Λουτσέσκου: «Φάουλ πριν το 0-1, κανονικό το γκολ του Αμραμπατ»

Newsroom
lucescou

bet365

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου είπε μετά το ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ πως δεν κατάλαβε γιατί ακυρώθηκε το γκολ του Αμραμπατ αλλά την ίδια στιγμή δεν έπρεπε να μετρήσει εκείνο του Αραούχο.

Από την εξέδρα λόγω τιμωρίας είδε ο Ράζβαν Λουτσέσκου το αποψινό (2/4) ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, όπου η Ενωση επικράτησε 1-0.

Ο Ρουμάνος τεχνικός των Θεσσαλονικιών εκτός από το «καθαρά» αγωνιστικό κομμάτι μίλησε και για τις διαιτητικές αποφάσεις, όπου είπε πως κατά τη γνώμη του έπρεπε να μετρήσει το ακυρωθέν γκολ του Αμραμπατ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, σε μία απόφαση του διαιτητή Κουλμπάκοφ που ξεσήκωσε την πλευρά των «κιτρινόμαυρων», όμως την ίδια στιγμή και προηγήθηκε φάουλ στον Αουγκούστο πριν ο Αραούχο σημειώσει το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης. «Διαφωνώ με το ότι δεν ήμασταν καλοί. Ήταν ένα παράξενο παιχνίδι, γιατί είχε πολλά εύκολα λάθη και από τις δυο ομάδες. Είχαμε περισσότερες ευκαιρίες από την ΑΕΚ, αλλά η ΑΕΚ έβαλε το γκολ και κέρδισε. Τα πολλά λάθη επηρέασαν τον ρυθμό του ματς από νωρίς, η ΑΕΚ έβαλε γκολ από νωρίς και ήταν κανονικό, δεν κατάλαβα γιατί ακυρώθηκε, δεν κατάλαβα τι σφύριξε ο διαιτητής. Στην φάση του 0-1 όμως υπάρχει καθαρό φάουλ πάνω στον Αουγκούστο και έπρεπε να το δώσει ο διαιτητής, δεν κατάλαβα επίσης γιατί δεν σφυρίχτηκε. Περίεργες αποφάσεις από τον διαιτητή γενικότερα. Ο τρόπος που χάσαμε δεν ήταν επειδή δεν ήμασταν καλοί ή επειδή ο αντίπαλος ήταν καλύτερος από εμάς. Δεν αξίζαμε να κερδίσουμε, αλλά δεν αξίζαμε και να χάσουμε. Ένα περίεργο ματς και θα μπορούσαμε να αποφύγουμε την ήττα, αν αποφεύγαμε κάποιες καταστάσεις», σχολίασε αρχικά στη Συνέντευξη Τύπου.

Μετά του μεταφέρθηκε η άποψη πως οι «κιτρνόμαυροι» μπήκαν πιο αποφασιστικά.«Τι τους έδωσε η αποφασιστικότητα; Ήταν μία ισορροπημένη κατάσταση, μας πίεσαν, πιέσαμε, εναλλάχθηκε αυτό το κομμάτι. Προσπαθήσαμε να επιστρέψουμε στο να κρατήσουμε τον έλεγχο μετά τα πρώτα λεπτά, οι αποφάσεις των ποδοσφαιριστών δεν ήταν αυτές που έπρεπε να έχουμε για να είμαστε απόλυτοι κυρίαρχοι στο παιχνίδι. Χάσαμε κάποιες μπάλες και οι μεταβάσεις ήρθαν σε μας, ήταν ένα κομμάτι από την νευρικότητα που είχαμε. Εμείς κάναμε λάθος και το εκμεταλλεύτηκε η ΑΕΚ. Δεν περίμενα να μας πιέζει δημιουργώντας ευκαιρίες, έπρεπε να αντιμετωπίσουμε αυτό το παιχνίδι με περισσότερο καθαρό μυαλό, να εκμεταλλευτούμε τις καταστάσεις και να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Για την αδυναμία των παικτών του ΠΑΟΚ ώστε να «τελειώσουν» τις φάσεις είπε ότι «δεν νομίζω ότι πρέπει να μιλάμε με αυτούς τους χαρακτηρισμούς, έχουμε πει ότι δεν είμαστε μία ομάδα που δημιουργήθηκε για το πρωτάθλημα, βρεθήκαμε στο σημείο για να έχουμε τις ελπίδες. Χάσαμε σήμερα, μπορώ να πάω σπίτι μου και να κοιμηθώ ήρεμος, δεν είδα τον ΠΑΟΚ κάτω από το χώμα να πιέζεται υπερβολικά. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να σκεφτούμε από τη νίκη στο επόμενο ματς την Τετάρτη, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Με ένα τελείωμα, η ΑΕΚ έφτασε σε ένα γκολ, είμαστε απογοητευμένοι γιατί είχαμε ευκαιρίες αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε».

