Ολυμπιακός: Ο σταθερά κορυφαίος του Φορτούνης και το μεγάλο «πρέπει» με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ

Ολυμπιακός: Ο σταθερά κορυφαίος του Φορτούνης και το μεγάλο «πρέπει» με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ

Ολυμπιακός: Ο σταθερά κορυφαίος του Φορτούνης και το μεγάλο «πρέπει» με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ

bet365

Ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που έπρεπε με τον Βόλο ωστόσο έχει ακόμα τρία κορυφαίας σημασίας παιχνίδια όπου αγωνιστικά οφείλει να σταθεί στο ύψος του. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ο Ζοσέ Ανιγκό μίλησε για μία αντίδραση που του άρεσε μετά το 5-0 του Ολυμπιακού με τον Βόλο.

Ναι ήταν όντως ένα επιθετικό... ξέσπασμα των παικτών του μετά τις ήττες με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Άρη όμως από την άλλη όταν είσαι ο Ολυμπιακός εάν δεν νικάς και τον Βόλο τότε τι νόημα θα είχε; Δεν θα συζητούσαμε καν τώρα για την 3η θέση του Πρωταθλήματος που εξακολουθεί να διεκδικεί και να θέλει η ομάδα. Ναι είδαμε ορισμένες φαντεζί ενέργειες και κάποια όμορφα γκολ αλλά η μπάλα θα... καίει για τα καλά στα προσεχή ντέρμπι. Εκεί όπου στο όποιο λάθος δεν θα υπάρχει πια... γυρισμός.

Ο Ολυμπιακός από τη στιγμή που βγήκε εκτός της διεκδίκησης του Πρωταθλήματος δεν έχει άλλη επιλογή από το να κυνηγήσει το καλύτερο δυνατό. Το αμέσως καλύτερο δυνατό, άρα και την τρίτη θέση έχοντας μοναδικό αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

Και για να συμβεί αυτό στον Ολυμπιακό δεν φτάνει μία πεντάρα με τον Βόλο. Θέλει να πάρει βαθμούς από τα επόμενα ντέρμπι με τους 2 διεκδικητές του τίτλου, την ΑΕΚ πρώτα εκτός έδρας και μετά τον Παναθηναϊκό εντός αλλά κεκλεισμένων των Θυρών λόγω της τιμωρίας του. Τα πρόσφατα ντέρμπι με τους συγκεκριμένους αντιπάλους ήταν απλά απογοητευτικά, ανεξαρτήτως του σκέλους της διαιτησίας στον αγώνα με την ΑΕΚ.

Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός καλείται να βγάλει αντίδραση σε όλα αυτά τα τρία ντέρμπι που απομένουν. Αντίδραση, μέταλλο, ποδοσφαιρικό ανάστημα και ότι άλλο μπορεί να βάλει το μυαλό σας. Οι παίκτες του καλούνται να παίξουν για τη φανέλα, τον σύλλογό τους, τον κόσμο τους, τα συμβόλαιά τους (αυτά που έχουν ή τα επόμενα) ή ακόμα και το όνομα και τη φήμη τους.

Τους παίκτες του Ολυμπιακού θα πρέπει να τους ενδιαφέρει η δική τους αγωνιστική αξιοπρέπεια και όχι το ποιος θα πάρει το Πρωτάθλημα από τη στιγμή που δεν πηγαίνει σε αυτούς. Άρα όλα για όλα σε αυτά τα τρία ματς μέχρι τις 14 Μαϊου για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα, ήτοι την τρίτη θέση.

Ο Φορτούνης

Σαν τον Φορτούνη δεν είναι κανείς άλλος τον τελευταίο καιρό

Ναι η αυταπάρνηση και η τεράστια προσπάθεια και το πάθος παικτών όπως ο Βαλμπουενά ποτέ δεν αγνοούνται όμως σε αυτή τη χρονική συγκυρία ο Φορτούνης είναι η πιο καλή και ποιοτική μονάδα του Ολυμπιακού από τη μέση και μπροστά. Σε μία χρονιά που κλείνει αποτυχημένα για τους Πειραιώτες. Σε μία αποτυχημένη σεζόν.

Σε μία ομάδα που κάποια στιγμή έφτασε στο σημείο να μην ξέρει καν τι παίζει και το τι πλάνο έχει ο Φορτούνης σταθερά είναι ο κορυφαίος της παίκτης το τελευταίο διάστημα ακόμα και σε... χάλια ή κάκιστες αγωνιστικά βραδιές. Σε ένα σύνολο που η κακοδιαχείριση σε επίπεδο προσώπων και συστημάτων κάποια στιγμή ήταν αδιανόητη ο «Φόρτου» και διακρίνεται και κάνει αυτό που πρέπει και φυσικά αυτό δεν έχει να κάνει με τις 2 ασίστ του με τον Βόλο.

Με αυτήν την επισήμανση δεν εννοούμε πως έχει... κλειδώσει το να είναι βασικός και αναντικατάστατος... βρέξει χιονίσει, όμως δείχνει μία διάθεση και μία ποιότητα που καλό θα ήταν να την αξιοποιήσει του χρόνου ο Ολυμπιακός. Σκεφτείτε δε και την εξής παράμετρο: ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ είναι πολύ πιθανό - το πιθανότερο - να έχουν ίδιο κορμό και βέβαια ίδιους προπονητές τη νέα χρονιά ενώ ο Ολυμπιακός θα κάνει ένα... γενναίο restart με νέο τεχνικό διευθυντή, νέο προπονητή και αρκετά νέα πρόσωπα και στο ρόστερ και γενικότερα.

Άρα καλό είναι να υπάρχουν και κάποιες σταθερές στην ομάδα όπως ο Κώστας Φορτούνης. Που εκτός των άλλων είναι και εκ των αρχηγών της ομάδας αλλά και εν ενεργεία διεθνής.

Ο Βαλμπουενά

Υ.Γ. 1 Η αναγνώριση και το θερμό χειροκρότημα στον 39χρονο Βαλμπουενά από τον κόσμο δείχνει πως οι φίλαθλοι και εκτιμούν και δεν ξεχνούν. Ήταν βέβαια σαν να έλεγε το δικό του... αντίο ο Ματιέ καθώς εκτός απροόπτου σταματά το ποδόσφαιρο.

Υ.Γ. 2 Δεν υπάρχει ούτε μία ομάδα φέτος που να μην έχει παράπονα από τη διαιτησία. Ο καθένας μπορεί να εκφράζει τα παράπονά του όπως εκείνος κρίνει, αρκεί βέβαια αυτά τα παράπονα να έχουν βάση και σωστή επιχειρηματολογία. Σαφώς και ο καθένας μπορεί γενικά απλά να εκφράζει τα παράπονά του, απλώς με μία πιο σωστή οπτική γίνεται και μία σωστή και ωραία κουβέντα και ανάλυση. Όπως επίσης δεν γίνεται όταν έχει παράπονα από τη διαιτησία ο Ολυμπιακός να είναι μονίμως ο... κακός της υπόθεσης και όταν έχουν οι άλλες ομάδες να είναι διαφορετικό.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.