Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-1: Πλήρωσε τις απουσίες και το άγχος του

bet365

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε μόλις στο 9' με γκολ του Μαντσίνι, έχασε δυο μεγάλες ευκαιρίες για δεύτερο γκολ, ισοφαρίστηκε από τον Μπράντον Τόμας στο 60' και έμεινε στο 1-1 εναντίον του ΠΑΟΚ που πάλεψε με όλες τις δυνάμεις του. Ακόμη κρατάει την τύχη στα χέρια του μετά και το Χ της ΑΕΚ.

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: Έτσι έπαιξαν

Για πρώτη φορά στη φετινή αγωνιστική περίοδο, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και λόγω των απουσιών στη μεσαία γραμμή(Κουρμπέλης τιμωρημένος, Ρούμπεν τραυματίας), προτίμησε να αλλάξει το 4-3-3, επέλεξε το 4-4-2, έχοντας στη κορυφή Φώτη Ιωαννίδη και Άντρατζ Σπόραρ. Κάτω από τα δοκάρια για τον Παναθηναϊκό ξεκίνησε ο Μπρινιόλι. Αριστερός μπακ ο Χουάνκαρ, δεξιός ο Κώτσιρας και ο Σάρλια με τον Σένκεφελντ στο κέντρο της άμυνας. Τσέριν και Τσόκαι οι δύο κεντρικοί μέσοι. Αριστερός χαφ ο Μπερνάρντ, δεξιός ο Μαντσίνι και στη κορυφή της επίθεσης ο Ιωαννίδης με τον Σπόραρ.

Από την άλλη πλευρά, ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξεκίνησε τον ΠΑΟΚ με τον Κοτάρσκι στην υπεράσπιση της εστίας. Δεξιός μπακ ο Λύρατζης, αριστερός ο Ράφα Σοάρες και ο Κεντζιόρα με τον Νάσμπεργκ οι δύο στόπερ. Φελίπε Σοάρες και Ντάντας οι δύο αμυντικοί μέσοι. Αριστερός εξτρέμ ο Κωνσταντέλιας, δεξιός ο Ζίβκοβιτς, ο Ελ Καντουρί σε ελεύθερο ρόλο και... φουνταριστός ο Ολιβέιρα.

Ονειρικό ξεκίνημα δια ποδός Μαντσίνι

Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό ήταν ένα γρήγορο γκολ για να βγάλει το άγχος από πάνω του και φυσικά για να πάρει προβάδισμα νίκης στη... καυτή Λεωφόρο και η εκκίνηση στο ματς ήταν η ιδανική για το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο Σπόραρ στο 9' εντός περιοχής και αφού έφυγε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, έπεσε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Κεντζιόρα, συνέχισε την φάση και με υπέροχη ασίστ αν και πεσμένος... κέρασε τετ α τετ τον Μαντσίνι. Ο Αργεντινός εξτρέμ έκανε το τέλειο τελείωμα και άνοιξε το σκορ. Στη συνέχεια οι ''πράσινοι'' άφησαν την μπάλα στον ΠΑΟΚ, ο δικέφαλος του βορρά πήρε μέτρα στο γήπεδο και κυκλοφόρησε την μπάλα. Στη μοναδική του καλή στιγμή, όμως, στο 39' ο Μπρινιόλι έκανε σπουδαία επέμβαση στη προβολή του Τόμας.

Οι γηπεδούχοι, πάντως, έφτασαν μια ανάσα και από το δεύτερο γκολ αλλά ο Κοτάρσκι στο 45' βγήκε νικητής στο τετ α τετ με τον Μπερνάρντ.

Τόμας και απίθανη αστοχία οδήγησαν σε... χαρακίρι τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να παίζει με τον χρόνο, να μην ψάχνει το δεύτερο γκολ με ζέση, έχασε και μεγάλη ευκαιρία με τον Σπόραρ στο ξεκίνημα και ο ΠΑΟΚ ήταν πιο απειλητικός. Στο 60', μάλιστα, ο Τόμας με υπέροχο τελείωμα έφερε το ματς στα ίσια και... πάγωσε την Λεωφόρο. Εκεί οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση αλλά και πάλι έχασαν μεγάλες ευκαιρίες.

Ο Κοτάρσκι νίκησε σε τετ α τετ τον Μπερνάρντ, στο 64' το φάουλ που βρήκε στο τείχος το έβγαλε υπέροχα ο Κροάτης κίπερ ενώ στο 80' το σουτ του Μαντσίνι βρήκε στο δοκάρι. Η πίεση του Παναθηναϊκού τελείωσε στο 84' όταν αποβλήθηκε ο Σένκεφελντ και το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε.

MAN OF THE MATCH: Μπράντον Τόμας. Ο Ισπανός επιθετικός μπήκε στο παιχνίδι αντί του Ολιβέιρα και ήταν καθοριστικός για τον ΠΑΟΚ. Σκόραρε με υπέροχη ενέργεια το γκολ της ισοφάρισης και πήρε και την κόκκινη του Σένκεφελντ. Στην ίδια κατηγορία και ο Ντομινίκ Κοτάρσκι για τις σπουδαίες επεμβάσεις του.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Φώτης Ιωαννίδης. Μεγάλο ματς από τον φορ του Παναθηναϊκού, ο οποίος με περίτεχνες ενέργειες δημιούργησε δύο τετ α τετ. Έναν στον Μπερνάρντ και έναν στον Σπόραρ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Μπερνάρντ. Ο Βραζιλιάνος μέσος βρέθηκε δύο φορές απέναντι από τον Κοτάρσκι με ευκαιρία να σκοράρει αλλά νικήθηκε αμφότερες από τον Πολωνό πορτιέρε. Ήταν ο μοιραίος απόψε για το Τριφύλλι.

Η ΓΚΑΦΑ: Μπαρτ Σένκεφελντ. Όχι μία γκάφα. Δύο. Ο Ολλανδός στόπερ στην φάση του γκολ του ΠΑΟΚ το... παρακάνει με τα πίσω βήματα και δίνει την ευκαιρία στον Ισπανό να εκτελέσει. Επίσης από δικό του λάθος δέχεται την απευθείας κόκκινη και αφήνει την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Kαλή η διαιτησία του Πάουσον και των βοηθών του απόψε στη Λεωφόρο. Σωστά ο Άγγλος απέβαλλε τον Σένκεφελντ στο 84'.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Παναθηναϊκός... αυτοκτόνησε απόψε στη Λεωφόρο, πλήρωσε την αστοχία του και αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον ΠΑΟΚ. Παρόλα αυτά η ισοπαλία στην Opap Arena τον κρατά στη πρώτη θέση και με 2/2 στέφεται πρωταθλητής.

Παναθηναϊκός (Ι. Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Τσόκαϊ (86’ Μάγκνουσον), Τσέριν, Μπερνάρ (74’ Κλέινχεϊσλερ), Μαντσίνι (86’ Παλάσιος), Ιωαννίδης, Σπόραρ (62’ Ρούμπεν)

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης (82’ Βιεϊρίνια), Κεντζιόρα, Νάσμπεργκ, Ρ. Σοάρες. Ντάντας (71’ Σβαμπ), Φ. Σοάρες, Α. Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί (82’ Μπίσεσβαρ), Κωνσταντέλιας, Ολιβέιρα (28’ Τόμας)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα