Βοσνιάδης στο Gazzetta: «Η άνοδος της Athens Kallithea είναι δικαίωση, η ομάδα έχει μέλλον»

Βοσνιάδης στο Gazzetta: «Η άνοδος της Athens Kallithea είναι δικαίωση, η ομάδα έχει μέλλον»

Βοσνιάδης

bet365

Ο... μετρ των ανόδων, Αλέκος Βοσνιάδης, μίλησε στο Gazzetta μετά τη μαθηματική εξασφάλιση της επιστροφής της Athens Kallithea στη Superleague και αναφέρθηκε τόσο στη δυσκολία του πρωταθλήματος, όσο και στην υπομονή της διοίκησης που έφερε αποτέλεσμα.

Ο Αλέκος Βοσνιάδης ήταν ο προπονητής που κατάφερε να οδηγήσει την Athens Kallithea στη Superleague μετά από 18 χρόνια «περιπλάνησης» στις χαμηλότερες κατηγορίες. Ο 63χρονος τεχνικός είναι «σπεσιαλίστας» στις ανόδους και ξέρει τη Supleague 2 όσο λίγοι προπονητές.

Για αυτόν μιλούν τα επιτεύγματα του. Μέσα σε βάθος δεκαετίας έχει βγει τέσσερις φορές πρωταθλητής στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και έχει πανηγυρίσει πέντε ανόδους!

Ο πολύπειρος τεχνικός έβαλε τη σφραγίδα του στην ομάδα της Athens Kallithea που πανηγύρισε το πρωτάθλημα του Νοτίου ομίλου της Superleague 2 και μετά την ισοπαλία με τα Χανιά μίλησε στο Gazzetta για τη νέα του άνοδο.

Ο Αλέκος Βοσνιάδης στάθηκε στην υπομονή και στις επενδύσεις της διοίκησης την τελευταία τριετία και τόνισε το υψηλό επίπεδο ανταγωνιστικότητας που είχε η μάχη του πρωταθλήματος.

«Η άνοδος κρίθηκε στη διαχείριση των συναισθημάτων μας»

Κόουτς η χρονιά ολοκληρώθηκε με ακόμα μια άνοδο. Πως ήταν αυτή η σεζόν;

«Πολύ δύσκολη. Ήταν ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα με καλές ομάδες. Συγχαρητήρια και στα Χανιά, μια ομάδα που την υπηρέτησα για σχεδόν τρία χόνια. Και στον Ιωνικό και στην Ηλιούπολη και στην Καλαμάτα. Πολύ δύσκολες ήταν και οι ομάδες των Play Out. Δύσκολα μπορείς να πάρεις αποτέλεσμα με όλες αυτές. Ήταν ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα. Μια τεράστια προσπάθεια, ξεκινώντας από τη διοίκηση της ομάδας και μετά ο οργανισμός της Athens Kallithea έδωσε τεράστια μάχη για να καταφέρει η ομάδα να βγει κατηγορία μετά από 18 χρόνια».

Έχεις τέσσερα πρωταθλήματα δεύτερης κατηγορίας σε βάθος δεκαετίας. Ποιο είναι το «μυστικό» σου στη διαχείριση;

«Τίποτα. Το θέμα είναι να κάνεις τα φυσιολογικά πράγματα και να διαχειριστείς τις δύσκολες στιγμές, όταν υπάρχει απογοήτευση. Πρέπει να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στον ενθουσιασμό και στην απογοήτευση. Νομίζω αυτό μπορούμε να το κάνουμε καλά. Υπάρχει εμπειρία για να το κάνουμε. Όλο αυτό κράτησε την ομάδα όπως πρέπει και σε δύσκολα αποτελέσματα. Την κράτησε συσπειρωμένη και φτάσαμε μέχρι εδώ. Με τα Χανιά είχαμε άγχος αλλά πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Ήταν ένα πρωτάθλημα χωρίς εύκολα παιχνίδι. Ακόμα και ο Ολυμπιακός που πέφτει λόγω του -10 έχει εξαιρετική ομάδα. Κάποιο διάστημα ο Διαγόρας δεν έχανε από κανέναν. Ο Γιούχτας είναι πολύ καλή ομάδα, όπως και το Αιγάλεω.

Η Παναχαϊκή έκανε πολύ καλή προσπάθεια με τον Τάτση. Ήταν δύσκολο να πάρεις αποτέλεσμα από όλες αυτές τις ομάδες. Είχαμε πάρει κάποια στιγμή ισοπαλία μέσα στην Παναχαϊκή και ήμασταν λίγο απογοητευμένοι, όμως είχα πει πως ήταν σημαντικός βαθμός. Την επόμενη μέρα είχε ντέρμπι και αυτός ο πόντος μας κράτησε πρώτους. Γενικά ήμασταν μια πολύ σταθερή ομάδα. Δεν τρώγαμε τρία, τέσσερα και πέντε γκολ. Ήμασταν ομάδα που έχανε στο γκολ και όταν είχε άσχημο αποτέλεσμα αντιδρούσε στο επόμενο παιχνίδι».

ΒΟΣΝΙΑΔΗΣ

Υπήρχε κάποια στιγμή που αγχώθηκες πως τα πράγματα δεν θα πήγαιναν όπως τα περίμενες;

«Δύσκολες στιγμές ήρθαν. Είναι μαραθώνιος. Είναι θέμα εμπειρίας να μπορείς να διαχειριστείς στις δύσκολες στιγμές τις διοικήσεις, τους ποδοσφαιριστές και όλο τον οργανισμό. Σε αυτό βοήθησε πολύ η διοίκηση. Στήριξε μια κατάσταση. Ήμασταν ψύχραιμοι όταν έπρεπε, αντιδρούσαμε και κάναμε τα σερί μας. Πιστεύω πως εκεί που κρίθηκε είναι πως διαχειριστήκαμε καλά τα συναισθήματα μας. Και τον ενθουσιασμό και την απογοήτευση. Αντέξαμε και πιστέψαμε πολύ στην ομάδα. Ήμασταν πολύ καλή ομάδα, άσχετα αν είχαμε παραπάνω άγχος στο τελευταίο ματς με τα Χανιά.

Γενικά η σταθερότητα μας οδήγησε να αλλάξουμε κατηγορία. Δεν είχαμε να φοβηθούμε τίποτα. Σε έναν μαραθώνιο είναι μέσα και οι πίκρες και οι χαρές. Στον όμιλο μας είχαμε πολύ δυνατές ομάδες. Ο Ιωνικός ανέβηκε πάρα πολύ, η Καλαμάτα έχει πολύ καλούς παίκτες παρόλο που της έλειψαν τα αποτελέσματα και η Ηλιούπολη ήταν μια πολύ δύσκολη ομάδα για να τη νικήσεις. Αξίζουν συγχαρητήρια αυτές οι ομάδες. Κατορθώσαμε να βγούμε πρωταθλητές μέσα από έναν εξαιρετικά δύσκολο όμιλο».

«Πιστεύω πως η διοίκηση θα πάρει σωστές αποφάσεις»

Τι σκέφτηκες στο τελευταίο σφύριγμα στον αγώνα με τα Χανιά;

«Ήταν δικαίωση για την τεράστια προσπάθεια. Δικαίωση για τη διοίκηση που χτίζει και ξοδεύει εδώ και τρία χρόνια. Σκέφτηκα την πρώτη μέρα που μπήκαμε να ξεκινήσουμε τη χρονιά, τις δύσκολες στιγμές. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Τεντ και τον Πίτερ Φιλιππάκο. Δίνω συγχαρητήρια σε όλους. Από τη διοίκηση μέχρι τους φροντιστές».

ΒΟΣΝΙΑΔΗΣ

Είσαι ο προπονητής που ανέβασες την ομάδα στην πρώτη κατηγορία. Θα είσαι και αυτός που θα χτίσει την ομάδα της Superleague;

«Είναι το τελευταίο που με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή! Ο στόχος ήταν να πάρουμε το πρωτάθλημα και να ηρεμήσουμε. Από εκεί και πέρα ότι είναι να γίνει για καλό θα γίνει. Το σημαντικό για εμένα είναι ότι βγήκα ξανά πρωταθλητής και ανεβάσαμε την ομαδά μετά από 18 χρόνια».

Το project της Athens Kallithea απέδωσε καρπούς. Πόσο εύκολο είναι αυτό για μια ομάδα της Αθήνας;

«Η Καλλιθέα είναι ένας μεγάλος Δήμος. Το γήπεδο αυτό ήταν πάντα γεμάτο και αποτελούσε δύσκολη έδρα. Η Καλλιθέα είναι μια παραδοσιακή ομάδα της Αθήνας. Είναι μια ομάδα που έκανε τεράστια προσπάθεια. Η διοίκηση είχε υπομονή και ξόδεψε λεφτά. Ήρθε η ώρα να πάρουν τους καρπούς και από εκεί πέρα να πάρουν τις σωστές αποφάσεις. Πιστεύω πως θα το κάνουν. Η ομάδα αυτή έχει μέλλον».

@Photo credits: INTIME, eurokinissi
 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα