αγώνες λόγω της απουσίας του Μπρούνο Γκάμα.

Μήπως δεν πρέπει να δοθεί δανεικός ο Ασλανίδης;

Ο 19χρονος κεντρικός αμυντικός πήρε φανέλα βασικού λόγω της… προίκας του. Αυτή δημιουργήθηκε στη διάρκεια των φιλικών αγώνων όπου η παρουσία του ξεπέρασε το όριο της αξιοπρεπέστατης. Ήταν ακόμα καλύτερη. Όπως καλύτερη ήταν και η απόδοσή του απέναντι στη Λαμία. Το γκολ που σημείωσε απλά έβαλε το κερασάκι στην τούρτα που ο ίδιος έφτιαξε. Εφόσον ο Άρης προσθέσει έναν ακόμη ποδοσφαιριστή στο κέντρο της άμυνας, γίνεται αντιληπτό ότι ο Ασλανίδης δύσκολα θα βρει χρόνο συμμετοχής. Ωστόσο, προσωπικά δυσκολεύομαι να δω τα οφέλη που θα έχει σε περίπτωση που παραχωρηθεί δανεικός σε μια ομάδα χαμηλότερου επιπέδου, πέραν των αγώνων που θα προσθέσει στο βιογραφικό του. Μπορεί να κερδίσει περισσότερα μέσα από την καθημερινή συνύπαρξη με ποδοσφαιριστές όπως ο Φαμπιάνο. Γιατί όχι και να χρησιμοποιηθεί στη διάρκεια της χρονιάς. Κάποια στιγμή, ο Άρης θα πρέπει να φτιάξει ένα δικό του project και να αναλάβει κάποια αγωνιστικά ρίσκο με πιτσιρικάδες οι οποίοι έχουν στοιχεία.

Ο Χαίροβιτς

Αυτά που πρέπει να περιμένει από τον Χαΐροβιτς

Είναι αυτό που είδαμε απέναντι στη Λαμία, ίδιο μ’ αυτό που είχαμε γράψει στο Gazzetta όταν ο Άρης προχώρησε στην επιλογή του Ιζέτ Χαΐροβιτς. Δεν θα έχει βασικό ρόλο, αλλά αυτόν του ποδοσφαιριστή ο οποίος θα έρχεται από τον πάγκο στα απογεύματα που οι «κίτρινοι» δεν θα έχουν το passing game και θα δυσκολεύονται να διασπάσουν συμπαγείς άμυνες. Μέχρι στιγμής ο Βόσνιος παρουσίασε το ένα από τα δύο στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν. Το δυνατό σουτ από απόσταση 25-30 μέτρων, δεν έχουμε δει την ικανότητά του στο ένας εναντίον ενός γιατί δεν εμφάνισε την ταχύτητα σκέψης και εκτέλεσης που ξέραμε. Γι’ αυτά τα δύο πράγματα ο Άρης προχώρησε στην απόκτησή του.

Υγ: Για δεύτερο διαδοχικό φιλικό παιχνίδι, ο Κριστιάν Γκάνεα δεν πήρε ούτε λεπτό συμμετοχής δίχως να έχει αναφερθεί πρόβλημα τραυματισμού. Ο Ρουμάνος δεν ανταποκρίθηκε στο ύψος των απαιτήσεων, αλλά και ο παραγκωνισμός του δεν στοιχειοθετεί σοφή απόφαση. Εκτός κι αν οι δύο πλευρές έχουν αποφασίσει να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις διαζυγίου αλλά αν δεν αποκτηθεί άλλος αριστερός μπακ κι αυτή η απόφαση θα είναι ριψοκίνδυνη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.