Υστερα του ζητήθηκε ένα σχόλιο για το αν θα μπορούσε να βοηθήσει παραπάνω τον «Δικέφαλο του Βορρά» εάν δεν ήταν τιμωρημένος και δεν παρακολουθούσε το ματς από τα επίσημα της Τούμπας.«Δεν ήταν τόσο καλή εμπειρία, ήμουν σε ένα σημείο που καταλάβαινα τον τρόπο παιχνιδιού των δύο ομάδων, το πώς θα μπορούσε να πάει το παιχνίδι. Αυτό δημιουργεί αναστάτωση. Είναι δώρο άδωρον να μιλάμε όταν έχει τελειώσει το παιχνίδι, οι παίκτες βλέποντας τον κόουτς μπορεί να αισθάνονταν διαφορετικά όταν είμαστε όλοι μαζί, δεν ξέρουμε αν αυτό είναι ένα στοιχείο που θα άλλαζε κάτι στο παιχνίδι».

Για το αν ο ΠΑΟΚ θα προσεγγίσει διαφορετικά το παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης» που ακολουθεί απάντησε ότι «έχουμε ένα συγκεκριμένο στυλ, πιέζοντας και δημιουργώντας φάσεις, κάποιες φορές μπορούμε να το πετύχουμε, κάποιες όχι, κάθε παιχνίδι κρίνεται από στιγμές. Κρίθηκε στη φάση του 2', ενός υπό συνθήκες τέρματος, ίσως να ήταν καλύτερα για μας να ξεκινούσαμε υπό διαφορετική βάση. Αυτό έφερε μία επιφυλακτικότητα στους παίκτες μας και ήρθαν κάποια λάθη. Ο ΠΑΟΚ σήμερα δεν άξιζε να χάσει, γνωρίζουμε την κατάσταση στη βαθμολογία, πρέπει να καταλαβαίνουμε τι κάνουμε λάθος για να διορθώσουμε στο επόμενο παιχνίδι αξιολογώντας διαφορετικά κάποιες καταστάσεις. Θα προετοιμάσουμε το παιχνίδι της Τετάρτης με τον τρόπο που θέλουμε να παίξουμε. Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη ποιότητα και θα παίξει με τον τρόπο που θέλει, αυτό δεν παύει να σημαίνει ότι και εμείς θέλουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας»

Κλείνοντας έκανε και ένα σχόλιο για το αν κρατάει κάτι από το παιχνίδι. «Δεν μπορώ να είμαι ικανοποιημένος για οτιδήποτε, η ομάδα δεν κέρδισε, είμαι απογοητευμένος που δεν διαχειριστήκαμε κάποιες καταστάσεις επιτρέποντας κάποια λάθη και η ΑΕΚ έφτασε στη νίκη. Δεν έδειξε την προσωπικότητα μίας ομάδας που θα κερδίσει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, αυτό με απογοητεύει, μπορούσαμε να αποφύγουμε αυτή την κατάσταση».

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα