Τιμωρία για ΠΑΟΚ, τιμωρία και για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Τιμωρία για ΠΑΟΚ, τιμωρία και για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Τιμωρία για ΠΑΟΚ, τιμωρία και για το ελληνικό ποδόσφαιρο

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την ποδοσφαιρική τιμωρία της ομάδας του ΠΑΟΚ που έχει μείνει πίσω από τις πρώτες θέσεις, αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο και ποιους θα βαραίνουν όλα όσα έρχονται.

ΠΑΟΚ σε… απόσταση! Από όλους και από όλα! Ο ΠΑΟΚ παρακολουθεί από μακριά όλα τα «επεισόδια». Το κακό όμως είναι ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε απόσταση και από τις πρώτες δύο θέσεις της βαθμολογίας. Αυτό είναι το πρόβλημα…

Ο ΠΑΟΚ έχει τιμωρηθεί πολύ αυστηρά από το ποδόσφαιρο. Η ομάδα του Λουτσέσκου με τις εξαιρετικές εμφανίσεις και το πολύ καλό ποδόσφαιρο, το σύνολο που έχει αποδείξει ότι έχει την μεγαλύτερη ευχέρεια να δημιουργεί με το συνδυαστικό του ποδόσφαιρο, η ομάδα που κέρδισε τα πιο πολλά ντέρμπι μέχρι και τα play-offs, είναι τόσο πίσω στην βαθμολογία!

Νομίζω ότι θα περάσουν πολλοί μήνες και ο ΠΑΟΚ θα αναλύει ακόμη το πώς έχασε τους δύο αγώνες της περασμένης εβδομάδας με ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Με την ΑΕΚ έχασε στις λεπτομέρειες, αλλά με τον Ολυμπιακό… ισοπεδώθηκε. Αυτός ο ΠΑΟΚ γνώρισε τέτοια αγωνιστική συντριβή (δεν με ενδιαφέρει μόνο το σκορ, αλλά και η εικόνα) από αυτόν τον Ολυμπιακό! Γιατί; Πόσο λανθασμένα προετοιμάστηκε και παρατάχθηκε μέσα στο Καραϊσκάκη ο ΠΑΟΚ για να έχει τέτοια εικόνα απέναντι σε αυτό το σύνολο των… τεσσάρων προπονητών που αποδεικνύεται κάθε εβδομάδα πόσο ευάλωτο είναι;

Ο ΠΑΟΚ πληρώνει ακριβά τα λάθη της κανονικής περιόδου, τα όργια με τις διαιτητικές αποφάσεις και αποκορύφωμα την Τρίπολη που τον κρατούσε τόσο πίσω στην αρχή των play-offs, γεγονός που δεν του άφηνε κανένα περιθώριο απώλειας στο ξεκίνημα της έξτρα διαδικασίας.

Έστω και έτσι βέβαια για τον ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα δεν τελείωσε. Αλίμονο… Παίζει ακόμη πολλούς στόχους και η αρχή θα γίνει από το πολυαναμενόμενο ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός της 23ης Απριλίου.

Αποκλεισμός και υπεύθυνοι

Για τα τελευταία «επεισόδια» με τους Πολωνούς διαιτητές και την αντικατάστασή τους, οφείλουμε να είμαστε δίκαιοι. Μέχρι και σήμερα το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης, ΔΕΝ υπάρχει γεγονός και απόδειξη που να έχουν δημοσιοποιηθεί και να δικαιολογούν την απόφαση για αλλαγή των διαιτητών στον αγώνα ΑΕΚ-Άρης. Υπ’ αυτή την έννοια βρίσκω απολύτως δικαιολογημένες τις αντιδράσεις και κυρίως τα ερωτηματικά που θέτουν ΠΑΕ και Λίγκα προς την ΚΕΔ. Οι ερωτήσεις έχουν λογική, γιατί οι κινήσεις της ΚΕΔ δεν έχουν πείσει με βάση τα επίσημα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί.

Όχι μόνο δεν έχουμε αποδείξεις αλλά από την Κυριακή μέχρι και την Μεγάλη Τρίτη είχαμε αντικρουόμενες πληροφορίες. Η ένταση σημειώθηκε μέσα ή έξω από το αεροπλάνο; Οι διαιτητές ήταν πιωμένοι ή όχι; Ποιος το πιστοποιεί; Ποια επίσημη Αρχή επιβεβαιώνει το επεισόδιο; Η αλλαγή βασίστηκε στην πίεση των δημοσιευμάτων; Τους Πολωνούς παρέλαβε εκπρόσωπος της ΕΠΟ όπως αρχικά γράφηκε ή ο διαιτητής Διαμαντόπουλος; Οι Πολωνοί μετά το επεισόδιο αγνοούνταν όπως αρχικά σημειώθηκε για να δικαιολογηθεί η αλλαγή ή ήταν κανονικά στο ξενοδοχείο όπου τους βρήκε ο Μπένετ; Πολλά τα ζητήματα…

Η ΜΟΝΗ κίνηση που έγινε και γνωστοποιήθηκε δίνοντας πάτημα στην ΚΕΔ ήταν το κοινό αίτημα ΑΕΚ και Άρη(!) που αποφάσισαν να ζητήσουν την αλλαγή.

Από εκεί και πέρα απορώ πραγματικά και παραξενεύομαι για το ότι ο Παναθηναϊκός έβγαλε ανακοίνωση το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας απευθύνοντας λογικά ερωτήματα στην ΚΕΔ και αντ’ αυτής -στα ερωτήματα- αποφάσισε να απαντήσει η ΠΑΕ ΑΕΚ! Γιατί; Είναι σαν να αποδέχεται όλες τις κατηγορίες και προσπαθεί να δικαιολογηθεί. Από την άλλη, η ΠΑΕ ΑΕΚ που έμαθε τι έγινε μέσα στο αεροπλάνο και πώς ξέρει για τα πλάνα στο αεροδρόμιο, γνωρίζοντας μάλιστα ότι μπορεί και να σβηστούν; Παράξενα πράγματα…

Λυπάμαι αλλά για όλα τα δεινά που έρχονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, για την σίγουρη τιμωρία και τον αποκλεισμό από κάθε διοργάνωση, η ευθύνη θα βαραίνει κυρίως τις δύο συγκεκριμένες πλευρές. Έχουν ξεπεράσει κάθε όριο κόντρας στην προσπάθεια να προλάβουν η μία την άλλη στην ουσιαστική αλλά και επικοινωνιακή κίνηση που θα κάνουν για να αποκομίσουν ένα εξωαγωνιστικό όφελος. Ένας μεγάλος αγώνας για το ποιος θα προλάβει τον άλλο! Εννοείται ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ και ο πρόεδρος της ΚΕΔ δεν ανταποκρίνονται στις ευθύνες και στα καθήκοντά τους. Πιστεύει όμως κανείς ότι υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη που θα μπορούσε να αντέξει τις κάθε είδους πιέσεις που ασκούνται από αυτές τις πλευρές σε καθημερινό επίπεδο; Να ρωτήσουμε και τον Ζαγοράκη;

Για τον Ολυμπιακό έχω γράψει τα πάντα από το καλοκαίρι. Ήταν ξεκάθαρο τι έρχονταν. Η ΠΑΕ ΑΕΚ όμως τι ακριβώς κάνει; Αλήθεια τώρα, μέσα σε όλα, έγραψαν στην τελευταία ανακοίνωσή τους: «Εμείς πρώτοι ταχθήκαμε υπέρ της έλευσης ξένων διαιτητών;» Τον Μάιο του 2018 πάντως για τον Μπορμπαλάν που ξεκινούσε τη σειρά ορισμών ξένων, η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν ανέφερε: «H ΠΑΕ ΑΕΚ εκφράζει την απόλυτη αντίθεσή της στον ορισμό ξένου διαιτητή από την ΚΕΔ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας», συμπληρώνοντας: «…θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη επιλογή προσβάλλει βάναυσα τη χώρα μας, το ελληνικό ποδόσφαιρο, την ελληνική διαιτησία και τον Έλληνα διαιτητή».

Κάπου να μην κοροϊδεύουμε τον κόσμο γιατί στο τέλος όλοι καταλαβαίνουν ότι… άλλα γράφουμε, άλλα εννοούμε και άλλα επιδιώκουμε.

* Πολλά μπράβο στον κ. Θεοδωρικάκο και στον Αυγενάκη για την επιτυχία στη σύσκεψη που διοργάνωσαν πριν τα play-offs όταν και σύστησαν προσοχή σε όλους τους παράγοντες για να μην ανέβουν οι τόνοι. Εισακούστηκαν…

*Χρόνια πολλά στον ΠΑΟΚ που 12 Απριλίου γιορτάζει τα γενέθλιά του. Έτσι αποφάσισαν οι ιδρυτές του, έτσι ορίζει το καταστατικό. Μακάρι τα 100 χρόνια να βρουν τον ΠΑΟΚ πιο δυνατό, σε νέο γήπεδο.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.