Τουρκία: Ισραηλινός ποδοσφαιριστής συνελήφθη αφού έδειξε μήνυμα για τον πόλεμο στη Γάζα (vid)

Τουρκία: Ισραηλινός ποδοσφαιριστής συνελήφθη αφού έδειξε μήνυμα για τον πόλεμο στη Γάζα (vid)

Newsroom
ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ

bet365

O Σαγκίβ Γεχεσκέλ της Αντάλιασπορ κατηγορήθηκε για «υποκίνηση μίσους» από τον υπουργό Δικαιοσύνης της Τουρκίας.

Ένας Ισραηλινός ποδοσφαιριστής που έδειξε ένα μήνυμα που αναφερόταν στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς κατά τη διάρκεια ενός αγώνα στην Τουρκία συνελήφθη, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή (14/01), ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας ανακοίνωσε τη διενέργεια έρευνας κατά του Σαγκίβ Γεχεσκέλ για υποψία «υποκίνησης μίσους», ενώ η ομάδα του, η Αντάλιασπορ έλυσε το συμβόλαιο συνεργασίας τους.

Τι συνέβη;

Αφού σκόραρε εναντίον της Τράμπσονσπορ, ο Γεχεσκέλ αποκάλυψε ένα μήνυμα που έγραφε «100 ημέρες. 07/10» σε έναν επίδεσμο στον αριστερό του καρπό. Το μήνυμα ήταν μια αναφορά στην επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου και στον αριθμό των ημερών που περισσότεροι από 130 Ισραηλινοί όμηροι κρατούνται στη Γάζα.

Εδώ η στιγμή:

«Η εισαγγελία της Αττάλειας ξεκίνησε δικαστική έρευνα κατά του Ισραηλινού ποδοσφαιριστή για δημόσια υποκίνηση μίσους λόγω του απεχθούς πανηγυρισμού του υπέρ της σφαγής που διέπραξε το Ισραήλ στη Γάζα», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο. «Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους καταπιεσμένους Παλαιστίνιους», πρόσθεσε, καταγγέλλοντας αυτό που χαρακτήρισε ως συνεχιζόμενη "γενοκτονία" στη Γάζα.

Η Αντάλιασπορ δήλωσε ότι απέλυσε τον Ισραηλινό παίκτη, κατηγορώντας τον ότι «ενήργησε ενάντια στις αξίες της χώρας μας».

 

SUPER LEAGUE ΤΟΥΡΚΙΑΣ Τελευταία Νέα