Δουφεξής στο Gazzetta: «Με τον Παλτόγλου το Αιγάλεω θα είναι στη Super League 1»

Το Αιγάλεω επέστρεψε στα επαγγελματικά σαλόνια με την άνοδο στη Super League 2 κι ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Παναγιώτης Δουφεξής κάνει τον απολογισμό του αλλά δίνει και το σύνθημα για το «αύριο» μέσω του Gazzetta!

Το Αιγάλεω στη Super League 2! Η ομάδα του Απόστολου Χαραλαμπίδη, ανέβασε την ομάδα που εδώ και δύο χρόνια είχε σχεδιάσει να πετύχει αυτόν το στόχο.

Ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου, Παναγιώτης Δουφεξής, αναφέρθηκε στον διοικητικό ηγέτη της ομάδας Γιάννη Παλτόγλου, στο όραμα για την επιστροφή της ομάδας στη Super League 1 και τις δύσκολες στιγμές που υπήρξαν αυτό το διάστημα.

Ξεκινήσατε πριν από δύο χρόνια τη συνεργασία με τον κύριο Παλτόγλου. Ποιο ήταν το σχέδιό σας τότε;

«Το Αιγάλεω είναι μια ομάδα που είναι στο πρεστίζ της να πρωταγωνιστεί. Είναι ομάδα που έχει ιστορία κι ο στόχος ήταν να εκπονήσουμε ένα διετές πρόγραμμα που θα οδηγούσε την ομάδα στην παραπάνω κατηγορία. Ο στόχος αυτός επετεύχθη φέτος και με τη βοήθεια της αναδιάρθρωσης. Σημασία έχει όμως ότι τα καταφέραμε.

Περάσαμε πολλά. Είχαμε πολλές στιγμές. Άλλες καλές και άλλες κακές. Ήταν δύο χρονιά που πραγματικά δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό ώστε η ομάδα να γυρίσει σε υψηλό επίπεδο γιατί πριν τον Παλτόγλου το Αιγάλεω είχε φτάσει στο τέλμα. Ήταν να πέσει στο τοπικό και σήμερα, 14 χρόνια μετά είναι στη Super League 2».

Πόσο δύσκολο ήταν να αντέξει αυτή η διοίκηση οικονομικά εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού;

«Ο κύριος Παλτόγλου έχει επενδύσει πάρα πολλά λεφτά και το θέμα είναι ότι είναι δικά του. Δεν είναι λεφτά από χορηγίες ή από την πολιτεία. Αυτά ήταν ελάχιστα. 100% είναι δικά του. Οι δυσκολίες ήταν σίγουρα πολλές, αλλά νομίζω ότι ο κύριος Παλτόγλου ήξερε το πώς να ανταπεξέλθει. Το δείχνουν εξάλλου αυτό τα αποτελέσματα».

Ποια είναι η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή σ' αυτήν τη διετία;

«Η καλύτερη στιγμή είναι η άνοδος - δεν το συζητάμε. Η χειρότερη είναι ότι κάποια στιγμή ο κύριος Παλτόγλου σκέφτηκε να αποχωρήσει».

Το πιο σημαντικό ματς που σήμαινε πολλά για εσάς προσωπικά;

«Θεωρώ ότι είναι το ματς Αιγάλεω-Βέροια 1-0, με το γκολ στο 93'. Ήταν κομβικό το σημείο για τη μετέπειτα πορεία της ομάδας πέρυσι. Δεν θα ξεχάσω όμως ποτέ το πώς ένιωσα στο τελευταίο σφύριγμα με την Καλλιθέα. Η λήξη του κυρίου Μπακογιάννη, μου έδωσε τη μεγαλύτερή μου χαρά. Αισθάνθηκα ότι μετά από αυτά τα δύο χρόνια ήρθε η απόλυτη απόλαυση.

Μέσα μου νιώθω πολύ καλά, γιατί παρά τα πολλά καλά, έκανα και πολλά λάθη στα οποία όμως φυσικά και δεν υπήρχε σκοπιμότητα. Εδωσα τον καλύτερο μου εαυτό. Και επειδή όλα μετρούν με το αποτέλεσμα, φαίνεται ξεκάθαρα πως το έργο μας μέχρι σήμερα στην ομάδα είναι επιτυχημένο. Το Αιγάλεω είναι στη SL2 και μόλις ένα βήμα μακριά από εκεί που ανήκει, στη SL1».

Η αναδιάρθρωση θα βοηθήσει;

«Θεωρώ ότι αυτό που έκανε ο Αυγενάκης μόνο καλό θα φέρει στο ποδόσφαιρό μας. Την επόμενη 3ετία μ' ένα κλειστό τηλεοπτικό συμβόλαιο, θα μείνουν τα υγιή στοιχεία στο ποδόσφαιρο. Δεν χωράει τρίτη επαγγελματική κατηγορία και θα δημιουργηθεί ένα πανίσχυρο πρωτάθλημα που θα το ζήλευαν κι άλλες χώρες. Για το φετινό πρωτάθλημα, πρέπει να πω ότι ήταν ό,τι πιο συναρπαστικό έχω δει τα τελευταία χρόνια. Κρίθηκαν όλα την τελευταία αγωνιστική. Να πω και συγχαρητήρια στις δίκαιες πρωταθλήτριες η Βέροια κι η Καλαμάτα».

Η ομάδα δηλαδή μπορεί να πάρει κι άλλη άνοδο;

«Εγώ πιστεύω ότι η οικογένεια Παλτόγλου εφόσον θελήσει και συνεχίσει, θα μπορέσει να έχει την ομάδα στο υψηλότερο επίπεδο. Και βέβαια και στη SL1. Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ ε όλους όσους συνεργάστηκα αυτή τη διετία. Σε όλους τους ποδοσφαιριστές και όλα τα μέλη της ομάδας που έκαναν τα πάντα για να λειτουργεί η ομάδα σε απολύτως επαγγελματικά πρότυπα. Πάνω απ' όλα να πω κι ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στους δύο προπονητές. Στον Θωμά Γράφα που έσωσε την ομάδα σε μια δύσκολη χρονιά και ετοίμασε ένα πολύ καλό πλάνο για φέτος. Στη συνέχεια ο Απόστολος Χαραλαμπίδης ολοκλήρωσε αυτήν την προσπάθεια με την τεράστια επιτυχία της ανόδου».