Αλμπέρτο Μπουένο: Το «χρυσό» αγόρι της Ισπανίας στον Ιωνικό και το ρεκόρ μετά τον Μπεμπέτο! (vids)

Αλμπέρτο Μπουένο: Το «χρυσό» αγόρι της Ισπανίας στον Ιωνικό και το ρεκόρ μετά τον Μπεμπέτο! (vids)

Αλμπέρτο Μπουένο: Το «χρυσό» αγόρι της Ισπανίας στον Ιωνικό και το ρεκόρ μετά τον Μπεμπέτο! (vids)

bet365

Από τη Ρεάλ Μαδρίτης στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Νέων με την Ισπανία των Πικέ-Μάτα και στα τέσσερα γκολ μέσα σε 14'! Το Gazzetta σάς παρουσιάζει τον Αλμπέρτο Μπουένο, που πήγε στον Ιωνικό για να χαρίσει λίγη από τη λάμψη του στους νεοφώτιστους.

Ο Αλμπέρτο Μπουένο Κάλβο είπε το «ναι» στον Ιωνικό και αναμφισβήτητα είναι από τους παίκτες που προσδίδουν ποιότητα και εμπειρία στο ρόστερ των νεοφώτιστων.

Ο 33χρονος, μετά το αναιμικό πέρασμά του από τον Βόλο, θέλει να αποδείξει ότι έχει κάτι καλύτερο να δώσει στη Super League Interwetten.

Η παρουσία του στην Ισπανία, δε, μαρτυρά πώς έχει όλη την εμπειρία για να τα καταφέρει.

Είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει σε όλες τι θέσεις πίσω από τον φορ αλλά και στην κορυφή της επίθεσης - κυρίως όμως πίσω από τον επιθετικό (σ' αυτόν το ρόλο έχει εξάλλου 81 ματς, 21 γκoλ και 18 ασίστ στην καριέρα του) - και δεδομένα θα έχει πολλά να δώσει. Ήδη στο φιλικό με τον Απόλλωνα έδειξε σημάδια της αδιαμφισβήτητης ποιότητάς του.

Του έδωσε την ευκαιρία της ζωής του ο Σούστερ

Ο Μπουένο είναι γεννημένος στη Μαδρίτη και το 2001 πάτησε το πόδι του στις εγκαταστάσεις της «βασίλισσας». Το 2006 γίνεται μέλος της Β' ομάδας και το 2008 ο Μπερντ Σούστερ τού δίνει την ευκαιρία της ζωής του. Στις 22/11 τον βάζει σ' ένα 1-0 επί της Ουέλβα για 5'. Μπαίνει στο 85' αντί του θρύλου Ραούλ.

Το όνειρό του γίνεται πραγματικότητα και βρίσκεται στο πλευρό των Σνάιντερ, Σαβιόλα, Φαν ντερ Φααρτ, Γκούτι, Σέρχιο Ράμος, Κασίγιας... Ακολουθούν άλλα 5 ματς με τον Γερμανό κόουτς στον πάγκο.

Μάλιστα, ο Σούστερ τού χάρισε και τα μοναδικά του 2' σε αγώνα Champions League. Στις 25/11, τον βάζει σε ματς με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, όπου η Ρεάλ είχε επικρατήσει 1-0 χάρη στο γκολ του Ραούλ στο 7'. Ο Μπουενό είχε μπει στο 88' αντί του Σαβιόλα.

Πρωταθλητής, πρωταγωνιστής και κορυφαίος σκόρερ στο Πρωτάθλημα Νέων το 2006

Η φουρνιά εκείνη της Ισπανίας έχει στο ρόστερ της παίκτες όπως οι Αντάν, Πικέ, Μάτα, Χάβι Γκαρθία, Γκρανέρο. Η ομάδα του Μελέντεθ παίζει στον τελικό του UEFA U-19 European Champions με τη Σκωτία.

Απόλυτος πρωταγωνιστής ο Μπουένο! Βάζει και τα δύο γκολ για την ομάδα του στο 51' και στο 71' και στο Stadion Miejski του Πόζναν, η Ισπανία κατακτά τον 6ο της τίτλο στην εν λόγω διοργάνωση.

Από την πλευρά του, ο νυν άσος του Ιωνικού, έχει σημειώσει 5 γκολ και μαζί με τον Τούρκο Παρλάκ είναι οι πρώτοι σκόρερ.

Το 2009 η Βαγιαδολίδ τον κάνει δικό της. Μέχρι το 2013 που έμεινε στο «Χοσέ Θορίγια» μέτρησε 90 ματς με 14 γκολ και 6 ασίστ. Συνυπήρξε μάλιστα και με τον Ντιέγκο Κόστα.

Τη σεζόν 2010-2011 την περνάει στη Ντέρμπι και αποχαιρετά την Championship με 29 ματς, 5 γκολ και 7 ασίστ. Αυτή ήταν κι η πρώτη του εμπειρία μακριά από την πατρίδα.

Το ματς του ομίλου όπου η Ισπανία είχε νικήσει 4-0. Το ένα γκολ είναι του Μπουένο.

Μετά τον Μπεμπέτο, ο Μπουένο

Το καλοκαίρι του 2013 υπογράφει διετές συμβόλαιο με την Ράγιο Βαγιεκάνο. Στις 28 Φεβρουαρίου του 2015 πετυχαίνει τέσσερα γκολ σε διάστημα 14'! Μετά τον Μπεμπέτο το 1995 είναι ο πρώτος παίκτης που πετυχαίνει κάτι ανάλογο!

Στην Πόρτο του Λοπετέγκι με 5ετές συμβόλαιο

Το Μάιο του 2015 μένει ελεύθερος κι η Πόρτο, του συμπατριώτη του Γιουλέν Λοπετέγκι τον αποκτά με τις δύο πλευρές να υπογράφουν 5ετές συμβόλαιο. Ενα πρόβλημα στο μηνίσκο δεν του επιτρέπει να ανταποδώσει την εμπιστοσύνη που του έδειξαν οι «δράκοι».

Στα 8 ματς που έπαιξε εκεί, σκόραρε 2 γκολ σε αγώνα Κυπέλλου και είχε μία ασίστ σ' ένα ματς με την Τοντέλα.

Ενώ ανήκει στην Πόρτο αγωνίζεται δανεικός σε Γρανάδα, Λεγανές και Μάλαγα. Τη σεζόν 2019-2020 πηγαίνει στην Μποαβίστα. Αφήνει την Πορτογαλία με 36 συμμετοχές, 6 γκολ και 6 ασίστ και πέρυσι έρχεται στο Βόλο. Δεν καταφέρνει όμως να μπει στο... κλίμα της ομάδας, την οποία και βοήθησε ωστόσο στα Play Out με δύο γκολ (κόντρα σε Παναιτωλικό και ΑΕΛ).

Σήμερα στον Ιωνικό, μπορεί να βρει το ρόλο που θέλει και στα 33 του να δώσει στο αστέρι λίγη από τη λάμψη του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα