Απάντηση της ΚΕΔ για τους ορισμούς : «Ξένοι διαιτητές μόνο σε δύο από τα τρία παιχνίδια των Play-offs»

Newsroom
Απάντηση της ΚΕΔ για τους ορισμούς : «Ξένοι διαιτητές μόνο σε δύο από τα τρία παιχνίδια των Play-offs»

bet365

Η ΚΕΔ με επίσημη τοποθέτησή της ξεκαθάρισε ρητά πως θα ορίζονται ξένοι διαιτητές μόνο σε δύο από τα τρία παιχνίδια των Play-offs ενώ εξήγησε γιατί δεν μπορούν να έρχονται εύκολα Elite διαιτητές

Ο αρχιδιαιτητής Στιβ Μπένετ προχώρησε επίσημη τοποθετήση εξηγώντας γιατί ορίστηκε Έλληνας διαιτητής στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Βόλο θέλοντας απαντήσει στις έντονες αντιδράσεις της ομάδας της Μαγνησίας, αλλά και των «ερυθρολεύκων».

Ο Άγγλος ξεκαθάρισε πως μόνο σε δύο από τρία παιχνίδια των Play-offs θα ορίζονται ξένοι διαιτητές και είναι ανυποχώρητος σ' αυτό, αφού θεωρεί αδύνατο να έρχονται τρεις ξένοι διαιτητές κάθε Κυριακή και Τετάρτη λόγω των υποχρεώσεών τους στα εθνικά και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Τέλος, αναφέρθηκε και στο θέμα των Elite ξένων διαιτητών και εξήγησε πως επειδή είναι μόλις 27 στο σύνολο (μαζί με τον Έλληνα Τάσο Σιδηρόπουλο) και όλοι έχουν υποχρεώσεις στα εθνικά τους πρωταθλήματα, άρα η διαθεσιμότητάς τους είναι αρκετά περιορισμένη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΕΔ:

«Σχετικά με τον ορισμό Έλληνα διαιτητή στον αγώνα Βόλος-Ολυμπιακός, από την ΚΕΔ/ΕΠΟ γνωστοποιούνται τα ακόλουθα:

1. Ο αρχιδιαιτητής κ. Μπένετ είναι απολύτως ανυποχώρητος, ότι μόνο σε δύο από τους τρεις αγώνες play-off θα ορίζονται ξένοι διαιτητές.

2. Ο κ. Μπένετ θεωρεί ότι είναι αδύνατον να έρχονται τρεις ξένοι διαιτητές κάθε Κυριακή και Τετάρτη, λόγω των υποχρεώσεών τους στα εθνικά και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

3. Οι ελίτ διαιτητές στην UEFA είναι μόνο 26 (27 με τον κ. Σιδηρόπουλο) και όλοι αγωνίζονται σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα πλέον των εθνικών τους πρωταθλημάτων, άρα η διαθεσιμότητα έλευσης ελίτ διαιτητών είναι πάρα πολύ περιορισμένη».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα