Αντρέ Βιεϊρίνια: Στην πόρτα του κλειστού κλαμπ των «300αρηδων» του ΠΑΟΚ! (infographics)

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια ετοιμάζεται να παίξει για 300η φορά με τη φανέλα του ΠΑΟΚ

bet365

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια δηλώνει πιστός στο άσπρο και το μαύρο. Έχει αποδείξει, εδώ και δεκαπέντε χρόνια, πως είναι ο κατάλληλος αρχηγός, στην κατάλληλη ομάδα, με την οποία γράφει άλλο ένα «κεφάλαιο» της δικής του ιστορίας...

Για την οικογένεια του ΠΑΟΚ η «3η Ιουλίου» -και όχι η «4η Ιουλίου» σαν τα Αμερικανάκια- θα πρέπει να καθιερωθεί ως… εθνική εορτή! Ο λόγος είναι απλός. Εκείνη την ημέρα πριν δεκατέσσερα χρόνια, με μόλις είκοσι τέσσερις λέξεις, που τότε έμοιαζαν ψυχρές σαν όλες τις άλλες, οι «ασπρόμαυροι» ανακοίνωναν την συμφωνία με την Πόρτο για τον δανεισμό του Αντρέ Βιεϊρίνια κι όλα έπαιρναν το δρόμο τους…

Ο μικρόσωμος Πορτογάλος (αυτός βρε, που στα πρώτα του βήματα στη Θεσσαλονίκη χαρακτηρίστηκε «χοντροκώλης»!) έφτασε μετά από δεκαπέντε χρόνια να είναι ο απόλυτος ηγέτης του ΠΑΟΚ. Ο ποδοσφαιριστής που κάθε μέρα είναι πολύτιμος. Ο παίκτης της ομάδας. Ώριμος. Έμπειρος. Με τη φιγούρα του στο γήπεδο να παραπέμπει σε τανκ, με πόδια βαριά, λες είναι κολλημένα στο έδαφος, έστω κι αν ταλαιπωρήθηκαν από δύο σοβαρούς τραυματισμούς, αλλά αντέχει.

Ακόμα και τώρα στα 37 του ο Αντρέ είναι εδώ. Γι’ αυτό επέμενε πέρσι να ανανεώσει και να παίξει για ακόμα ένα χρόνο. Το τι θα γίνει φέτος είναι ένα καλό ερώτημα, που θα απαντηθεί μέσα από τη συζήτηση με τον Ιβάν Σαββίδη και τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο 37χρονος «κάπτεν», αν αγωνιστεί σήμερα εναντίον της ΑΕΚ, θα συμπληρώσει 300 συμμετοχές με την «ασπρόμαυρη» φανέλα και θα ανοίξει την πόρτα του κλειστού κλαμπ των «300αρηδων» του ΠΑΟΚ.

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια έκανε ντεμπούτο στις 30 Αυγούστου του 2008 στο Παγκρήτιο Στάδιο. Εκεί έπαιζε, τότε, ο ΟΦΗ, με τον ΠΑΟΚ του Φερνάντο Σάντος να κάνει μια ονειρεμένη πρεμιέρα και να κερδίζει εύκολα με 2-0 μπροστά σε περισσότερους από 2.000 ΠΑΟΚτσήδες που είχαν ταξιδέψει μ’ αεροπλάνα και βαπόρια στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Στην πρώτη του σεζόν ένας σοβαρός τραυματισμός στο παιχνίδι με τον Άρη τον άφησε για σχεδόν τέσσερις μήνες εκτός δράσης. Σκόραρε το πρώτο του γκολ εναντίον του Πανθρακικού (18.01.2009, 2-0) και έκλεισε την πρώτη του παρουσία στην Τούμπα (Ιούλιος 2008-Ιανουάριος 2012) με 129 συμμετοχές και 28 γκολ.

Οι υπόλοιπες 170 συμμετοχές καταγράφηκαν στο δεύτερο κομμάτι της παρουσίας του στην Τούμπα (Σεπτέμβριος 2017 – σήμερα) με 21 γκολ και κυρίως τέσσερις τίτλους στο βιογραφικό του: ένα πρωτάθλημα (2019) και τρία κύπελλα (2018, 2019, 2021).

Αντρέ Βιεϊρίνια - 300 συμμετοχές - infographics

O Πορτογάλος ή αν προτιμάτε… μισός Έλληνας, καθότι η καρδιά του ανήκει στην Ελλάδα και εδώ θα περάσει τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του, με τις 300 συμμετοχές θα ξεπεράσει τον Νίκο Αλαβάντα (299 συμ.) στην 11η θέση της λίστας όλων των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ. Χρειάζεται να παίξει και τη νέα σεζόν για να φτάσει τον Λέανδρο Συμεωνίδη (324) στη 10η θέση των συμμετοχών.

Είναι πρώτος ξένος σε συμμετοχές και με 49 γκολ βρίσκεται στη 19η θέση της συνολικής λίστας των σκόρερ και στην τρίτη θέση των ξένων, έχοντας μπροστά τους Γκουερίνο (80 γκολ) και Πρίγιοβιτς (55 γκολ).

Παράλληλα αγωνιζόμενος εναντίον του Παναθηναϊκού την περασμένη Κυριακή (23/4) έγινε ο τρίτος μεγαλύτερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής, που έχει αγωνιστεί με την «ασπρόμαυρη» φανέλα, πίσω από τον Κώστα Χαλκιά και τον Γιώργο Κούδα, τον οποίο θα ξεπεράσει μέχρι το τέλος της σεζόν.

ΠΑΟΚ-Λιστα

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα