ΑΕΚ – Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ 0-1: «Ξεμούδιασμα» με ήττα, αλλά με πολλές τελικές

Ο Ελίασον στο ΑΕΚ-Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ

bet365

Η ΑΕΚ έβγαλε τα στοιχεία της πίεσης και της έντασης που θέλει ο Ματίας Αλμέιδα στο πρώτο «ξεμούδιασμα» του βασικού σταδίου της προετοιμασίας στην ήττα με 1-0 από τη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ. Έλειψε μόνο το γκολ στους κιτρινόμαυρους.

Σε ένα φιλικό που είχε προπονητικό χαρακτήρα διάρκειας 75 λεπτών, η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα με 1-0 από τη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ στο πρώτο «ξεμούδιασμα» στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας της Ένωσης επί ολλανδικού εδάφους, με τον Αλμέιδα να βασίζεται στους παίκτες που είχε από την πρώτη μέρα στο Μπουργκ-Χαάμστεντε.

Το Gazzetta βρίσκεται στην Ολλανδία με την υποστήριξη της Novibet

Ο «Πελάδο» είδε από τους παίκτες του κυρίως στο πρώτο μέρος τα στοιχεία της πίεσης και της έντασης που χαρακτηρίζουν τη φιλοσοφία του παιχνιδιού του, καθώς στο δεύτερο όπως ήταν αναμενόμενο βγήκε η κούραση. Στους κιτρινόμαυρους έλειψε μόνο το γκολ καθώς δεν κατάφεραν να το βρουν παρά τις πολλές τελικές που έβγαλαν.

ΑΕΚ: Έτσι ξεκίνησε ο Αλμέιδα

Ο Αλμέιδα

Με βάση τις δοκιμές που είχε πραγματοποιήσει ο Ματίας Αλμέιδα στη χθεσινή προπόνηση, ο Αργεντινός κόουτς της ΑΕΚ επέλεξε τα αναμενόμενα πρόσωπα στην ενδεκάδα. Ο Στάνκοβιτς ήταν στην εστία, οι Μοχαμάντι, Μουκουντί, Μήτογλου και Ραντόνια τετράδα στην άμυνα, ο Γαλανόπουλος με τον Γιόνσον στον άξονα της μεσαίας γραμμής, οι Γκατσίνοβιτς και Ελίασον αριστερά και δεξιά αντίστοιχα και ο Ζίνι πίσω από τον προωθημένο Φαν Βέερτ.

Η ΑΕΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ από μια στατική φάση

Ο Γαλανόπουλος

Με εξαίρεση το γκολ που δέχθηκε από μια στατική φάση, η ΑΕΚ ήταν εκείνη που είχε ξεκάθαρα το πάνω χέρι στο πρώτο μέρος. Φυσικά αυτό που είχε μεγαλύτερη σημασία για τον Αλμέιδα στο πρώτο φιλικό τεστ επί ολλανδικού εδάφους ήταν να δει τα στοιχεία που επιθυμεί από την ομάδα του. Και η Ένωση είχε και πίεση και ένταση σε αυτό το «ξεμούδιασμα», προσπαθώντας να πιέζει ψηλά την άμυνα των Κροατών, ενώ επιχειρούσε άμεση ανάκτηση μπάλας και γρήγορη μετάβαση στην επίθεση.

Στο δημιουργικό κομμάτι στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου η ΑΕΚ έβγαλε συνεργασίες επιδιώκοντας γρήγορη ανάπτυξη και κίνηση χωρίς την μπάλα. Οι κιτρινόμαυροι δεν είχαν κλασικές ευκαιρίες, όμως έβγαλαν πολλές τελικές και θα μπορούσαν να είχαν βρει τουλάχιστον ένα γκολ. Ένα σουτ του Γαλανόπουλου στο 7' λίγο έξω από την περιοχή ανάγκασε τον Σούμπαριτς να αποκρούσει στη γωνία του, ενώ ο αρχηγός της ΑΕΚ στο 23' έπιασε ακόμα ένα που πέρασε πάνω από το οριζόντιο. Λίγο νωρίτερα ο Φαν Βέερτ είχε υποδειχθεί λανθασμένα σε θέση οφσάιντ μετά από γύρισμα αντιπάλου κι ενώ έμπαινε απειλητικά μέσα στην περιοχή.

Η καλύτερη στιγμή για την ΑΕΚ στο πρώτο μέρος ήταν εκείνη στο 26' όταν μετά από εξαιρετική κάθετη του Γιόνσον, ο Φαν Βέερτ από πλάγια θέση δεν κατάφερε να βρει στόχο μέσα από την περιοχή. Και δύο λεπτά αργότερα κόντρα στη ροή του ματς, η ΑΕΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ, όταν στο 28' η Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ εκμεταλλεύτηκε την πρώτη της στατική φάση με τον Μερσινάι να πιάνει την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ και να νικάει τον Στάνκοβιτς με τη βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού για το 1-0. Η ΑΕΚ αντέδρασε, έψαξε γρήγορα να απαντήσει, αλλά μια ακόμα προσπάθεια του Γαλανόπουλου στο 32' πέρασε πάνω από το οριζόντιο.

Έλειψε μόνο το γκολ στην ΑΕΚ

Ο Φαν Βέερτ

Η ΑΕΚ μπήκε χωρίς αλλαγές στο δεύτερο μέρος και στο 50' είχε ακόμα μια καλή στιγμή όταν ο Ελίασον που ταλαιπωρούσε τους αντιπάλους του από τα δεξιά έβγαλε την παράλληλη μπαλιά, ο Γκατσίνοβιτς δεν κατάφερε να σουτάρει και στη συνέχεια ο Ζίνι τελείωσε τη φάση ψηλά πάνω από τα δοκάρια. Από την πλευρά της η Λοκομοτίβα είχε μια ωραία στιγμή στο 55' όταν η κροατική ομάδα βγήκε στην αντεπίθεση, αλλά το πλασέ του Μιλίτσεβιτς πέρασε δίπλα από το κάθετο.

Στο δεύτερο μέρος οι κιτρινόμαυροι δεν είχαν την ίδια πίεση και ένταση, πράγμα βέβαια απόλυτα λογικό καθώς έχει συμπληρωθεί μια εβδομάδα βασικού σταδίου προετοιμασίας με διπλές προπονήσεις. Στο 58' πάντως η Ένωση άγγιξε ξανά το γκολ με τον Ραντόνια να βγάζει τη σέντρα και τον Φαν Βέερτ να πιάνει ένα δύσκολο σουτ από πλάγια θέση που έβγαλε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Σούμπαριτς. Οι κιτρινόμαυροι συνέχιζαν να δημιουργούν ευκαιρίες, αλλά το γκολ δεν ερχόταν, έχοντας ακόμα μια στο 64' με τον Μουκουντί, ο οποίος έχοντας προωθηθεί μετά από στατική φάση με πλασέ έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Ελίασον ανάγκασε τον Σαβάτοβιτς σε μια εντυπωσιακή επέμβαση στη γωνία του σε απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Στο 66' ο Στάνκοβιτς σε δύο καλές ευκαιρίες της Λοκομοτίβα από αδράνεια της αμυντικής γραμμής των κιτρινόμαυρων είχε δύο σημαντικές επεμβάσεις, με τον Αλμέιδα να προχωρά στη συνέχεια σε αλλαγές με τους Ρόκσον, Μαχαίρα, Κοσίδη, Πήλιο, Λαμαράνα και Χρυσόπουλο να περνάνε στο παιχνίδι για τα τελευταία λεπτά. Στις καθυστερήσεις ένα δυνατό σουτ του Μαχαίρα από πλάγια θέση δεν βρήκε στόχο, στην τελευταία φάση του φιλικού διάρκειας 75 λεπτών στο γήπεδο του Μπουργκ-Χαάμστεντε.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι, Ραντόνια (69’ Πήλιος), Μήτογλου (69’ Ρόκσον), Μουκουντί (71’ Χρυσόπουλος), Γιόνσον (69’ Λαμαράνα), Γαλανόπουλος, Γκατσίνοβιτς (69’ Μαχαίρας), Ελίασον, Ζίνι, Φαν Βέερτ (69’ Κοσίδης)

Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ: Σούμπαριτς, Μιλίτσεβιτς, Καλάιτσα, Μερσινάι, Βρανίκοβιτς, Μπουμπάνια, Μάριτς, Γκόριτσαν, Μουντράζια, Κανιζάι, Τούτσι

Έπαιξαν και οι Σότιτσεκ, Ζίβκοβιτς, Λέοβατς, Σμάκαι, Μάσιτς, Μπουλάτοβιτς, Μπόσκοβιτς, Φετάι, Σαβάτοβιτς

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα