Super League 2 - Νότιος Όμιλος: Με ανατροπή στο -2 από την κορυφή η Καλλιθέα και περιμένει

Super League 2 - Νότιος Όμιλος: Με ανατροπή στο -2 από την κορυφή η Καλλιθέα και περιμένει

Newsroom
Καλλιθέα

bet365

Η Καλλιθέα με ανατροπή επικράτησε με 3-1 της Παναχαϊκής και μείωσε στους δύο βαθμούς από την πρωτοπόρο Κηφισιά, η οποία αγωνίζεται την Πέμπτη. Στο Αιγάλεω η Επισκοπή έφυγε με το διπλό (2-3) με το Σίτι παραμένει λίγο πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού, διπλό και για την Καλαμάτα στην έδρα της Ηλιούπολης (0-1).

Η Καλλιθέα έκανε το καθήκον της και περιμένει. Με δύο γκολ του Λουκίνα και ένα του Ναμπί γύρισε τούμπα το ματς με την Παναχαϊκή, επικράτησε με 3-1 και μείωσε στους δύο βαθμούς από την πρωτοπόρο του Νοτίου Ομίλου της Super League 2, Κηφισιά, η οποία αντιμετωπίζει την Πέμπτη την ΑΕΚ Β'. Η Επισκοπή σε ένα συγκλονιστικό ματς πέρασε νικηφόρα στις καθυστερήσεις με 2-3 από το Αιγάλεω, το οποίο παραμένει λίγους βαθμούς πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού, ενώ σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι η Καλαμάτα πέρασε νικηφόρα με 0-1 από την έδρα της Ηλιούπολης.

Καλλιθέα - Παναχαϊκή 3-1

Σκόρερ: 51', 55' Λουκίνας, 94' Ναμπί - 45+2' Τοπάλ

Η Καλλιθέα ήταν εκείνη που είχε το πάνω χέρι από τα πρώτα λεπτά, αλλά ο Κολοβούρης κάτω από την εστία της Παναχαϊκής ήταν σε ετοιμότητα λέγοντας «όχι» στις ευκαιρίες των γηπεδούχων. Στο 38' οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία με μακρινό σουτ του Σαντάνα, το οποίο σταμάτησε στο δοκάρι και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων οι Πατρινοί στην πρώτη τους ουσιαστική ευκαιρία τιμώρησαν την Καλλιθέα με δυνατό σουτ του Τοπάλ για το 0-1. Η Καλλιθέα κατάφερε ωστόσο να μετατρέψει μία από τις πολλές ευκαιρίες της σε γκολ, με τον Λουκίνα στο 51' να φέρνει το ματς στα ίσια. Η ισοφάριση τόνωσε ακόμα περισσότερο την αυτοπεποίθηση της Καλλιθέας, η οποία άμεσα έφτασε και στην ανατροπή με δεύτερο προσωπικό τέρμα του Λουκίνα, ο οποίος στο 55' έβαλε μπροστά στο σκορ την Καλλιθέα με 2-1. Η Παναχαϊκή πήγε να ισοφαρίσει με τον Καρακλάγιτς στο 77' αλλά ο Βοσνιάδης τον νίκησε σε τετ-α-τετ, με τον Λουκίνα τρία λεπτά αργότερα να αγγίζει το χατ-τρικ βλέποντας την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι. Η Καλλιθέα διατήρησε το προβάδισμα ως το τέλος και έκανε το τελικό 3-1 με τον Ναμπί στο 94'. Έτσι πήρε μια σημαντική νίκη μειώνοντας με ματς περισσότερο στους δύο βαθμούς από την πρωτοπόρο Κηφισιά.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Βοσνιάδης, Μπουλούλης, Ματίγια, Κύργιας, Σαντάνα (66′ Ναμπί), Λουκίνας, Κυνηγόπουλος, Ουές (9′ λ.τ Βασιλούδης), Καινούργιος, Βλάχος, Ντεμέτριους

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Κολοβούρης, Τοπάλ, Κοντοχρήστος (53′ Λιοφάγος), Λαρρέα, Ρουγκάλας, Σίλβα, Κωνσταντακόπουλος, Χαντί (53′ Καρλίτος), Ζυγκερίδης (74′ Στασινόπουλος), Στεργίδης (22′ λ.τ Παπαχρονόπουλος), Ν. Καρακλάιτς

Ηλιούπολη - Καλαμάτα 0-1

Σκόρερ: 71' Ρόβας

Παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησαν και οι δύο ομάδες στο πρώτο μέρος πήγαν ισόπαλες χωρίς τέρματα στα αποδυτήρια με τον Δημητριάδη από πλευράς Ηλιούπολης να βλέπει δύο προσπάθειές του να κόβονται πάνω στη γραμμή και τον Αρναρέλλη από πλευράς Καλαμάτας να μην μπορεί να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Πολίτη. Η γηπεδούχος ομάδας ήταν ανώτερη στο δεύτερο μέρος χάνοντας ευκαιρίες, όμως κόντρα στη ροή του αγώνα η Καλαμάτα στο 71' έκανε το 0-1 με τον Ρόβα να νικάει τον Πολίτη σε τετ-α-τετ. Στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Χέμπερτ έχασε πέναλτι για την Ηλιούπολη με τον Μέντες να του λέει όχι και να δίνει τους τρεις βαθμούς στην Καλαμάτα.

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Πολίτης, Ανδρέου, Τσαφταρίδης, Μπαξεβάνος, Μουριέλ, Γκοτσούλιας, Βάρκας, Άντο, Δημητριάδης, Μπαστακός, Φρίμονγκ.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Μέντες, Λιποράσε, Λουπάνο, Μπαξεβάνος, Καραγκούνης, Άλβες, Παπατόλιος, Πασάς, Τάτος, Βασιλόγιαννης (85′ Ασίγκμπα), Αρναρέλλης.

Αιγάλεω - Επισκοπή 2-3

Σκόρερ: 6' Κολλάς, 89' Φουρλάνος - 13' Βουκελάτος, 58' Αμπουφό, 96' Κεφαλάς

Το Αιγάλεω μπήκε δυνατά και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο 6' όταν ο Κολλάς με προβολή έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Ωστόσο, η απάντηση της Επισκοπής ήρθε σχετικά γρήγορα καθώς στο 13' η ομάδα του Ρεθύμνου έφτασε στην ισοφάριση με τον Βουκελάτο, ο οποίος με σουτ έγραψε το 1-1. Η Επισκοπή έφτασε στην ανατροπή στο 58' όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Αμπουφό με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με τη βοήθεια του δοκαριού για το 1-2. Στο 89' ο Φουρλάνος ισοφάρισε σε 2-2 για το Αιγάλεω, ωστόσο η Επισκοπή με τον Κεφαλά στο 96' έφυγε με το διπλό, με το Αιγάλεω να παραμένει τέσσερις βαθμούς πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού.

ΑΙΓΑΛΕΩ: Σκαφιδάς, Μπούσης (70′ Πεχλιβανόπουλος), Παπανικόλας, Φουρλάνος, Χοτζάλι (46′ λ.τ Νικολακόπουλος), Πολυχρόνης, Τσίτσαρης, Ραμίρεζ (61′ Σταματής), Τσιλιγκίρης (74′ Βλαχομήτρος), Κωστανάσιος (70′ Μπαστιάνος), Κολλάς.

ΕΠΙΣΚΟΠΗ: Ψαρράς, Κεφαλάς, Νταμπίζας, Ποίτης, Παπαδόπουλος, Σκεντεράι, Τσιλεδάκης, Αμπαφού (83′ λ.τ Καφετζής), Κούτσιας, Σταθόπουλος (82′ Τζωρτζινάκης), Βουκελάτος (74′ Αραμπατζής).

ΠΑΟ Ρουφ-Χανιά 0-3

Εύκολο πέρασμα για τα Χανιά από την έδρα του ΠΑΟ Ρουφ όπου επικράτησαν με 3-0 και ανέβηκαν στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα στον Νότιο όμιλο της Superleague 2. Μέχρι το 15', οι Κρητικοί είχαν βρει ήδη τον δρόμο προς τα δίχτυα δύο φορές, βάζοντας τις βάσεις για το διπλό. Ο Μπουρσέλης άνοιξε το σκορ στο 3' ενώ ο Τσέλιος έκανε στο 14' το 2-0 για τους Χανιώτες. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 62ο λεπτό ο Γιώργος Μάναλης ολοκληρώνοντας τη νίκη των Χανίων, με τους Κρητικούς να διατηρούν το αήττητο για 7ο συνεχόμενο ματς. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να έχουν μειώσει το σκορ αλλά ο Καλογεράκης απέκρουσε το πέναλτι του Ζούνη στο 86'.

ΠΑΟ ΡΟΥΦ: Τσόγκας, Ντάνκι, Μκρτσιάν, Παπουτσογιαννόπουλος, Κυριαζής (64’ Δαλαμήτρας), Ζούνης, Κουκοβίνης (72’ Φιλιμέγκας), Φράγκος (64’ Μπαϊράμι), Βενάρδος, Ζαχάρος (64’ Μαρινάκης), Γαϊτάνης (72’ Φιλιμέγκας)

ΧΑΝΙΑ: Καλογεράκης, Κατσούρι (71’ Ζέκχοφ), Ρότσα, Μπάτζιος (68’ Ναζίμ), Γιαμπερέ, Λεμονής, Τσέλιος, Μπουρσέλης (68’Μαρτσάκης), Μανουσάκης, Κόλα (60’ Κοκκίνης), Ιατρούδης (60’ Μάναλης)

Πρόγραμμα και αποτελέσματα 23ης αγωνιστικής Νοτίου Ομίλου

Τετάρτη 3/5
Καλλιθέα - Παναχαϊκή 3-1
Προοδευτική - Ολυμπιακός Β' 0-1
Ηλιούπολη - Καλαμάτα 0-1
Αιγάλεω - Επισκοπή 2-3
ΟΦ Ιεράπετρας - Ηρόδοτος 3-0 α.α.
ΠΑΟ Ρουφ - Χανιά 0-3

Πέμπτη 4/5
Κηφισιά - ΑΕΚ Β' (14:45)

Ρεπό: Απόλλων Σμύρνης

Βαθμολογία

1. Κηφισιά 51 (20 ματς)
-------------------------------
2. Καλλιθέα 49 (21 ματς)
3. Απόλλων Σμύρνης 45 (21 ματς)
4. Παναχαϊκή 39 (22 ματς)
5. ΟΦ Ιεράπετρας 38 (21 ματς)
6. Καλαμάτα 37 (21 ματς)
7. Χανιά 36 (21 ματς)
8. Ηλιούπολη 34 (22 ματς)
9. Αιγάλεω 23 (22 ματς)
10. Ολυμπιακός Β' 23 (22 ματς)
11. Προοδευτική 19 (21 ματς)
------------------------------
12. ΑΕΚ Β' 17 (21 ματς)
13. Επισκοπή 12 (21 ματς)
14. ΠΑΟ Ρουφ 8 (22 ματς)
15. Ηρόδοτος -11 (22 ματς)

*Οι Β' Ομάδες δεν προβιβάζονται ή υποβιβάζονται, κάτι που σημαίνει πως αν βρεθούν σε ανάλογη θέση θα αντικατασταθούν από τις αμέσως παραπάνω ή από κάτω ομάδες.

@Photo credits: INTIME
 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα