Παναθηναϊκός: Οι «Illuminati» της ΠΑΕ και ο Τζούρισιτς που του φτιάχνει το καλοκαίρι

Παναθηναϊκός: Οι «Illuminati» της ΠΑΕ και ο Τζούρισιτς που του φτιάχνει το καλοκαίρι

Παναθηναϊκός: Οι «Illuminati» της ΠΑΕ και ο Τζούρισιτς που του φτιάχνει το καλοκαίρι

bet365

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για την πρώτη εικόνα του Σέρβου μεσοεπιθετικού στο χθεσινό φιλικό, για τις (μη) μεταγραφές του Παναθηναϊκού και για την «πεφωτισμένη» μεγάλη αύξηση τιμών στα εισιτήρια διαρκείας.

Ο τίτλος θα μπορούσε να είναι ο εξής λιτός: «Κι έρχεται ο Φίλιπ Τζούρισιτς να του φτιάξει το καλοκαίρι!». Όπως το είχε πει εκείνη την αλησμόνητη και ιστορική για το χειρότερο λόγο ημέρα ο Αλέξης Σπυρόπουλος στο Γκελζενκίρχεν: “Kι έρχεται ο Γκόραν Βλάοβιτς να μας φτιάξει τη βραδιά».

Προφανώς οι περισσότεροι δεν έχουν παρακολουθήσει το φιλικό του Παναθηναϊκού με την όγδοη Πετρολούλ Πλοέστι. Προφανώς και διαβάζοντας τα σχόλια των δημοσιογράφων που το παρακολούθησαν μπορεί να θεωρούν πως πνίγονται στην υπερβολή για το πρώτο 45λεπτο του Σέρβου. Ή πως ψάχνουν νερό στην έρημο. Ανεξάρτητα, όμως, από την εικόνα του καθενός για την απόδοσή του και τις «υποσχέσεις» που άφησε για το μέλλον, ένα είναι δεδομένο. Σ’ ένα καλοκαίρι με τρομερή μουρμούρα ή και θυμό, σ’ ένα καλοκαίρι στο οποίο η γκρίνια (ευγενικά το λέμε…) χτύπησε κόκκινο με την απίθανη απόφαση κάποιων απίθανων τύπων για τιμές εισιτηρίων που αντιστοιχούν στη… Μπάγερν του Allianz Arena, o Tζούρισιτς ήρθε χθες σαν από μηχανής Θεός να φτιάξει το κέφι των Παναθηναϊκών!

Όχι, μην περιμένετε να μαρκάρει σαν τον «σκύλο» γύρω – γύρω. Όχι, δεν είναι «φανατικός» του pressing ψηλά τους αντίπαλους στόπερ. Δεν φάνηκε όμως και «αδιάφορος» χθες όταν έκλεψε δυο – τρεις μπάλες ή κλήθηκε να μαρκάρει ακραίους αμυντικούς. Αντιθέτως, έδειξε… «καλλιτέχνης». Είναι αυτό που λέμε… την «χαϊδεύει». «Καλλιτέχνες», όμως, έχουμε δει πολλούς. Ο Τζούρισιτς έδειξε και δυνατός στην προσωπική μονομαχία, και σχετικά γρήγορος και με τρομερή αντίληψη του χώρου (με και δίχως τη μπάλα), κυρίως δε, ομαδικός. Δεν την «παίδευε» την μπάλα. Γρήγορος στις αποφάσεις του, σούπερ δεξί πόδι (δεν φάνηκε να πολυχρησιμοποιεί το αριστερό) και σχετικά σε καλή φυσική κατάσταση (θέλει δουλειά ακόμα). Ελάττωμα; Συχνά τον… παίρνει μαζί της η ροή του αγώνα και γυρίζει πολύ πίσω για να πάρει τη μπάλα για να συντονίσει την επίθεση. Θα χρειαστεί κι αυτό σε κάποια ματς, όχι όμως στα περισσότερα.


Όλα αυτά σε 45 λεπτά με ένα δικό του τεχνικό σουτ στο δοκάρι, μια θαυμάσια αναξιοποίητη ασίστ στον Γερεμέγεφ και ένα υπέροχο τακουνάκι που σμπαράλιασε την αντίπαλη άμυνα και ουσιαστικά δημιούργησε το 1-0 του Βέρμπιτς. Θα πει κάποιος λογικά «Πω, άρχισαν πάλι να γράφουν υπερβολές». Θα πούμε κι εμείς «σκεφτείτε να παίζει έτοιμος 100% με τον Ρουμπέν, τον Αϊτόρ και τον Ιωαννίδη, όχι με τον Τσόκαϊ, τον Βέρμπιτς και τον… Γερεμέγεφ». Συνεπώς, υπομονή. Σούπερ πρώτο θετικό δείγμα, αν συνεχίσει έτσι μακροπρόθεσμα δεν τίθεται θέμα… διεκδίκησης της θέσης από τον Μπερνάρ και ο φίλος του Παναθηναϊκού περιμένει τα επόμενα φιλικά για να τον (ξανα)δει.

Αντιθέτως, ο οπαδός του Παναθηναϊκού δεν έχει κάτι άλλο να περιμένει για τις τιμές των εισιτηρίων διαρκείας. Κάποιοι «illuminati» της ΠΑΕ αποφάσισαν να κάνουν αυξήσεις μέχρι και της τάξης του 77% σε ορισμένες θύρες. Λες και ο Παναθηναϊκός παίζει στον ολοκαίνουριο Βοτανικό με τη Ρεάλ στο πρώτο ματς των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ τον Σεπτέμβριο. Λες και ο Παναθηναϊκός πήρε νταμπλ και έφερε Σισέ και Ζιλμπέρτο. Οποιοι κι αν είναι οι «πεφωτισμένοι», η τελική απόφαση και ευθύνη βαραίνει πάντα τον ιδιοκτήτη. Αυτή την περίοδο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ είναι ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος συμφώνησε σ΄ αυτή την επιλογή, αντί να καταλήξει σε αυξήσεις της τάξης του 30% επειδή πέρυσι οι τιμές είχαν μείνει σταθερές.

Η Λεωφόρος πάλι γεμάτη θα είναι. Ισως, όμως, όχι σε όλα τα ματς όπως πέρυσι, όταν ο Γιοβάνοβιτς είχε μιλήσει τουλάχιστον δέκα φορές για τη δύναμη της πίστης του οπαδού που είχε βοηθήσει καταλυτικά την ομάδα του και στην εκκίνηση και στα δύσκολα. Και το κυριότερο: με ακόμα πιο αρνητική διάθεση απέναντι στον ιδιοκτήτη, ο οποίος ενώ έχει τακτοποιήσει τα οικονομικά εδώ και δύο χρόνια, ενώ διαθέτει μπάτζετ για πρωταθλητισμό (άλλο τι θα κάνουν οι Παπαδημητρίου – Γιοβάνοβιτς…) είναι ικανός ανά πάσα στιγμή να βάλει τα πιο απίθανα αυτογκόλ που (δεν) μπορεί να βάλει ο νους! Μεγαλύτερο αυτογκόλ σ’ αυτή την ιστορία η «εξυπνάδα» (για να μην χρησιμοποιήσουμε άλλη λέξη) με τον (μη συμπεριλαμβανόμενο στις αναγραφόμενες στην ιστοσελίδα τιμές) ΦΠΑ. Λες και δεν θα γινόταν αντιληπτό από την πρώτη ανάγνωση… Πραγματικά αδιανόητο.

Υ.Γ.: Το λέμε από τώρα διότι το βλέπουμε να έρχεται. Είναι πολλοί που τον υποτιμούν τον εφετινό Παναθηναϊκό. Και δικοί του φίλοι και οπαδοί άλλων ομάδων. Επειδή δεν έχει κάνει πολλές και φανταχτερές μεταγραφές, επειδή κυλά προς το παρόν ένα καλοκαίρι σίγουρα όχι με την καλύτερη ατμόσφαιρα, επειδή δεν θα πάρει φορ, επειδή δεν έχει αποκτήσει ακόμα ούτε έναν αναπληρωματικό στόπερ, επειδή είναι φαβορί η ΑΕΚ, για πολλούς λόγους. Κάνουν το ίδιο λάθος με πέρυσι, όταν άργησαν να καταλάβουν τι είχε συμβεί. Όταν άργησαν να συνειδητοποιήσουν πόσο μεγάλη σημασία έχει η καθημερινή δουλειά. Τόση, όση και οι μεταγραφές. Εφέτος δεν θα υπάρχει αυτή η πολυτέλεια αν ο Παναθηναϊκός παίξει σε ευρωπαϊκό όμιλο. Όμως έχει ξεκινήσει πολύ νωρίτερα την προετοιμασία του και σχεδόν με όλους τους παλιούς βασικούς (πλην – Κουρμπέλη) παρόντες. Οποιος τον υποτιμήσει, θα την ξαναπατήσει!

Υ.Γ. 1: Συνεχίζεται το ρίσκο με τους στόπερ, συνεχίζεται το ρίσκο και με το «εξάρι». Φάνηκε και χθες η χαοτική ποιοτική απόσταση του Ρουμπέν Πέρεθ με τον Τσόκαϊ που είναι αυτή τη στιγμή ο αναπληρωματικός αμυντικός χαφ. Στόπερ κάποια στιγμή θα πάρει ο Παναθηναϊκός. Και έναν και δεύτερο. «Εξάρι» όμως; Αν θέλει να… παίζει με την «αυτοκτονία», ας μην πάρει ισάξιο ή και καλύτερο του Πέρεθ. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω, καταντά και κουραστικό πλέον. Στο δικό μου το μυαλό είναι πραγματικά ανεξήγητο και η ευθύνη θα βαραίνει εκείνους που θα αποφασίσουν να προχωρήσουν με τον Τσόκαϊ και τον Ζέκα, αν τελικά συμβεί αυτό.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιάννης Σερέτης
Γιάννης Σερέτης

Τυχερός που πρόλαβε τα 80's πιτσιρίκι, τα 90's έφηβος, τα 00's ως επαγγελματίας. Παιδιόθεν λάτρης των στατιστικών και της μπάλας παντός χρώματος.
Κυρίως της παλιάς... ασπρόμαυρης, αν και στο κλειστό του ΓΣΠ έχει περάσει δεκάδες απογεύματα. Σχεδόν πάντα “αντιρρησίας”, σχεδόν πάντα αισιόδοξος, σχεδόν πάντα ξεροκέφαλος: είναι αφόρητοι αυτοί οι Ταύροι...