ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Τα τέσσερα σενάρια που στέλνουν τον τρίτο ή τον Κυπελλούχο απευθείας σε ευρωπαϊκό όμιλο

Ροντινέι και Κωνσταντέλιας

bet365

Ο κάτοχος του Novibet Κυπέλλου Ελλάδος ή ο τρίτος της φετινής Stoiximan Super League μπορούν να «κλειδώσουν» ευρωπαϊκό όμιλο αν ευνοηθούν από τέσσερα σενάρια.

Ο πρωταθλητής της φετινής Stoiximan Super League θα μπει στη μάχη των προκριματικών το καλοκαίρι, έχοντας «κλειδώσει» την παρουσία του στους ομίλους του Conference League. Η ΑΕΚ ή ο Παναθηναϊκός αν υπάρξει ανατροπή την τελευταία αγωνιστική θα ξεκινήσει από τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, όμως υπάρχει πιθανότητα να «κλειδώσει» ευρωπαϊκό όμιλο και δεύτερη ελληνική ομάδα.

Ο λόγος για τον ΠΑΟΚ αν νικήσει την ΑΕΚ στον τελικό του Novibet Κυπέλλου Ελλάδος ή αλλιώς η ομάδα που θα τερματίσει στην τρίτη θέση της Stoiximan Super League (Ολυμπιακός ή ΠΑΟΚ). Ο κάτοχος του εν λόγω εισιτηρίου θα πρέπει να... στηρίζει τις επόμενες εβδομάδες τις προσπάθειες της Γιουβέντους τόσο στους αγωνιστικούς χώρους όσο και στα δικαστήρια.

O εκπρόσωπος της Ελλάδας θα ευνοηθεί αν το εφετινό Europa League καταλήξει στα χέρια της Βέκια Σινιόρα και διατηρήσει τη θέση της στην πρώτη τετράδα της Serie A με απευθείας εισιτήριο στους ομίλους του επόμενου Champions League. Θυμίζουμε πως οι Μπιανκονέρι περιμένουν στις 22 Μαΐου την απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ιταλικής ομοσπονδίας για την αφαίρεση των 15 βαθμών, οι οποίοι προσωρινά τους έχουν επιστραφεί.

Σε αυτή την περίπτωση θα δημιουργηθούν κενά στην προκριματική διαδικασία του επόμενου Europa League από τους αποκλεισμένους των προκριματικών του Champions League και ο κυπελλούχος ή ο τρίτος του πρωταθλήματος της 15ης Ελλάδας θα ανέβει στα play-offs του Europa League. Συνεπώς αν δεν καταφέρει να προκριθεί θα παίξει τουλάχιστον στους ομίλους του Conference League.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν κάποια σενάρια τα οποία φαντάζουν λιγότερο πιθανά. Ο τρίτος του πρωταθλήματος ή ο κυπελλούχος θα ενοηθούν αν κάποια εκ των Ρόμα ή Λεβερκούζεν κατακτήσουν το Europa League με την προϋπόθεση πως θα έχουν εξασφαλίσει από το πρωτάθλημα τους το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League.

Αν δεν υπάρξει κάποια από τις παραπάνω θετικές προϋποθέσεις μέσω Europa League, τότε η μοναδική ελπίδα για ευνοϊκό rebalancing του ελληνικού εισιτηρίου είναι μέσω Conference League. H συνθήκη είναι να κατακτήσει την εφετινή διοργάνωση η Φιορεντίνα και μερικές ημέρες νωρίτερα να έχει κατακτήσει το Κύπελλο Ιταλίας κόντρα στην Ιντερ.

Η ανάλυση του Media Consultant της UEFA Ανδρέα Δημάτου:

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα