Γιατί η ΕΠΟ διχάζει το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο;

Γιατί η ΕΠΟ διχάζει το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο;

Γιατί η ΕΠΟ διχάζει το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο;

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο Gazzetta τις εξελίξεις με το θέμα του ξένου αρχιδιαιτητή.

Η ερώτηση είναι απλή μετά τις σημερινές εξελίξεις για το νέο αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ της ΕΠΟ, με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας (Μπαλτάκο) να προτείνει ένα συγκεκριμένο όνομα, τον Σουηδό Φρόϊντφελντ.

Γιατί η ΕΠΟ δεν θέλει να το κάνει με τον σωστό τρόπο; Γιατί δεν ακολουθεί την απόφαση της Super League να υπάρξει επιλογή μέσα από τρία βιογραφικά αξιόλογων ανθρώπων της διαιτησίας από το εξωτερικό; Προσέξτε, εγώ δεν υποστηρίζω ότι ο Σουηδός που έπεσε στο τραπέζι δεν είναι αξιόλογος. Απλά η κοινή λογική λέει ότι είναι καλύτερο να έχεις μία γκάμα αξιόλογων ονομάτων, να βάλεις κάτω τα δεδομένα και να πάρεις την καλύτερη απόφαση. Όταν βάζεις μόνο ένα όνομα σε μία υπόθεση, δίνεις στον άλλο το δικαίωμα να σκεφθεί διάφορα, κυρίως δε ότι θέλεις να τον «φυτέψεις», ασχέτως κι αν μπορεί να μην ισχύει κάτι τέτοιο.

Και τέλος πάντων γιατί η ΕΠΟ διχάζει το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο; Βλέπουμε ότι επί της πρότασης Μπαλτάκου για τον Φρόϊντφελντ συμφωνούν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, αλλά διαφωνούν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός-όχι ως προς το όνομα αυτό καθ΄ εαυτό, αλλά ως προς τη διαδικασία, ζητώντας την εφαρμογή της απόφασης της Super League για τρία βιογραφικά υποψηφίων, έτσι ώστε να υπάρξει η δυνατότητα επιλογής. Όπως ακριβώς είχε συμβεί και στο παρελθόν, όταν υπήρχαν τρεις υποψήφιοι κι επιλέχθηκε ο Άγγλος Κλάτενμπεργκ, με τον Ολυμπιακό μάλιστα να ήταν ο μοναδικός που είχε διαφωνήσει.

Για ποιο λόγο, ας το πω έτσι, να φαίνεται ότι διχάζεται το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο κι ότι οι δύο μεγάλοι θέλουν το ένα πράγμα και οι άλλοι δύο μεγάλοι θέλουν τον άλλο πράγμα; Είναι τόσο δύσκολο μία φορά να γίνει κάτι όπως πρέπει;

Μπένετ Μπαλτάκος

Παραιτήθηκε ο Άγγλος Μπένετ μιλώντας για "έλλειψη ακεραιότητας" από πλευράς της ομοσπονδίας. Πρέπει πάλι να γίνονται πράγματα που προκαλούν επιθέσεις και σχόλια και προβλήματα;...

Παρεμπιπτόντως, ως διαιτητής ο Φρόιντφελντ είχε σφυρίξει μία φορά τον Ολυμπιακό, στη βαριά ήττα του 1-4 από τη Λιόν στο Καραϊσκάκη. Επίσης το Βέρντερ-ΠΑΟ 5-1 το Άντερλεχτ-ΑΕΚ 2-2 και το ΠΑΟ-PSV 4-1.

Άσχετο:

Ένας από τους σημαντικούς στόχους του Ολυμπιακού όλο το καλοκαίρι για τη θέση του κεντρικού αμυντικού ήταν ο Μαρκ Μπάρτρα της Τράμπζονσπορ. Εν τέλει ο Ισπανός έκανε αυτό που την αρχή έλεγε κι επέστρεψε στην Μπέτις. Πού τον θυμήθηκα τον Μπάρτρα;

Μόλις χθες η Μπέτις ανακοίνωσε τραυματισμό του στον αχίλλειο τένοντα ως αποτέλεσμα του συνδρόμου Haglund και επικείμενη χειρουργική επέμβαση, με τον Μπάρτρα να μένει έξω για μήνες. Εξ ου και η συζήτηση για αναπλήρωση του κενού του με κάποιον ελεύθερο στόπερ (γίνεται κουβέντα και με τον Παπασταθόπουλο).

Κι επειδή μιλάμε για την Μπέτις. Η άλλη ομάδα της πόλης, η Σεβίλλη, ανακοίνωσε το νέο της προπονητή, τον Ουρουγουάνο Αλόνσο.

Η φωτογραφία της ημέρας:

Βασικός παίζει ο Ουσεϊνού Μπα σε αυτό το ξεκίνημα του στο τουρκικό πρωτάθλημα με την Μπασάκσεχιρ. Με τον απολογισμό του, πάντως, να μας θυμίζει τον κακό κι όχι τον καλό εαυτό του στον Ολυμπιακό…

Στο Μπασάκσεχιρ-Κόνιασπορ 0-1 αποβλήθηκε στο 43’ με το αποτέλεσμα στο 0-0

Στο Μπασάκσεχιρ-Γαλατασαράι 1-2 έκανε πέναλτι στο 50’ κι έγινε το 0-2

Στο Μπασάκσεχιρ-Γκαζιάντεπ 2-0 έκανε πάλι πέναλτι στο 60’ αλλά το απέκρουσε ο γκολκίπερ

Μπα

Η σούμα λέει ότι στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια του στην Τουρκία έκανε δύο πέναλτι και είχε μία αποβολή πριν τη λήξη του ημιχρόνου…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.