Η χαρά του Κωνσταντέλια, το ρεκόρ και ο ΠΑΟΚ που καμαρώνει για τις ακαδημίες του! (vid)

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας περνάει στη θέση του Δημήτρη Πέλκα στο ντεπούτο του με την εθνική ομάδα

bet365

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας θα θυμάται για πολλά χρόνια τη βραδιά στο Φάρο απέναντι στο Γιβραλτάρ, όπου κατέγραψε την πρώτη του συμμετοχή με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας.

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας πραγματοποίησε την πρώτη του συμμετοχή με την φανέλα της Εθνικής Ελλάδος έγινε ο 75ος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και ο τρίτος μικρότερος στην ιστορία του συλλόγου, μετά τον Χρήστο Τζόλη και τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη, που αγωνίστηκε στην Εθνική ομάδα των Ανδρών.

Ο Χρήστος Τζόλης ήταν 18 ετών, 8 μηνών και 7 ημερών όταν πήρε το… βάπτισμα του πυρός από τον Τζον Φαν Σχιπ στο Κλάγκενφουρτ παίζοντας ως αλλαγή στο τελευταίο δεκάλεπτο της φιλικής αναμέτρησης απέναντι στην Αυστρία τον Σεπτέμβριο του 2020.

Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης ήταν 18 ετών 11 μηνών και 20 ημερών όταν αγωνίστηκε ως αλλαγή στο φιλικό Μάλτα – Ελλάδα 2-2 στις 17 Νοεμβρίου 2022, ο δε Γιάννης Κωνσταντέλιας ήταν 20 ετών και 19 ημερών χτες το βράδυ στο Φάρο της Πορτογαλίας, όπου έκανε το ντεμπούτο του περνώντας στο 62ο λεπτό ως αλλαγή στην θέση του Δημήτρη Πέλκα.

Κάπως έτσι, ο νεαρός άσος του ΠΑΟΚ, που έχει εντυπωσιάσει με τις έως τώρα εμφανίσεις του με τη φανέλα του «Δικεφάλου», πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την Εθνική στην πρώτη κλήση του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας, με τους «ασπρόμαυρους» να καμαρώνουν για το γεγονός ότι ένα ακόμα παιδί των ακαδημιών τους αγωνίζεται στην Εθνική ομάδα.

Να θυμίσουμε ότι η Εθνική Νέων αγωνίστηκε στο πρόσφατο παιχνίδι κόντρα στην Εσθονία με 8 ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ στο αρχικό σχήμα της, κάτι ανάλογο μπορεί να συμβεί και στο σημερινό δεύτερο παιχνίδι απέναντι στην Σλοβακία για τον 7ο Προκριματικό Όμιλο του αντίστοιχου EURO της Μάλτας.

«Περήφανος που είμαι μέλος αυτής της ομάδας και εκπροσωπώ τη χώρα μου», έγραψε ο Γιάννης Κωνσταντέλιας στο Instagram λίγες ώρες μετά το ντεμπούτο του με τη «γαλανόλευκη».

Σύμφωνα με το «magnesianews.gr» ο νεαρός ταλαντούχος μεσοεπιθετικός, που ξεκίνησε από την Αγία Παρασκευή Βόλου, έγινε ο 12ος Βολιώτης διεθνής, σ’ ένα ματς όπου ο επίσης Βολιώτης, Δημήτρης Λημνιός, που έχει τις περισσότερες συμμετοχές (23) με την εθνική ανδρών, από τους Βολιώτες διεθνείς, έμεινε στον πάγκο.

@Photo credits: INTIME
 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα