Τι προβλέπει ο ΚΑΠ για την περίπτωση της αντικατάστασης διαιτητών

Ο ΚΑΠ στο άρθρο 12 περιγράφει ξεκάθαρα το τι ισχύει για το ενδεχόμενο να προκύψει αλλαγή διαιτητή σε μία αναμέτρηση στη Stoiximan Super League 1 ή σε άλλη κατηγορία.

Ο κακός... χαμός σε σχέση με τη διαιτησία για ακόμα μία αγωνιστική των play-Offs της Stoiximan Super League 1! Και μάλιστα από νωρίς το μεσημέρι όταν διέρρευσαν οι πληροφορίες περί προβληματικής / παραβατικής συμπεριφοράς των Πολωνών διαιτητών που ανέλαβαν να σφυρίξουν το ΑΕΚ - Άρης. Ακολούθησε η διάψευση των ίδιων των διαιτητών και φυσικά η δήλωσή τους στο Gazzetta καθώς και η τοποθέτηση του Πολωνού αρχιδιαιτητή.

Η ΚΕΔ / ΕΠΟ στην ανακοίνωσή της επικαλείται δημοσιεύματα που οδήγησαν στο να υπάρξει αντικατάσταση με τον μέχρι πρότινος 4ο, τον Διαμαντόπουλο να ορίζεται για τον αγώνα. Ας δούμε όμως το τι προβλέπει ο ΚΑΠ και το άρθρο 12.

Σε αυτό το άρθρο στο εδάφιο νο3 και στην πρώτη παράγραφο αναφέρονται τα εξής: σε περίπτωση μη προσέλευσης, τραυματισμού ή εν γένει αδυναμίας του διαιτητή του αγώνα, είτε των βοηθών του, χρέη διαιτητή αγώνα ή βοηθού αγώνα αναλαμβάνει ο ορισμένος 4ος διαιτητής. Ο 4ος διαιτητής αναλαμβάνει κατά σειρά προτεραιότητας χρέη διαιτητή αγώνα ή βοηθού διαιτητή.

Σε αυτήν την περίπτωση λοιπόν ορθώς βάσει κανονισμού ο 4ος ορίζεται ωστόσο ο κανονισμός δεν δικαιολογεί ούτε αναφέρει δυνατότητα αλλαγή με βάση δημοσιεύματα. Η ΚΕΔ / ΕΠΟ εκτός από τα δημοσιεύματα βέβαια αναφέρει και τις επιστολές των ΑΕΚ και Άρη.