Γ.Σ. ΕΠΟ: Η Επιτροπή Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης έβγαλε έκθεση για την Ομοσπονδία και τη λειτουργία της

Η κυρία Μπιτζούνη

bet365

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Γ.Σ. της ΕΠΟ μεταξύ του προεδρείου της Ομοσπονδίας και της προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης.

Η Διονυσία Μπιτζούνη είχε έναν αρκετά έντονο διάλογο με το προεδρείο της ΕΠΟ με αφορμή το γεγονός ότι δεν δόθηκε επτά ημέρες πριν τη Γενική Συνέλευση η έκθεση της Επιτροπής Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης σε σχέση με την ελληνική Ομοσπονδία. Η κ. Μπιτζούνη από μέρους της διευκρίνιζε ότι δεν είναι υποχρεωμένη να δώσει στη Συνέλευση τη σχετική έκθεση (που η περίληψη ήταν 20 σελίδες και κανονικά σαφώς πιο μεγάλη).

Ζητήθηκε από την κυρία Μπιτζούνη να αποστείλει την έκθεση αυτή στα μέλη της Εκτελεστικής και τους άμεσα εμπλεκόμενους και η ίδια αναμενόταν να το κάνει αυτό αλλά να στείλει και την έκθεση αυτή στην UEFA. Υπήρξε και ένταση - και - στη συνέχεια ενώ στη συζήτηση παρενέβη εκ μέρους του Ολυμπιακού ο Κώστας Καραπαπάς. Το πρόβλημα προέκυψε όταν η κ. Μπιτζούνη δεν μίλησε στην ώρα που έπρεπε και μετά ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, την ενημέρωνε ότι καταστατικά δεν μπορούσε να μιλήσει. Η ίδια επέμενε πως έχει στείλει ακόμα και γράμματα προς το Δ.Σ. της ΕΠΟ και πως όλες οι ενέργειές της έχουν αριθμούς πρωτοκόλλου. Προς το τέλος ο Μπαλτάκος της είπε - ξανά - εάν μπορεί να διαβάσει εν τέλει την έκθεση και η ίδια το αρνήθηκε.

Οι αποφάσεις της ΕΠΟ

Η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, έλαβε σήμερα τις ακόλουθες αποφάσεις.

-Με 55 θετικές ψήφους ενέκρινε τον διοικητικό απολογισμό της προηγούμενης περιόδου (3 «όχι», 3 λευκά, 1 «παρών»).

-Με 56 θετικές ψήφους ενέκρινε τον οικονομικό απολογισμό της προηγούμενης περιόδου (4 «όχι», 1 «παρών»).

-Με 56 θετικές ψήφους ενέκρινε τον προϋπολογισμό της επόμενης περιόδου (3 «όχι», 1 λευκό, 1 «παρών»).

-Να δοθεί στους εν ενεργεία διαιτητές το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, σε εναρμόνιση με την αθλητική νομοθεσία.

-Ενέκρινε την παροχή μπόνους κατάκτησης της 1ης θέσης στο Nations League για τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ανδρών, ύψους 500.000 ευρώ.

-Ενέκρινε την καταβολή από την Ομοσπονδία κατά την περίοδο Απρίλιος 2022-Απρίλιος 2023, ποσού 43.000 ευρώ προς κάθε ΕΠΣ, έναντι του αδιανέμητου ποσού του άρθρου 66 του Καταστατικού.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα