Ολυμπιακός: Η βραδιά με το φουλ μαχητικό πνεύμα, το άχαστο του Μπιέλ και τον αλάνθαστο Τζολάκη

Ολυμπιακός: Η βραδιά με το φουλ μαχητικό πνεύμα, το άχαστο του Μπιέλ και τον αλάνθαστο Τζολάκη

bet365

Ο Δημήτρης Τομαράς γράφει στο blog του στο Gazzetta για έναν Ολυμπιακό που μπορεί να μην έκανε ματσάρα με την ΑΕΚ αλλά έβγαλε ξανά χαρακτήρα μαχητή και αυτό πρέπει να κρατήσει.

Να ξεκινήσουμε από κάτι που ναι δεν ήταν προπονητική πρωτοπορία, ωστόσο βοήθησε αισθητά τον Ολυμπιακό σε αυτό το δύσκολο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Από αυτό το 0-0. Αυτό το 4-3-3 που χρησιμοποίησε ο Ζοσέ Ανιγκό στην OPAP Arena με Εμβιλά, Σαμασέκου και Ινμπόμ Χουάνγκ για πρώτη φορά από τότε που έκατσε στον πάγκο των Πειραιωτών έπαιξε ρόλο σε αυτήν την αναμέτρηση. Ένα 4-3-3 που κράτησε και μετά την είσοδο του Παϊτίμ Κασάμι στον αγωνιστικό χώρο και ενώ μέσα στο ματς του χτύπησαν ο Σαμασέκου και ο Μπακαμπού και έκανε και αλλαγή στόπερ στο ημίχρονο (Ντόι αντί Μπα).

Ο Ινμπόμ 1

Ξέχωρα από την προσέγγιση και τη στρατηγική - που και πάλι πάντως δεν είχε καθαρούς εξτρέμ - ο Ολυμπιακός έβγαλε φουλ μαχητικότητα, αποφασιστικότητα, είχε πολύ καλές φάσεις για να σκοράρει όπως με Μπακαμπού, Εμβιλά και ακόμα και με τους Μασούρα και Κασάμι, είχε ένα ακυρωθέν γκολ και γενικά είχε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια.

Στο α' μέρος είχε τη φάση με τη σουτάρα του Μπακαμπού αλλά και το σουτ του Εμβιλά από θέση βολής έξω. Στο β' μέρος ο Ολυμπιακός είχε διπλή φάση με Σαμασέκου και Μπιέλ (με τον Ισπανό πάντως να μην είναι καλός και πάλι), ένα σουτ του Μπακαμπού έξω και από μία φάση για Μασούρα και Κασάμι που βρέθηκαν απέναντι στον Αθανασιάδη αλλά δεν μπόρεσαν να κάνουν ένα καλό και γεμάτο σουτ για να σκοράρουν.

Έξι παίκτες που είχαν φάσεις δηλαδή συν τις δύο στιγμές του Μπακαμπού και ενώ σίγουρα δέχθηκε πολύ μεγάλη πίεση. Φυσικά σε αυτές τις φάσεις ξεχωρίζει το άχαστο του Μπιέλ. Για τον Ισπανό είναι το γεγονός πως είναι σε θέση βολής, ο Αθανασιάδης πεσμένος μετά την επέμβασή του πάνω στο σουτ του Σαμασέκου και χωρίς να έχει παίκτη πάνω του.

Με την ποιότητά του Μπιέλ το τελείωμά του ήταν αφελές και επιπόλαιο και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Κάτι ανάλογο είχε κάνει και σε άλλο ματς με την ΑΕΚ φέτος.

Ο Τζολάκης

Η εξαιρετική βραδιά του Τζολάκη και η ουσία που πρέπει να είναι ο... οδηγός

Ο 20χρονος Τζολάκης έκανε πραγματικά ένα πολύ καλό παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΚ με καίριες / σημαντικές επεμβάσεις. Ήταν σχεδόν αλάνθαστος (βάζουμε το σχεδόν καθώς λίγα λεπτά πριν το τέλος τον... έσωσε εάν μπορούμε να το θέσουμε έτσι ο Εμβιλά με το διώξιμό του στο σουτ του Λιβάι Γκαρσία ενώ είχε και σε 2-3 περιστάσεις λανθασμένες μεταβιβάσεις με τα πόδια του αλλά μέχρι εκεί), ψύχραιμος και ενέπνεε σιγουριά στην άμυνά του και στην ομάδα ακόμα και σε ζόρικες στιγμές. Επίσης δεν τα παράτησε και τελείωσε τον αγώνα παρά το γεγονός ότι τον χτύπησε - όχι επίτηδες προφανώς - δύο φορές ο Λιβάι Γκαρσία. Ήταν απλά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ.

Είναι φυσικά ένα από τα πιο καλά παιχνίδια που έχει κάνει ποτέ με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Προσωπικά μου άρεσαν παίκτες που... σκύλιασαν στο ματς και πήγαν ως εκεί που μπορούσαν, όπως ο Ρέαμπτσιουκ. Και φυσικά και ο Σαμασέσκου.

Ο Ολυμπιακός αυτό που πρέπει κρατήσει από το 0-0 με την ΑΕΚ είναι η ουσία. Η κυνικότητα και η προσπάθεια. Ακόμα και σε ένα ματς που μπορεί να μην είσαι ούτε σούπερ και σε ορισμένες περιπτώσεις ούτε καν καλός κρατάς τη δυνατότητά σου να διαχειριστείς το πρέσινγκ αλλά και το αποτέλεσμα. Επίσης μην ξεχνάμε πως ο Ολυμπιακός έχει ακόμα δύο μεγάλα ντέρμπι με το βασικό ζητούμενο της 3ης θέσης να παραμένει.

Ένα με τον Παναθηναϊκό εντός και κεκλεισμένων των Θυρών και ένα με ΠΑΟΚ εκτός. Ματς στα οποία το πλέον πιθανό είναι να χρειάζεται τουλάχιστον μία νίκη.

Υ.Γ. Αυτός ο μέτριος ή και ναι κακός - κάκιστος εάν προτιμάτε μερικοί σε κάποιες αναμετρήσεις και σε ορισμένες αγωνιστικές περιπτώσεις και περιστάσεις φετινός Ολυμπιακός σε 2 παρουσίες του στην Opap Arena με την ΑΕΚ (το αναφέρω αυτό με αφορμή το τελευταίο χρονικά παιχνίδι των 2 ομάδων) πέτυχε το 1-3 (νίκη) στο Πρωτάθλημα και πήρε 0-0 απέναντι σε μία ομάδα που... καιγόταν για τη νίκη και τον τίτλο (τη διασφάλισή του). Πράγμα που μας κάνει όλους να αναλογιστούμε και να αναρωτηθούμε το που μπορεί να ήταν φέτος η υπόθεση του τίτλου εάν δεν είχαν γίνει όλα αυτά τα λάθη στον Ολυμπιακό.

Υ.Γ. 2 Ανεξάρτητα από την επίσημη θέση της ΠΑΕ Ολυμπιακός σε σχέση με τους Ερυθρόλευκους φέτος υπάρχουν φορές που δεν έχουν αντιμετωπιστεί σωστά από τη διαιτησία. Και θεωρώ πως οι επίμαχες φάσεις στο 1-3 της ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη ήταν εκείνες που άνοιξαν ξανά το μέτωπο αυτό από μεριάς των Πειραιωτών.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.