Τουρκία: Δυο Ισραηλινοί ποδοσφαιριστές έστειλαν μήνυμα για τον πόλεμο στη Γάζα και κινδυνεύουν με αποκλεισμό

Βασίλης Μπαλατσός
ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ

bet365

Οι Ισραηλινοί Σαγκίβ Γεχεσκέλ της Αντάλιασπορ και Εντέν Καρζέβ της Μπασάκσεχιρ κινδυνεύουν με αποκλεισμό οκτώ παιχνιδιών για «ιδεολογική προπαγάνδα», καθώς εξέφρασαν τη στήριξη τους στη χώρα τους.

Με ποινή αποκλεισμού οκτώ αγώνων κινδυνεύουν δυο Ισραηλινοί ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Τουρκία. Ο λόγος για τον Σαγκίβ Γεχεσκέλ της Αντάλιασπορ και τον Εντέν Καρζέβ της Μπασάκσεχιρ, καθώς κατηγορούνται από την Ομοσπονδία της Τουρκίας για «ιδεολογική προπαγάνδα» από τη στιγμή που εξέφρασαν τη στήριξη τους στη χώρα τους για τον πόλεμο στη Γάζα.

Ο Γεχεσκέλ έχει μείνει εκτός ομάδας στην Αντάλιασπορ επειδή έδειξε ένα μήνυμα υποστήριξης στους ισραηλινούς ομήρους που απήχθησαν κατά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Ο 28χρονος σκόραρε κόντρα στην Τράμπζονσπορ και έδειξε ένα μήνυμα που είχε στον επίδεσμο του καρπού του που έγραφε «100 ημέρες. 07/10», αναφερόμενος στις ημέρες που έχουν περάσει από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, ενώ είχε δίπλα αστέρι του Δαυίδ. Από την πλευρά του ο Καρζέβ έκανε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις 100 ημέρες, προκαλώντας την αντίδραση της ομάδας του.

Η Τουρκική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (TFF) παρέπεμψε και τους δύο παίκτες στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου (PFDK) για πιθανές παραβιάσεις του άρθρου 42 της Πειθαρχικής Οδηγίας Ποδοσφαίρου, επικαλούμενη «ιδεολογική προπαγάνδα». Αυτό το άρθρο αναφέρεται σε «διακρίσεις λόγω φυλής, γλώσσας, θρησκείας, εθνότητας ή οποιασδήποτε άλλης μορφής διάκρισης που βλάπτει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια» και αναφέρει ότι οι παίκτες θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ποινή από τέσσερις έως οκτώ αγώνες εάν κριθούν ένοχοι.

Σε περίπτωση που κάποιος ή και οι δύο τιμωρηθούν με αποκλεισμό η TFF είναι υποχρεωμένη να ενημερώσει τη FIFA και η αναστολή θα ισχύει παγκοσμίως. Ο Καρζέβ βρίσκεται σε συζητήσεις με την Μπασάκσεχιρ για τον δανεισμό του εκτός Τουρκίας, ενώ η Αντάλιασπορ έλυσε το συμβόλαιο του Γεχεσκέλ, με την Ομοσπονδία να εκφράζει την υποστήριξή της, κάνοντας λόγο για «συμπεριφορά ενάντια στις ευαισθησίες της χώρας μας».

 

SUPER LEAGUE ΤΟΥΡΚΙΑΣ Τελευταία Νέα