Ολυμπιακός: Τα σενάρια για την εξασφάλιση ευρωπαϊκού ομίλου μετά την ήττα της Φιορεντίνα στον τελικό από την Ίντερ

osfp

bet365

Ο Ολυμπιακός θα είναι στο Europa League της επόμενης σεζόν αλλά η ήττα της Φιορεντίνα στον τελικό του κυπέλλου Ιταλίας, άφησε μόλις δύο σενάρια για τα play-offs του Europa League.

Η ήττα του ΠΑΟΚ από την ΑΕΚ στον τελικό του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας, κράτησε τον Ολυμπιακό στο Europa League της νέας σεζόν μέσω της 3ης θέσης στο πρωτάθλημα.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα τοποθετηθούν στον τρίτο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης ωστόσο υπάρχουν σενάρια που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να πάει κατευθείαν ο Ολυμπιακός στα play-offs και να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό όμιλο στο Europa Conference League.

Η ήττα της Φιορεντίνα στον τελικό του Coppa Italia από την Ίντερ «έκαψε» το ένα σενάριο και απομένουν δύο αλλά το ένα δείχνει πιο... βατό να συμβεί.

Συγκεκριμένα ο Ολυμπιακός θα βρεθεί στα play-offs του Europa League εφόσον η Ρόμα κατακτήσει το Europa League (όπου στον τελικό θα παίξει με τη Σεβίλλη) και παράλληλα εξασφαλίσει την πρόκριση σε όμιλο του Europa League μέσα από το πρωτάθλημα (είναι στο -1 από την 5η θέση).

Εκτός από αυτό, για τους Πειραιώτες θα βόλευε και η κατάκτηση της Ίντερ στο Champions League (στον τελικό θα παίξει με τη Μάντσεστερ Σίτι) και παράλληλα, ο ιταλικός σύλλογος να μπει στους ομίλους του Europa League μέσω του πρωταθλήματος. Βέβαια αυτό δείχνει αρκετά δύσκολο, καθώς οι Μιλανέζοι είναι στο +5 από την 5η θέση και απομένουν δύο αγωνιστικές.

Αναλυτικά:

- Κατάκτηση Europa League από τη Ρόμα και εξασφάλιση συμμετοχής σε ομίλους του Europa League μέσω του πρωταθλήματος (-1 από την 5η θέση, δύο αγωνιστικές απομένουν).

- Κατάκτηση Champions League από την Ίντερ και εξασφάλιση συμμετοχή σε ομίλους του Europa League από το πρωτάθλημα (+5 από την 5η θέση και δύο αγωνιστικές απομένουν).

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα