Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς ήξερε ότι ο Σουρλής θα γίνει ένας φανταστικός box to box μέσος

Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς ήξερε ότι ο Σουρλής θα γίνει ένας φανταστικός box to box μέσος

Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς ήξερε ότι ο Σουρλής θα γίνει ένας φανταστικός box to box μέσος

bet365

Ο Σουρλής δεν μεγάλωσε σ' ένα βράδυ! Το Gazzetta πηγαίνει βήμα βήμα την πορεία ενός παιδιού που μεγάλωσε σε Ολυμπιακή οικογένεια και έχοντας το κεφάλι του κάτω έχει μόνο ένα στόχο: Να δικαιώσει τον Μαρτίνς και την ομάδα του για την απόλυτη εμπιστοσύνη που του έχουν δείξει!

Όσοι είδαν το ματς του Ολυμπιακού με τη Νέφτσι στο Μπακού, σίγουρα, θα θαύμασαν το 19χρονο αγόρι με τον αριθμό «90» στην πλάτη.

Δεν κάναμε κάποιο λάθος. Ο Βασίλης Σουρλής, γεννηθείς το 2002 έπαιξε με την ωριμότητα του 37χρονου Βαλμπουενά. Επαιξε καλά. Εδωσε μάχες. Γέμισε το κέντρο. Ενα «πληγωμένο» κέντρο, καθότι έλειπαν οι Εμβιλά, Καμαρά και Μπουχαλάκης. Αυτός με τον Κούντου, φρόντισαν να μη φανούν αυτές οι τόσο ηχηρές απουσίες.

Κάποιοι ίσως να ενθουσιάστηκαν και ίσως να τους εξέπληξε η ωριμότητα και η γενικότερη εικόνα του Σουρλή. Για τον Μαρτίνς, όμως, δεν συνέβη ποτέ αυτό.

Ο Πορτογάλος ήξερε τί να περιμένει απ' αυτόν. Γι' αυτό και τον επέλεξε. Ο κόουτς δεν είπε τυχαία στη συνέντευξη Τύπου «όσοι βρίσκονται στον Ολυμπιακό το αξίζουν».

Ο Μαρτίνς είναι αυτός που πριν από περίπου τρία χρόνια καλεί τον 16 και κάτι Σουρλή στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας και στη συνέχεια τον παίρνει στην πρώτη του προετοιμασία με την πρώτη ομάδα.

Σουρλής Νέφτσι

Aπό τις εξέδρες του «Καραϊσκάκης» με τη φανέλα του Ολυμπιακού

Από 10 χρονών βρίσκεται στο Ρέντη. Ο πατέρας του Γιώργος Σουρλής είναι μία από τις μεγαλύτερες δόξες του Αιγάλεω. Αρχηγός της ομάδας που στη δεκαετία του '90 έκανε... παπάδες. Από Ολυμπιακή οικογένεια και πηγαίνοντας στο «Καραϊσκάκης» μαζί με τον μπαμπά, ο μικρός Βασίλης περνάει το κατώφλι των ακαδημιών του Ολυμπιακού σε μια εποχή που ο Βαγγέλης Μαρινάκης επένδυε πακτωλό χρημάτων για το «αύριο» της ομάδας.

Μαυρογενίδης, Θέος θα είναι από τους πρώτους προπονητές του Σουρλή στα κλιμάκια των πρωταθλητών Ελλάδας. Θα ξεκινήσει να παίζει ως ένας box to bοx μέσος. Αργότερα ο Ρικάρντο Πέρεζ θα τον πάρει στην Κ20 αν και ήταν ακόμη 16 ετών.

Η... πρόβλεψη του Μαρτίνς πριν από 1,5 χρόνο

Μαρτίνς και Σουρλής μαζί

Εκεί, τον ξεχωρίζει ο Μαρτίνς. Τον καλεί στην πρώτη ομάδα. Ο μετρημένος και πάντα σοβαρός Πορτογάλος κόουτς θα του πει:

«Εσύ θα γίνεις ένα φανταστικό 6άρι - 8άρι». Από τότε τον δούλευαν στην ομάδα για να γίνει ένα σύγχρονο χαφ που θα μαρκάρει και θα φτιάχνει παιχνίδι. Που θα τρέχει και θα γεμίζει τα τετραγωνικά του γηπέδου όχι άσκοπα αλλά όποτε και όπου πρέπει - ανάλογα με τη ροή του αγώνα.

«Δεν έχω παράπονο κανένα. Ο Σουρλής, ο Τζολάκης είναι το μέλλον του Ολυμπιακού», είχε πει ο Μαρτίνς πριν από 1,5 χρόνο. Σήμερα, ο Πορτογάλος, δείχει ότι μένει πιστός στο λόγο του. Βέβαια, για να συμβεί αυτό χρειάστηκε πολύ ιδρώτας, πολλή δουλειά, ταπεινότητα και σεβασμός.

Ο Σουρλής, μετά την εμφάνιση στο Μπακού δεν... πετούσε στα σύννεφα. «Νομίζω ότι έπαιξα καλά», θα πει στους δικούς του ανθρώπους. Την ίδια ώρα, όσοι τον είδαν είχαν εντυπωσιαστεί από τα όσα είδαν από τον ίδιο.

Αν τον ρωτήσεις, ποτέ δεν θα σου πει «χαίρομαι για μένα». Σαφώς και το κάνει γιατί το αξίζει, εξάλλου. Πιο πολύ, όμως, έχει στο μυαλό του να δικαιώσει τον προπονητή του και τον Ολυμπιακό. Την αγαπημένη του ομάδα.

Τί να ξέρεις για τον Σουρλή:

-Εκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα στις 15/7 του 2020, σε ματς play off με τον ΟΦΗ. Στο 88', με το σκορ να είναι 0-3, μπήκε αλλαγή του Λοβέρα.

Σουρλής ντεμπούτο

- Τον έχει από πολύ κοντά ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. «Παίξε και μην αγχώνεσαι», είναι η συμβουλή που του έχει δώσει.

Σουρλής σε φιλικό του Ολυμπιακού

- Δεν απογοητεύεται και το μόνο που έχει στο μυαλό του είναι η λέξη «δουλειά». Ακόμα κι όταν από τις προπονήσεις με την πρώτη ομάδα, πήγαινε να παίξει με την Κ20 αυτό που έλεγε είναι: «Πρέπει να παίξω, χρειάζομαι ρυθμό».

- Το τελευτα;iο συμβόλαιο που υπέγραψε, παρουσία των μάνατζερ του Παναγιώτη Γαλαριώτη και Τάσου Δανιά αλλά και του μπαμπά του, τον κρατάει στο Ρέντη τουλάχιστον μέχρι το 2024.

- O Oλυμπιακός έχει... κλείσει την πόρτα σε αρκετές ομάδες του εξωτερικού, θέλοντας να επενδύσει στο κεφάλαιο «Σουρλής».

- Στην Εθνική έχει παίξει και εξτρέμ και κάποιες φορές και 9άρι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα