Ιωαννίδης: Η αδιανόητη εμφάνισή του που έμεινε ανεκμετάλλευτη (vids)

Ο Φώτης Ιωαννίδης ανέλαβε ρόλο δημιουργού και μοίρασε... ασίστ

bet365

Ο Ιωαννίδης υπήρξε φέτος πρωταγωνιστής σε πολλά παιχνίδια ως σκόρερ, χθες παραλίγο να γίνει πρωταγωνιστής και ως δημιουργός βγάζοντας τρεις φορές τετ α τετ τους συμπαίκτες του.

Ο Παναθηναϊκός κόντεψε να «χύσει την καρδάρα με το γάλα» το βράδυ της Κυριακής (03/05) κόντρα στον ΠΑΟΚ μετά την ισοπαλία στην Λεωφόρο, όμως η ισοπαλία της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό τον... επανέφερε στην ζωή.

Οι «πράσινοι» έκαναν μία καλή εμφάνιση απέναντι στον «δικέφαλο του βορρά» και μπορούσαν να είχαν πάρει τη νίκη, όμως η αμυντική τους ολιγωρία σε κάποιες φάσεις και τα ανεπιτυχή τελειώματά τους στις φάσεις που δημιούργησαν οι ίδιοι τους οδήγησαν στο αποτέλεσμα αυτό, που μόνο ως στραβοπάτημα μπορεί να θεωρηθεί, παρά το γεγονός πως έπαιξε τα τελευταία λεπτά με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Σένκεφελντ.

Ο πιο κομβικός παίκτης στην χθεσινή καλή δημιουργικά εμφάνιση του Παναθηναϊκού ήταν ο Φώτης Ιωαννίδης. Και μάλιστα το κατάφερε αυτό με ενέργειες που έκανε πολύ μακριά από τον συνηθισμένο χώρο δράσης του και με διαφορετικό τρόπο απ' αυτόν που μας έχει συνηθίσει.

Βλέπετε ο Έλληνας επιθετικός δεν αρκέστηκε απλώς στο να υποδέχεται την μπάλα από τις μεγάλες μπαλιές των συμπαικτών, αλλά αντιλαμβανόμενος το πρόβλημα που υπήρχε στην διατήρηση της κατοχής και στην ανάπτυξη της ομάδας με παιχνίδι από την άμυνα κατέβαινε χαμηλότερα στο γήπεδο κι έπαιρνε την μπάλα πολλές φορές στον χώρο του κέντρου αναλαμβάνοντας ρόλο δημιουργού.

ioannidis

Αυτό ήταν ένα πλεονέκτημα που προσέφερε η χρησιμοποίησή του μαζί με τον Σπόραρ στην επίθεση, αφού υπήρχε κάποιος να κρατάει ψηλά την άμυνα του αντιπάλου κι έτσι εκείνος είχε την δυνατότητα να αφήνει την θέση του.

Οι τρομερές ευκαιρίες που δημιούργησε για Μπερνάρντ (x2) και Σπόραρ και το ρεκόρ

ioannidis

Ο Ιωαννίδης έβγαλε τρεις μαγικές πάσες, οι οποίες έβγαλαν αντίστοιχα σε φάσεις τετ α τετ δύο φορές τον Μπεράρντ και μία φορά τον Σπόραρ.

Η πρώτη ήταν στο 45ο λεπτό όταν ο Ιωαννίδης πήρε την μπάλα από τις συνεχόμενες κεφαλιές των Τσέριν και Σπόραρ, κατέβασε υποδειγματικά αλλάζοντας ταυτόχρονα την φορά του σώματός του κι έδωσε στον Μπερνάρντ, ο οποίος βγήκε απέναντι στον Κοτάρσκι από δύσκολη γωνία, πιεζόμενος και από τον Λύρατζη, και τελικά το πλασέ του απέκρουσε ο Κροάτης κίπερ, που τοποθέτησε πολύ καλά το σώμα του.

Μετά πάμε στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα, πριν την ισοφάριση του ΠΑΟΚ. Στο 53ο λεπτό ο Ιωαννίδης έχει κατέβει και πάλι στον χώρο του κέντρου, παίρνει την μπάλα από τον Κώτσιρα και βγάζει μία υπέροχη μπαλιά, με την μπάλα να περνάει από δύο αμυντικούς και να φτάνει τελικά στον Σπόραρ, ο οποίος βγήκε πιο πλάγια απ' ότι έπρεπε κι έκανε κι ένα κακό τελείωμα.

Η επόμενη φορά ήταν μετά την ισοφάριση του ΠΑΟΚ, μόλις δύο λεπτά. O Σένκεφελντ έκανε την μεγάλη πάσα από την άμυνα και βρήκε τον Έλληνα επιθετικό, εκείνος κοντρόλαρε ωραία και με μία υπέροχη πάσα έκοψε... στην μέση την άμυνα του ΠΑΟΚ βγάζοντας τον Μπερνάρντ ξανά απέναντι στον Κοτάρσκι, με καλύτερες συνθήκες αυτή τη φορά, όμως ο Κροάτης είπε και πάλι «όχι» στο μέτριο τελείωμα του Βραζιλιάνου.

Στο χθεσινό παιχνίδι ο Φώτης Ιωαννίδης έγραψε σύμφωνα με την κορυφαία πλατφόρμα ποδοσφαιρικής ανάλυσης Wyscout, 0,59xA, που είναι ο δείκτης που δείχνει την αξία της ευκαιρίας που δημιούργησε η πάσα του. Άλλη μία φορά στην καριέρα του έχει καταφέρει να καταγράψει τέτοια επίδοση κι αυτή ήταν στο περσινό ματς της κανονικής περιόδου στο Περιστέρι, όπου επικράτησαν οι «πράσινοι» με 2-0 του Ατρομήτου. Σε εκείνο το ματς κατέγραψε μία ασίστ, αφού ο Παλάσιος είχε σκοράρει για το 0-1 στο 75ο λεπτό από την υπέροχη πάσα-τακουνάκι του Έλληνα φορ.

Συνολικά στο χθεσινό παιχνίδι ο Έλληνας επιθετικός είχε:

  • 15/17 πάσες με 88% ποσοστό επιτυχίας
  • 1/1 μακρινές μεταβιβάσεις
  • 2/2 πάσες κλειδιά
  • 4/5 πάσες πάσες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου
  • 2/2 πάσες στην μεγάλη περιοχή του αντιπάλου
  • 3/6 ντρίμπλες
  • 2 σουτ
  • 4 επαφές στην μεγάλη περιοχή του αντιπάλου
  • 8/19 μονομαχίες στην επίθεση (42% ποσ. επιτυχίας)
  • 3 κερδισμένα φάουλ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα