Λευτέρης Τασιούρας: Η γενιά του 2004 στο προσκήνιο για τον ΠΑΟΚ

Λευτέρης Τασιούρας: Η γενιά του 2004 στο προσκήνιο για τον ΠΑΟΚ

Ο Λευτέρης Τασιούρας με τη φανέλα του ΠΑΟΚ

bet365

Βασικό στέλεχος της Εθνικής Νέων, βασικός κι αναντικατάστατος με τον ΠΑΟΚ Β, ο Λευτέρης Τασιούρας είναι ένα ακόμα «διαμάντι» των «ασπρόμαυρων» ακαδημιών, που έρχεται να συστηθεί στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Η Ακαδημία του ΠΑΟΚ στα δικά μου μάτια είναι η καλύτερη στην Ελλάδα, προ Σαββίδη. Επί Σαββίδη, η έτη φωτός μπροστά απ’ τη δεύτερη καλύτερη στην Ελλάδα!

Άπαντες το αντιλαμβάνονται, τελευταία, το αποδέχονται ως κάτι πολύ φυσιολογικό επακόλουθο της συστηματικής δουλειάς τόσων πολλών ετών. Μόνο έτσι θα μπορούσαν στην Τούμπα να καμαρώνουν για τους 8/11 «ενδεκαδάτους» σε επίσημο ματς της Εθνικής Νέων και να φουσκώνουν από υπερηφάνεια βλέποντας ένας δικό τους παιδί, τον Δημήτρη Πέλκα, να δίνει τη θέση στον Γιάννη Κωνσταντέλια στο ντεμπούτο του «Ντέλια» στην Εθνική Ανδρών.

Πήρα μεγάλη χαρά φέτος με τον Κωνσταντέλια, τον Κουλιεράκη, όση χαρά θα πήραν κι οι δικοί τους, τη σίγουρη χαρά που πήραν οι υπεύθυνοι των ακαδημιών και ο Ιβάν Σαββίδης. Χάρηκα και με Τζίμα που δεν τον είδαμε και τόσο πολύ, συμφωνώ ότι στην περίπτωση του πρέπει να παίξει πρώτα. ΄Ύστερα, θα γράψουμε πολλά περισσότερα, γιατί θα το δικαιούται.

Η Εθνική Νέων με 8 βασικούς παίκτες του ΠΑΟΚ

Ποιο είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα του ΠΑΟΚ και η μεγάλη διαφορά από τις άλλες τρεις top ομάδες της χώρας; Το πρότζεκτ του. Η λογική ρότα προς τα εμπρός. Στη Μικράς Ασίας ξέρουν που θ’ ακουμπήσουν. Γιατί πίσω από κάθε Κωνσταντέλια και Τζίμα υπάρχει πολύ… ψωμί, μια αργκό φράση του χώρου, που στα πέριξ της βρίσκει πολύ άνετα εφαρμογή. Και τους παίκτες, αυτούς που μπορεί η ομάδα εκάστοτε να παράγει και να φέρνει από τα κάτω προς τα πάνω, δίχως να βάζει εμπόδια στο δρόμο, απλώς τους αγαπώ. Ελληνόπουλα, ένα τσούρμο. Παιδιά που μεγάλωσαν στην Τούμπα.

Ο Λευτέρης Τασιούρας διανύει την ένατη χρονιά του στην ακαδημία του ΠΑΟΚ, είναι εκπρόσωπος της γενιάς των νηπίων όταν ο Θόδωρος Ζαγοράκης σήκωνε το Ευρωπαϊκό στον ουρανό της Λισαβόνας, από τα βασικά στελέχη της αναπτυξιακής ομάδας του «Δικεφάλου» (ΠΑΟΚ Β) με 12 συμμετοχές (3 ασίστ) και βασικότατος στην Εθνική Νέων που αυτές τις ημέρες διεκδικεί στην Ιρλανδία το εισιτήριο της πρόκρισης για την τελική φάση του EURO U19 στη Μάλτα.

Ο Λευτέρης Τασιούρας με τη φανέλα του ΠΑΟΚ Β

Στα πρώτα χρόνια ως παίκτης των ακαδημιών του ΠΑΟΚ αγωνίζονταν ως δεξί εξτρέμ, αλλά εξελίχτηκε ως δεξί μπακ. «Από τότε που… θυμάμαι τον εαυτό μου αγωνίζομαι ως δεξιός μπακ, είναι η θέση που αναδεικνύει πάρα πολύ τις ικανότητες μου», λέει ο ίδιος έχοντας στο μυαλό του ως πρώτο μέλημα να αμυνθεί σωστά και από τη στιγμή που ο προπονητής του δώσει το χώρο ανεβαίνει με την ίδια επιτυχία στο δεύτερο μισό του γηπέδου.

Από τους αμυντικούς, που ανέβηκαν φέτος από την ομάδα νέων ένα σκαλοπάτι πιο πάνω, ο 19χρονος αμυντικός κοντεύει να σπάσει το φράγμα των χιλίων λεπτών συμμετοχής, ο Πάμπλο Γκαρσία τον λατρεύει για το πάθος και τη μαχητικότητα, ένα μοντέρνο δεξί μπακ-χαφ που ενίοτε παίζει και στα αριστερά με την ίδια επιτυχία, όπως ακριβώς συνέβη το βράδυ του Σαββάτου (25/3) στο 1-1 με την Σλοβακία. Όσοι τον είδαν έλεγαν ότι ήταν η καλύτερη φετινή εμφάνισή του.

Κορυφαίος στο εντυπωσιακό 1-4 επί του Παναθηναϊκού Β μέσα στο ΟΑΚΑ και καθοριστικός στο 3-3 με τον Μακεδονικό πριν από δέκα μέρες στην Ευκαρπία, δείχνει ότι είναι σε... καλό φεγγάρι.

Γεννημένος την 1η Μαρτίου 2004, μεγάλωσε στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης, σε ηλικία πέντε χρόνων είδε τον πατέρα του, Γιώργο, να τον πηγαίνει στην ακαδημία του ΠΑΟΝΕ, εκεί όπου άρχισε να μαθαίνει τα βασικά του ποδοσφαίρου. Σε ηλικία οκτώ ετών εντάχθηκε στις υποδομές του Άρη, όπου δεν έμεινε για περισσότερο από ένα χρόνο, μέχρι δηλαδή το καλοκαίρι του 2013, όταν σε ηλικία εννέα χρόνων έγινε μέλος της «ασπρόμαυρης» ακαδημίας αντιλαμβανόμενος ότι εκεί μπορεί να εξελιχθεί και να φτάσει να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Πρωταθλητής με την Κ15 και με την Κ17 του ΠΑΟΚ, υπέγραψε το καλοκαίρι του 2019 το πρώτο επαγγελματικό του συμβόλαιο, αλλά αυτό ήταν το λιγότερο μπροστά στην εξέλιξη που έδειχνε και τα άλματα προόδου πάνω στο τερέν.

Ο ύψους 1,73 μ. πλάγιος αμυντικός, μετά την καραντίνα και τα μέτρα για τον κορονοϊό, προωθήθηκε στην Κ19 του «Δικεφάλου» και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, παίρνοντας τη φανέλα του βασικού σπίτι του και πανηγυρίζοντας στο φινάλε της πρώτης του σεζόν την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Από τον Σεπτέμβριο συμπεριλαμβάνεται σ’ όλες τις κλήσεις του Τάσου Θέου στην Εθνική Νέων και φέτος μας συστήνεται στο χώρο του ανδρικού ποδοσφαίρου με τον ΠΑΟΚ Β.

Η συμμετοχή σ’ ένα πρωτάθλημα, όπως αυτό της Super League 2, είναι το καλύτερο διαβατήριο για την πρώτη ομάδα, με τον Λευτέρη Τασιούρα να αντιλαμβάνεται από πολύ νωρίς ότι στα γήπεδα της Β’ Εθνικής τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα…

«Η Super League 2 είναι ένα πρωτάθλημα με πολλά προβλήματα, δεν έχει καμία σχέση με την Κ19, είναι μια κατηγορία που σου δίνει την ευκαιρία να εξελιχθείς και να κάνεις ένα βήμα προς τα μπροστά», σημειώνει έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του να βρεθεί κάποια στιγμή και στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ, με τον οποίο έχει συμβόλαιο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2025.

@Photo credits: INTIME
 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα