Wyscout: Το πρώτο ημίχρονο, το κάκιστο τέταρτο και τα λάθη του Σένκεφελντ

Wyscout: Το πρώτο ημίχρονο, το κάκιστο τέταρτο και τα λάθη του Σένκεφελντ

Wyscout: Το πρώτο ημίχρονο, το κάκιστο τέταρτο και τα λάθη του Σένκεφελντ

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου με την βοήθεια του Wyscout γράφει για την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ.

Για όσα μοναδικά, ξεχωριστά και πάνω από όλα... καθόλου αγχωτικά ζήσαμε το βράδυ της Τετάρτης στη Λεωφόρο, μιλήσαμε στο πρωινό σημείωμα. Από την Παρασκευή θα μπούμε σε ρυθμούς του τελικού των τελικών με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη για αυτό σήμερα θα κάνουμε back to back ''εμφάνιση'' για να μιλήσουμε για πράγματα που αφορούν το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι της ισοπαλίας του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ.

Έχοντας πάντα την βοήθεια του Wyscout και της παρακολούθησης του ματς την επομένη του αγώνα που πάντα σου δίνει την ευκαιρία και την δυνατότητα να δεις στοιχεία που στο γήπεδο και με το άγχος της στιγμής είναι δύσκολο να τα διακρίνεις, πάμε να μιλήσουμε για το παιχνίδι.

Το σχέδιο λειτούργησε στο πρώτο ημίχρονο

Από την στιγμή που ο Κουρμπέλης ήταν off και ο Ρούμπεν διαθέσιμος για ένα ημίωρο, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και το επιτελείο του πήραν την απόφαση να ποντάρουν στο επιθετικό δίδυμο των Σπόραρ-Ιωαννίδη απέναντι στο πειραματικό δίδυμο στόπερ του αντιπάλου(Κεντζόρα-Νάσμπεργκ), γνωρίζοντας πως θα χάσουν σε σημαντικό βαθμό τον έλεγχο του παιχνιδιού μέσα από την κατοχή, έχοντας δύο χαφ(Τσέριν-Τσόκαι) απέναντι στους τρεις του ΠΑΟΚ(Σοάρες, Ντάντας, Καντουρί).

Η αλλαγή σχεδίου που σε μεγάλο βαθμό διαμορφώθηκε από τις συνθήκες λειτούργησε για τον Παναθηναϊκό στο πρώτο ημίχρονο. Και ας μην είχε την κατοχή(42%-58%), που δεν ήταν το ζητούμενο σε αυτό το ματς. Το 1-0 ήρθε στο 9' από άμεσο παιχνίδι που στόχευσε στη πλάτη των στόπερ, ο ΠΑΟΚ απείλησε μόνο μία φορά και ο Παναθηναϊκός είχε ακόμη ένα τετ α τετ με τον Μπερνάρντ, ολοκληρώνοντας το ημίχρονο με 0.74xGoals έναντι 0.29 του δικεφάλου του βορρά.

Η ισοφάριση στο κάκιστο τέταρτο που πρόλαβε την αλλαγή του Ρούμπεν

Στο δεύτερο μέρος και παρά την νέα μεγάλη ευκαιρία του Σπόραρ(από την μία από τις τρεις απίθανες, καταπληκτικές ενέργειες του Φώτη Ιωαννίδη στο ματς) ο Παναθηναϊκός δεν λειτουργεί το ίδιο καλά, ο ΠΑΟΚ φτάνει πιο εύκολα στη περιοχή, κλέβει μπάλες ψηλά και το ματς φωνάζει για αλλαγή. Ειδικά στο κράτημα της μπάλας, καθώς είναι άλλο το 42% του πρώτου ημιχρόνου και άλλο το 35% από το 46' μέχρι το 60'. O Γιοβάνοβιτς σηκώνει τον Ρούμπεν για αλλαγή αλλά το γκολ του Τόμας τον προλαβαίνει.

Από το τέρμα μέχρι και το δοκάρι του Μαντσίνι στο 80' η ισοφάριση λειτουργεί ευεργετικά στην εικόνα της ομάδας. Κάτι σαν... ξυπνητήρι. Ειδικά μετά το πρώτο κάκιστο δεκάλεπτο του Ρούμπεν που έχει κάνει τρία λάθη σαν μαθητούδι, οι ''πράσινοι'' έχουν την καλή, γνωστή εικόνα αλλά χωρίς ουσία.

Το χειρότερο ημίχρονο του Σένκεφελντ με την πράσινη φανέλα

Και ενώ το τελευταίο τέταρτο του ματς αφήνει τα πάντα ανοιχτά και ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να ποντάρει στο σημείο των αγώνων που βρίσκει λύσεις με μεγάλη συχνότητα, την ώρα που η Λεωφόρος έχει ξεσηκωθεί και ζητά το γκολ της νίκης, ο Μπαρτ Σένκεφελντ... υπογράφει το χειρότερο ημίχρονο με την πράσινη φανέλα. Να εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε: Ο Ολλανδός στόπερ είναι εκ των διακριθέντων φέτος, με την ΑΕΚ ήταν καταπληκτικός, έχει δικαίωμα κι αυτός σε μια κακή βραδιά.

Φαινόταν από την φάση του 53' όπου ενώ έχει κόψει τον Τόμας, χάνει το μυαλό του, καθυστερεί και δίνει την ευκαιρία στον Ισπανό να κλέψει την μπάλα έξω από την περιοχή. Το επόμενο μεγάλο λάθος ήρθε στη φάση του 1-1.

γγγ

Στην αρχή της φάσης ο Κώτσιρας έχει παρασυρθεί από την μπάλα, είναι εκτός θέσης. Οκ, μπορεί να συμβεί. Στο 1vs1 με τον Τόμας, όμως, ο Σένκεφελντ αντί να πάει πάνω στον παίκτη, προτιμά να κάνει πίσω βήματα, να τον ''προκαλέσει'' να πατήσει στη περιοχή και να του δώσει όλο τον χώρο και τον χρόνο να εκτελέσει.

γγγ

γγγ

Αν υπήρχε άλλος παίκτης στη φάση επικίνδυνος για πάσα, θα είχε λογική η επιλογή του έμπειρου στόπερ για να μην ''ανοίξει'' την πάσα. Στη φάση αυτή όμως, έπρεπε να μαρκάρει άμεσα και να προσπαθήσει να κόψει έξω από την περιοχή τον αντίπαλο επιθετικό.

Στο 84' ένα κακό κοντρόλ και ένα ακόμη χειρότερο μαρκάρισμα, αφήνει τον Παναθηναϊκό με δέκα και όλα τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.