Ο εκλεκτός για το αριστερό άκρο της άμυνας της ΑΕΚ: Γκαβορί!

Ο εκλεκτός για το αριστερό άκρο της άμυνας της ΑΕΚ: Γκαβορί!

Κώστας Τόπας
Ο εκλεκτός για το αριστερό άκρο της άμυνας της ΑΕΚ: Γκαβορί!

bet365

Όλα όσα αφορούν τον Γάλλο άσο βασικό υποψήφιο για αριστερό μπακ στην Ένωση, για τον οποίο ενημερωθήκατε σχετικά από το Gazzetta.

Ο Νικολά Γκαβορί, όπως ενημερωθήκατε από το Gazzetta έχει προταθεί στην Α.Ε.Κ. και εξετάζεται για την ενίσχυση στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο 26χρονος Γάλλος μπακ πραγματοποίησε το επαγγελματικό του ντεμπούτο στις 22 Σεπτεμβρίου το 2012 με τη φανέλα της Οσέρ στον αγώνα με την Γκινγκάμπ για την δεύτερη κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος.

Από την δεύτερη ομάδα της Οσέρ πρωταγωνιστής στην Σταντάρ Λιέγης

gavory

Η ομάδα του δεν κατάφερε να κερδίσει, γνωρίζοντας την ήττα με 4-3, ωστόσο αυτή τη μέρα θα τη θυμάται για όλη του τη ζωή, καθώς μετά από αυτό το ματς ξεκίνησε το όνειρό του στον χώρο του ποδοσφαίρου. Μετά το ντεμπούτο του ο Γκαβορί ήταν μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης ομάδας, προκειμένου να πάρει περισσότερα παιχνίδια στα πόδια του και να είναι έτοιμος σε περίπτωση που τον χρειαστεί ο προπονητής του.

Η σεζόν 2014/15 ήταν η καλύτερή του με την δεύτερη ομάδα της Οσέρ. Τελείωσε τη χρονιά με 21 ματς και έχοντας σκοράρει 9 τέρματα. Τα εντυπωσιακά του νούμερα ήταν αρκετά για να κεντρίσουν το ενδιαφέρον αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων. Το 2015 η γαλλική AS Béziers τον αποκτά στην ηλικία των 20, ως ελεύθερη μεταγραφή. Εκεί παρέμεινε για δύο χρόνια και στο διάστημα αυτό αποτέλεσε το βασικό αριστερό μπακ του συλλόγου, με 59 συμμετοχές, 4 γκολ και 1 ασίστ για την τρίτη κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος.

Η πορεία του άρχισε σταδιακά να αυξάνεται το 2017, όταν και μετακόμισε στην Κλερμόν που αγωνιζόταν στην Ligue 2, με την οποία είχε και τις περισσότερες ασίστ στην καριέρα του (12) σε 38 παιχνίδια. Με την Κλερμόν αγωνίστηκε για μία σεζόν, αφού η γαλλική ομάδα δεν μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στην επιθυμία του Γκαβορί να αγωνιστεί σε υψηλότερο επίπεδο. Γνωρίζοντας το ενδιαφέρον της Ουτρέχτης ο Γκαβορί πίεσε την Κλερμόν να τον αφήσει να φύγει και να δοκιμάσει τις δυνατότητες του στο ολλανδικό πρωτάθλημα. Η ευχή του έγινε πραγματικότητα, καθώς το 2018 η Κλερμόν αποδέχθηκε την πρόταση των 250 χιλιάδων ευρώ και αποχαιρέτησε τον παίκτη.

Αξίζει να σημειωθεί πως με τον γαλλικό σύλλογο, ο Γκαβορί αύξησε κατά 550 χιλιάδες ευρώ την χρηματιστηριακή του αξία, καθώς πριν αφήσει την πατρίδα του κοστολογούταν στις 250 χιλιάδες ευρώ και στη συνέχεια με 800 χιλιάδες ευρώ. Στην Ουτρέχτη πήρε φανέλα βασικού με το «καλημέρα». Βασικός και αναντικατάστατος για το αριστερό άκρο της άμυνας καθ’ όλη τη διάρκεια εκείνης της της σεζόν, με 38 συμμετοχές, 1 γκολ και 6 ασίστ.

Το πέρασμα του ήταν γρήγορο από την Ουτρέχτη. Το περασμένο καλοκαίρι η Σταντάρ Λιέγης τον έβαλε στο στόχαστρό της και προσπαθούσε με κάθε τρόπο να τον κάνει δικό της. Η Ουτρέχτη από την πλευρά της δεν ήθελε να τον χάσει για… ψίχουλα γι’ αυτό και απαίτησε ένα ποσό το οποίο να αγγίζει τα 3 εκατομμύρια ευρώ. Η Σταντάρ Λιέγης δεν πήγε πίσω και κατέβαλε 3,1 εκατομμύρια ευρώ για να τον εντάξει στο ρόστερ της.

Οι άνθρωποι του βελγικού συλλόγου αισθάνονται δικαιωμένοι με την επιλογή τους καθώς ο Γκαβορί αποτελεί το Νο.1 για τη λύση στο αριστερό άκρο της άμυνας. Με την Σταντάρ έχει καταγράψει 84 συμμετοχές, εκ των οποίων οι 6 ήταν στους ομίλους του Europa League, με 2 γκολ και 12 ασίστ. Στη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση αγωνίστηκε κόντρα σε ισχυρούς αντιπάλους, όπως η Ρέιντζερς, η Μπενφίκα και Λεχ Πόζναν. Αγωνίστηκε 692’ αγωνιστικά λεπτά έχοντας 3 ασίστ. Στο Βέλγιο ο Γκαβορί θεωρείται ως ένας από τους σημαντικότερους και ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Από τους καλύτερους «σερβιτόρους» του πρωταθλήματος

Η περασμένη σεζόν ήταν μία από τις καλύτερες που έχει πραγματοποιήσει έως τώρα στην καριέρα του, μιας και αναδείχθηκε ο πέμπτος ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες ασίστ (9) στο πρωτάθλημα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας του Wyscout, ο Γκαβορί στα 84 ματς που αγωνίστηκε είχε 66,6% επιτυχημένες ενέργειες, με μέσο όρο 0.18 ασίστ σε κάθε αγώνα. Ο 26χρονος αριστεροπόδαρος Γάλλος αμυντικός διακρίνεται για την ευστοχία του στις πάσες και στις σέντρες. Χαρακτηριστικό δε ότι πέρυσι τελείωσε τη χρονιά έχοντας 63,1% επιτυχία στις πάσες και 42,4% στις σέντρες. Εχει ύψος 1,83μ. και τη σεζόν που μας πέρασε κέρδισε το 52.7% των εναέριων μονομαχιών που έδωσε. Όπως μπορείτε να δείτε κι από το παρακάτω heatmap πρόκειται για έναν επιθετικογενή μπακ, καθώς μπορεί να αγωνιστεί σε ολόκληρη την αριστερή πλευρά και να προσφέρει πολύτιμες βοήθειες τόσο στο ανασταλτικό όσο και στο επιθετικό κομμάτι. Αξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η χρηματιστηριακή του αξία, χάρη στις εντυπωσιακές εμφανίσεις που έχει πραγματοποιήσει με την Σταντάρ Λιέγης, έχει εκτοξευτεί στα 2,20 εκατομμύρια ευρώ.

heatmap

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα