Ποιος ήταν ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ; Ψήφισε τον MVP! (poll)

Ποιος ήταν ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ; Ψήφισε τον MVP! (poll)

Ποιος ήταν ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ

bet365

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Novibet, αλλά μετά την σεζόν 2015-16 «έπεσε» από το 1-2 του πρωταθλήματος και τερμάτισε στην 4η θέση. Ψήφισε τον κορυφαίο παίκτη του «Δικεφάλου»!

Η ανανέωση στον ΠΑΟΚ, έτσι όπως την είχαν ο Ιβάν Σαββίδης και ο Ραζβάν Λουτσέσκου, μες στα μυαλά τους, ευρίσκεται σε εξέλιξη. Συμφωνούμε ή διαφωνούμε με τα πρόσωπα, το βέβαιο είναι ότι μπήκε στις ράγες. Και συντελείται, αυτούς τους δέκα μήνες που μεσολάβησαν απ' το ξεκίνημα της τρέχουσας σεζόν, υπό αντικειμενικώς στενόχωρες συνθήκες. Δύσκολες. Πιεστικές. Δίχως χρόνο, περιθώριο, άνεση.

Για τον ΠΑΟΚ η αποκαλούμενη «μεταβατική χρονιά» ήταν μια άκρως περίεργη χρονιά με πολλά πάνω και κάτω, μια χρονιά που άρχισε στραβά με τον ντροπιαστικό αποκλεισμό στην Ευρώπη από τη Λέφσκι Σόφιας και έκλεισε με την ομάδα του Λουτσέσκου να τερματίζει δίκαια στην 4η θέση.

Μετά από πέντε χρόνια όπου η ομάδα τερμάτιζε στην πρώτη δυάδα του πρωταθλήματος, ο «Δικέφαλος» τερμάτισε τέταρτος για 17η φορά (σε 64 διοργανώσεις από το 1959-60) στην ιστορία του. Αποτυχία.

Οι «ασπρόμαυροι» επηρεασμένοι από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό μπήκαν «σβηστά» στο πρωτάθλημα, πάτησαν γκάζι στο ξεκίνημα του δεύτερου μισού της σεζόν, τρέχοντας ένα αήττητο σερί 22 αγώνων σε πρωτάθλημα και κύπελλο, αλλά η ανοδική πορεία τους «εκτροχιάστηκε» μόλις στον δεύτερο αγώνα των play-offs.

Αν και το ξεκίνημα με το «διπλό» μέσα στο «Κλ. Βικελίδης» απέναντι στον Άρη (1-2 με ανατροπή) έδειχνε μια δυναμική, η εντός έδρας ήττα από την ΑΕΚ (0-1) τη 2η αγωνιστική προκάλεσε ανεπανόρθωτη ζημιά στο εσωτερικό της ομάδας. Αποτέλεσμα; Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο ΠΑΟΚ να χάσει διαδοχικά παιχνίδια με αντιπάλους τους τρεις του Big-4 (ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό) στην Τούμπα σε μία σεζόν πρωταθλήματος. Τέτοιο απολογισμό δεν το άντεξε το απαιτητικό και περήφανο κοινό του εξ ου και οι δικαιολογημένες αποδοκιμασίες που ακούστηκαν στο τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος απέναντι στον Ολυμπιακό.

Το μεγάλο στοίχημα ήταν η αξιοποίηση, η ανάδειξη και η εξέλιξη, παιδιών που προέρχονται απ’ τα σπλάχνα του κλαμπ O «Δικέφαλος» σε μια χρονιά ριζικής ανανέωσης είδε πολλά νεαρά παιδιά, τον Λύρατζη, τον Κωνσταντέλια, τον Κουλιεράκη, τον Τσαούση, να παίρνουν φανέλα βασικού και να γίνονται οι πρωταγωνιστές. Έφτασε να έχει σε επίσημο παιχνίδι τέσσερις παίκτες από τις ακαδημίες του. Παράσημο.

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας ήρθε, έστω κι από… σπόντα, στις ζωές μας και έκλεψε την παράσταση. Μπήκε στην ενδεκάδα σ’ ένα ντέρμπι εναντίον της ΑΕΚ, τον περασμένο Οκτώβριο, και δεν ξαναβγήκε. Από εκεί που ήταν στα αζήτητα, κατόρθωσε να «γράψει» 36 συμμετοχές (3 γκολ, 6 ασίστ) και 2.600’ στο γήπεδο. Νούμερα και επιδόσεις που ούτε τους είχε φανταστεί, ούτε τους είχε (ξανά) παίξει. Ένα είναι σίγουρο: Αυτό το χαμογελαστό παιδί από το Βόλο θα μας απασχολήσει έντονα στο άμεσο μέλλον το οποίο προμηνύεται λαμπρό για εκείνον.

Για τον ΠΑΟΚ πρώτος σε συμμετοχές στο πρωτάθλημα (34/36) ήταν ο Ντόμινικ Κοτάρσκι. Ο Κροάτης «κίπερ» του «Δικεφάλου» ήρθε το καλοκαίρι και εκ του αποτελέσματος κρίνεται ως μια επιτυχημένη μεταγραφή, έχοντας καταφέρει μέσα στη σεζόν να (απ)δείξει ότι, στις ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας και πίεσης, είναι πολύ καλός. Έκανε λάθη τα οποία κόστισαν στην ομάδα, ωστόσο ο βαθμός που παίρνει είναι θετικός.

Στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες υπάρχουν τα ονόματα των Ντάγκλας Αουγκούστο, Άντρια Ζίβκοβιτς και Γιάννη Κωνσταντέλια, που μαζί με τον Ίνγκι Ίνγκασον ήταν από τις «σταθερές» του «ασπρόμαυρου» ρόστερ των 30 ποδοσφαιριστών, που πήραν χρόνο συμμετοχής στους 36 αγώνες του πρωταθλήματος.

Πρόσφατα η Sofascore, δημοσίευσε την καλύτερη ενδεκάδα της Super League για τη σεζόν 2022/23 και ο μοναδικός παίκτης του ΠΑΟΚ, που συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία ενδεκάδα, ήταν ο Ντάγκλας Αουγκούστο, ο οποίος μέτρησε 29 συμμετοχές, με 4 γκολ και 2 ασίστ.

Ο Μπράντον Τόμας έγινε ο πρώτος Ισπανός που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ μίας αγωνιστικής περιόδου με 12 γκολ, αν και στο πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ είδε τέσσερις ποδοσφαιριστές του (Ολιβέιρα, Τόμας, Νάρεϊ, Ζίβκοβιτς) να είναι στα 7 γκολ.

Εσύ ποιον θα διάλεγες ως MVP;

Loading...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα