ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα και οι «πολεμιστές» του, όλοι τους υπέροχοι!

ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα και οι «πολεμιστές» του, όλοι τους υπέροχοι!

Ο Αλμέιδα και οι παίκτες της ΑΕΚ

bet365

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται την Κυριακή να σφραγίσει τον 13ο τίτλο της ιστορίας της και να το πανηγυρίσει στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τον Ματίας Αλμέιδα να αποτελεί τον MVP και τον κάθε ένα από τους παίκτες του να έχει βάλει το δικό του λιθαράκι.

Ημέρες 1994 ζει η ΑΕΚ. Γιατί μπορεί να κατέκτησε τον τίτλο το 2018 και να το γιόρτασε στους κατάμεστους δρόμους της Νέας Φιλαδέλφειας που είχαν ντυθεί στο κίτρινο και στο μαύρο μετά τη στέψη στη Ριζούπολη, ωστόσο για πρώτη φορά μετά από 29 χρόνια η Ένωση ετοιμάζεται να γιορτάσει την κούπα του πρωταθλήματος αγωνιζόμενη στην παραδοσιακή της γειτονιά. Η πρώτη σεζόν μετά τη μεγάλη επιστροφή της ΑΕΚ στα πατρογονικά της εδάφη αναμένεται να ολοκληρωθεί με τον πιο γλυκό τρόπο καθώς η κιτρινόμαυρη οικογένεια είναι αγκαλιά με τον 13ο τίτλο της ιστορίας της. Της αρκεί ένας βαθμός στο τελευταίο ματς με τον Βόλο στην OPAP Arena, η οποία την Κυριακή τόσο στις εξέδρες όσο και στους γύρω δρόμους πρόκειται να ζήσει μαγικές στιγμές!

Ένα χρόνο μετά την καταστροφική περσινή σεζόν κατά την οποία η ΑΕΚ έμεινε εκτός Ευρώπης, η Ένωση κατάφερε να κάνει άλματα. Καθώς εκτός από την επικείμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος, οι κιτρινόμαυροι στοχεύουν στο νταμπλ. Ένα επίτευγμα που έχει να το βιώσει από το 1978. Και σε αυτή την ονειρική πρώτη σεζόν στο νέο της σπίτι, την ολοκαίνουργια και εντυπωσιακή OPAP Arena, το μερίδιο της επιτυχίας ανήκει σε όλους. Στον MVP που δεν είναι άλλος από τον αναμορφωτή Ματίας Αλμέιδα, αλλά και στην... αγέλη του. Σε όλους τους παίκτες του ρόστερ καθώς δεν μπορεί να ξεχωρίσει κάποιος από κάποιον άλλο μιας και ο κάθε ένας έβαλε το δικό του λιθαράκι προκειμένου η ΑΕΚ να επανέλθει δυναμικά στη διεκδίκηση του τίτλου, να είναι ανταγωνιστική και συνάμα ελκυστική στο μάτι.

ο Αλμέιδα και οι συνεργάτες του

Με τις αρχές του Ματίας Αλμέιδα και τη νοοτροπία νικητή

Ο «Πελάδο» από την πρώτη συνέντευξη Τύπου της παρουσίασής του το καλοκαίρι είχε θέσει τους τέσσερις άξονες της ποδοσφαιρικής του φιλοσοφίας. Την αυτοθυσία, την αγάπη, την ένωση και το πάθος. Αυτές τις αρχές ήθελε οι παίκτες του να τηρούν απαρέγκλιτα όχι μόνο μέσα στους αγώνες, αλλά καθημερινά στις προπονήσεις. Ο Αργεντινός κόουτς άρχισε να διαμορφώνει πνευματικά μια τελείως διαφορετική ομάδα σε σχέση με ό,τι επικρατούσε τα προηγούμενα χρόνια και κυρίως στην πορεία κατάφερε να της μεταδώσει τη νοοτροπία του νικητή, τη νοοτροπία του πρωταθλητισμού. Η ΑΕΚ στα μεγάλα ματς παρουσιαζόταν και πάλι ανταγωνιστική δείχνοντας τα δόντια της, κάτι που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη διεκδίκηση του τίτλου.

Το ισχυρό γκρουπ του «Πελάδο», το μεγάλο ατού της ΑΕΚ

Ο Αλμέιδα από την καλοκαιρινή προετοιμασία είχε παράλληλα φροντίσει να έρθει κοντά με όλους τους παίκτες του ρόστερ. Μέσα από τα τετ-α-τετ που είχε μαζί τους φρόντιζε να δουλεύει στην ψυχοσύνθεσή τους και να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Πίστευε σε όλους ανεξαιρέτως, κάτι που το απέδειξε ξεκάθαρα κατά τη διάρκεια της σεζόν. Παρά τις αρκετές απουσίες που αντιμετώπιζε κατά καιρούς και τις πολλές ατυχίες με τις επεμβάσεις διάφορων παικτών, ο Αλμέιδα δεν φοβήθηκε ποτέ. Το ισχυρό γκρουπ που είχε διαμορφώσει εντός των αποδυτηρίων, μαζί και με το τεχνικό του επιτελείο το οποίο έκανε επίσης εντυπωσιακή δουλειά, είχε ως αποτέλεσμα όποιον και να βάζει στο γήπεδο να παίρνει το απόλυτο από αυτόν. Κάτι που αποδείχθηκε το μεγάλο ατού της ΑΕΚ.

Οι παίκτες της ΑΕΚ πανηγυρίζουν

Η αναβάθμιση με τις επιτυχημένες καλοκαιρινές μεταγραφές

Την ίδια στιγμή, ο Αλμέιδα ήταν στην ευχάριστη θέση να δουλεύει με ένα σύνολο παικτών το οποίο αναβαθμίστηκε σημαντικά το περασμένο καλοκαίρι με τις ποιοτικές μεταγραφικές κινήσεις που είχαν γίνει. Κάτι στο οποίο είχε λόγο και ο ίδιος, σε συνεργασία με τους υπεύθυνους του μεταγραφικού σχεδιασμού. Όλες οι μεταγραφές έδωσαν πράγματα μέσα στη σεζόν. Άλλες περισσότερα, άλλες λιγότερα, όμως και οι εννιά με τους Πινέδα, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Βίντα, Μουκουντί, Ελίασον, Σιντιμπέ, Φαν Βέερτ και Φερνάντες (ο οποίος εντάχθηκε τον Γενάρη στο ρόστερ) κρίνονται στο τέλος επιτυχημένες.

Το βάθος του ρόστερ «μίλησε» κατά τη διάρκεια της σεζόν

Με την ποιότητα αλλά και την ποσότητα του ρόστερ να είναι σε υψηλά επίπεδα, η ΑΕΚ όταν αφομοίωσε την ποδοσφαιρική φιλοσοφία του Αλμέιδα πέταγε φωτιές! Με πίεση ψηλά, με τρομερή ένταση, με ανακτήσεις της μπάλας και άμεση μετάβαση από άμυνα σε επίθεση, η Ένωση συνδύαζε καλό ποδόσφαιρο και αποτελέσματα. Οι ποιοτικές επιλογές που έφερνε ο Αλμέιδα από τον πάγκο δεν υπήρχαν στις υπόλοιπες ομάδες και το βάθος του ρόστερ με τη διαχείριση του Αργεντινού κόουτς έκαναν τη διαφορά. Παράλληλα ο «Πελάδο» φρόντισε να αναδείξει τα χαρακτηριστικά συγκεκριμένων παικτών του σε διαφορετικές θέσεις, όπως του Λιβάι Γκαρσία στην κορυφή της επίθεσης, του Τσούμπερ ως δεύτερο επιθετικό και φυσικά του Αραούχο, παίζοντας έξω από την περιοχή και αποτελώντας σημείο-αναφοράς. Και κάπως έτσι με το «ένας για όλους και όλοι για έναν» και πίστη, η ΑΕΚ έφτασε να είναι αγκαλιά με τον τίτλο.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα