Στοΐλοφ: «Ο Κράστεβ έχει εξαιρετικά στοιχεία αλλά χρειάζεται ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης»

Στοΐλοφ: «Ο Κράστεβ έχει εξαιρετικά στοιχεία αλλά χρειάζεται ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης»

Ο Στοίλοφ

bet365

Ο Άρης ασχολείται έντονα με την περίπτωση του Φίλιπ Κράστεβ και το Gazzetta αποτάθηκε στον προπονητή του στη Λέφσκι Σόφιας, Στάνιμιρ Στοΐλοφ, ο οποίος σκιαγράφησε τον 21χρονο Βούλγαρο εξηγώντας παράλληλα ότι ο διεθνής μέσος έχει όλα τα εφόδια αλλά είναι απαραίτητο να υποστηριχθεί.

Η αλήθεια είναι ότι η σχέση μεταξύ Στάνιμιρ Στοΐλοφ και Φίλιπ Κράστεβ αναδείχθηκε μέσα από τις πρόσφατες δηλώσεις του ποδοσφαιριστή και την αντίθεσή του στην αποχώρηση του Βούλγαρου προπονητή από τη Λέφσκι Σόφιας. Μάλιστα, αυτός είναι και ο λόγος που τα βουλγαρικά media απέρριψαν κάθε ενδεχόμενο ανανέωσης του δανεισμού του 21χρονου μέσου στη Λέφσκι. «Πράγματι έχουμε καλή σχέση αλλά το ίδιο ισχύει και με άλλους νεαρούς παίκτες με τους οποίους δούλεψα. Τα περισσότερα παιδιά αυτής της ηλικίας τα βλέπω σαν παιδιά μου και προσπαθώ να τα βοηθήσω ώστε να εξελιχθούν και να βγάλουν στο γήπεδο αυτό που έχουν μέσα τους», είπε στο Gazzetta ο Βούλγαρος προπονητής.

Ο Κράστεβ κατατάσσεται στα μεγαλύτερα ταλέντα του βουλγαρικού ποδοσφαίρου το οποίο όμως έχασε τον προσανατολισμό του από την ημέρα που τα δικαιώματά του αγοράστηκαν από τη City Football Group, την ιδιοκτήτρια εταιρία της Μάντσεστερ Σίτι αλλά και της βελγικής Λόμελ στην οποία ανήκει. Η απόφαση να τον… βουτήξουν στα βαθιά αποδείχθηκε κακή καθώς ο νεαρός μέσος μάλλον δυσκολεύτηκε να κολυμπήσει στα κύματα του γαλλικού Πρωταθλήματος με συνέπεια να χάσει (σχεδόν) ενάμιση χρόνο όπου μέτρησε ελάχιστες συμμετοχές.

Το περασμένο καλοκαίρι, ο Στάνιμιρ Στοΐλοφ δεν έδωσε την παραμικρή αξία στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα και προχώρησε στην απόκτηση του Κράστεφ υπό τη μορφή δανεισμού, αποδεικνύοντας την πίστη του στις δυνατότητές του. «Ήξερα την ποιότητά του, τις δυσκολίες που είχε στην ομάδα του αλλά και τον χαρακτήρα του. Στην αρχή πολλοί αμφισβήτησαν αυτή την απόφασή μου αλλά στη διάρκεια της σεζόν αντιλήφθηκαν ότι ο Φίλιπ έχει τρομερές δυνατότητες, δεν είχε όμως το περιβάλλον εμπιστοσύνης στο οποίο θέλει να λειτουργήσει ένας νεαρός ποδοσφαιριστής. Η φετινή χρονιά του είναι εντυπωσιακή αλλά και ενδεικτική του ταλέντου του. Είναι καλός νεαρός παίκτης με μεγάλη προοπτική και την ποιότητα για να παίξει σε υψηλότερο επίπεδο αλλά πρέπει να βρεθεί σε περιβάλλον το οποίο θα τον εμπιστευτεί και θα τον βοηθήσει να αναπτύξει το ταλέντο του. Αυτό δεν ισχύει μόνο για τον Κράστεβ αλλά για κάθε νεαρό ποδοσφαιριστή», συμπλήρωσε.

Ο Κράστεβ

Έπειτα από δεκαοκτώ άγονους μήνες όπου βρέθηκε στη γαλλική Τουλούζ και στην ολλανδική Καμπούρ όπου συνολικά μέτρησε επτά αγώνες και λίγα περισσότερα από 200 λεπτά συμμετοχής, φέτος ο Κράστεβ αγωνίστηκε σε 35 αγώνες με τη Λέφσκι. Μέχρι στιγμής έχει επτά αγώνες και έξι ασίστ. «Έχει παίξει σε όλες τις θέσεις του άξονα. Για να βοηθήσεις έναν ποδοσφαιριστή να αναπτύξει τα ποδοσφαιρικά στοιχεία του θα πρέπει να τον χρησιμοποιήσεις σε περισσότερες από μία θέσεις. Ο Φιλίπ παίζει ως Νο8 αλλά και Νο10. Μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί και στα άκρα ως winger γιατί διαθέτει την ταχύτητα και την ντρίμπλα για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της θέσης. Βασικά είναι έξυπνος. Αντιλαμβάνεται το ποδόσφαιρο, προσπαθεί να εξελιχθεί και θα αποδεχθεί αυτό που θα του ζητήσει ο προπονητής. Κύριο χαρακτηριστικό του είναι όμως ότι δεν εφησυχάζει. Δεν θα προσπαθήσει να μείνει στο επίπεδο που βρίσκεται αλλά θα επιδιώξει να σκαρφαλώσει σ’ ένα υψηλότερο».

Ο Στάνιμιρ Στοΐλοφ εκτίμησε μάλιστα ότι ο Κράστεφ μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ελληνικού Πρωταθλήματος αλλά στάθηκε ξανά στην αξία της εσωτερικής υποστήριξης. «Βασικά θα εξελιχθεί ακόμη περισσότερο. Ένα στοιχείο που του έλειπε ήταν η αυτοπεποίθηση την οποία όμως απέκτησε μέσα από τον ρόλο του στη Λέφσκι αλλά και την κλήση του στην εθνικής ομάδα. Πιστεύω ότι είναι έτοιμος για να κάνει αυτό το βήμα αλλά σημαντικό ρόλο θα παίξει το club και οι άνθρωποί του. Πρέπει να τον εμπιστευτούν γιατί δεν παύει να είναι ένα παιδί 21 ετών», κατέληξε.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα