Ο Εντιαγέ και η συστατική επιστολή από την Τουρκία

Ο Εντιαγέ και η συστατική επιστολή από την Τουρκία

Ο Εντιαγέ και η συστατική επιστολή από την Τουρκία

bet365

Προϊόντος του χρόνου και στο… χορτάρι θα φανεί αν ο Μπαντού Εντιαγέ καταφέρει να εξελιχθεί σε ηγέτης του Άρη στη μεσαία γραμμή, αναμφίβολα όμως αυτό περιλαμβάνει τα σκεπτικό της απόκτησής του.

Η αλήθεια είναι ότι η περίπτωση του Μπαντού Εντιαγέ πέρασε από πολλά κύματα, ενδεχομένως και φουρτούνες, πριν τελικώς η ΠΑΕ Άρης φτάσει στην ευχάριστη θέση κοινοποίησης της συμφωνίας. Αυτή θα μπορούσε να επιβεβαιωθεί νωρίτερα καθώς είχε προηγηθεί ένα δεκαήμερο παραμονής του 31χρονου μέσου στη Θεσσαλονίκη στη διάρκεια του οποίου είχε διαδοχικές συναντήσεις με τα ηγετικά στελέχη της ΠΑΕ Άρης και με τις απόψεις να διίστανται σχετικά με την καθημερινότητά του. Προφανώς ο Εντιαγέ ακολούθησε πρόγραμμα προπόνησης και λειτούργησε ως παίκτης του Άρη, αναμένοντας και ο ίδιος τα δύο έγγραφα που απαιτούνταν για την επικύρωση της συμφωνίας του με τους «κίτρινους». Αυτά έφτασαν με καθυστέρηση, το ένα από τη Στόουκ και το δεύτερο από την Αλ Αΐν η οποία τον είχε αποκτήσει (έως το τέλος του χρόνου) υπό τη μορφή δανεισμού.

Οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας του Άρη με τον Σενεγαλέζο παίκτη δεν έγιναν γνωστές, πληροφορίες αναφέρουν όμως ότι χρειάστηκε οικονομική υπέρβαση για την απόκτησή του. Αυτή αποφασίστηκε δε γιατί εκτιμήθηκε ότι ο «Μπαντού» μπορεί να αλλάξει την ταχύτητα της μεσαίας γραμμής, να συμβάλλει στο δημιουργικό κομμάτι και γενικώς να αποτελέσει τον ηγέτη του Άρη στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Έχει το βιογραφικό για να το πετύχει, μένει να αποδειχθεί ότι διαθέτει και τα… άντερα.

Τσισμίρ: «Τον χρησιμοποιούσα περισσότερο ως 8αρι»

Μιλώντας (στον αέρα του Ρ/Σ Metropolis 95.5) με τον Χουσεΐν Τσιμσίρ, ο Τούρκος προπονητής εξέφρασε την απόλυτη βεβαιότητά του για την ορθότητα της απόκτησης του Εντιαγέ τον οποίον γνώρισε… άγουρο παιδί για να τον ανταμώσει αργότερα ως ώριμο ποδοσφαιριστή. «Να είστε σίγουροι ότι ο Άρης έκανε μια εξαιρετική επιλογή γιατί ο Μπαντού πρώτα απ’ όλα είναι τρομερά χρήσιμος παίκτης. Είναι ανθεκτικός σ’ αυτό που θα του ζητήσει ο προπονητής του», είπε.

Η σχέση του Τσισμίρ με τον Εντιαγέ βαστά από την πρώτη χρονιά του τελευταίου στην Τουρκία και για την ακρίβεια στην Οσμανλίσπορ (νυν Άνκαρασπορ). Ο Τούρκος προπονητής συμμετείχε στην ομάδα επιλογής του 31χρονου μέσου, βάζοντας την υπογραφή του σε μία από τις κορυφαίες μεταγραφικές πράξεις του συλλόγου. Με γνώμονα την εικόνα που είχε αποκτήσει μέσα από τις εντυπωσιακές χρονιές του με την Μπόντο Γκλιμτ.

Η Οσμανλίσπορ απέκτησε τον Εντιαγέ με 300.000 ευρώ και μετά τον παραχώρησε στη Γαλατάσαραϊ για 7.5 εκατομμύρια ευρώ. Εκ τότε, ο καθένας χάραξε τη δική του πορεία για να έρθει ένα κορυφαίο… συναπάντημα στο δεύτερο πέντε χρόνια αργότερα στην Τραπεζούντα. Ο Τσισμίρ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Τραμπζονσπόρ στις 2 Ιανουαρίου 2020 και δύο ημέρες αργότερα υποδέχθηκε τον Σενεγαλέζο!

«Είναι box to box παίκτης»

«Ο Μπαντού είχε προοπτική, αυτό είχαμε δει τότε που συνεργαστήκαμε στην Οσμανλίσπορ. Είναι παίκτης που ανταποκρίνεται τόσο στις επιθετικές όσο και στις αμυντικές του ευθύνες. Είναι box to box, τρέχει καλά το γήπεδο και προσωπικά τον χρησιμοποιούσα περισσότερο ως 8αρι. Είναι εξαιρετικό παιδί, διατηρούμε επαφή, ασχέτως του ότι δεν μιλήσαμε πριν κλείσει τη μεταγραφή του στον Άρη. Θεωρώ ότι είναι εξαιρετική επιλογή», είπε.

Πλέον, το ζητούμενο για τον ποδοσφαιριστή αφορά τον χρόνο που θα χρειαστεί για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής και αγωνιστικής κατάστασης όπως επίσης και ο αντίστοιχος για την ουσιαστική είσοδό του στην ομάδα. Προφανώς αντιλαμβάνεται ότι ο Άρης τον απέκτησε για να διαδραματίσει σοβαρό ρόλο στον άξονα της μεσαίας γραμμής, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει έντονη αγωνιστική ευθύνη…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα