Αρης: Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά

Αρης: Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά

Αρης: Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για το πισωγύρισμα του Άρη στη Λαμία και την αντίδραση που δεν μετουσιώθηκε σε βαθμούς γιατί ο Άντρε Γκρέι παραμένει σε κακό φεγγάρι…

Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά γιατί μοιάζει αδύνατη η εξήγηση των αγωνιστικών μεταπτώσεων αυτής της ομάδας. Εκεί που δείχνει να πατά με σιγουριά στο έδαφος ξαφνικά αυτό χάνεται κάτω από τα πόδια της, όπως έγινε στο πρώτο ημίχρονο της ήττας από τη Λαμία. Τα ατομικά λάθη είναι μέρος του παιχνιδιού, τα διαδοχικά στο ίδιο παιχνίδι είναι σκέτη καταστροφή, σαν αυτή που βίωσε ο Άρης στο πρώτο ημίωρο. Έχει σημασία όμως και η μεθοδολογία τους, ο τρόπος δηλαδή. Αυτό που επιχείρησε να κάνει στη Λαμία (αυτό το passing game μπροστά από τον Κουέστα), δοκιμάστηκε ανεπιτυχώς και στο δεύτερο ημίχρονο με τον Ατρόμητο. Γιατί μοιάζει αδύνατο να υποστηριχθεί απόντος του Φαμπιάνο και παρόντος του Ενκουλού. Ήταν ο λόγος της σφοδρής εσωτερικής διαμάχης που είχε ξεσπάσει στην εθνική Καμερούν στη διάρκεια της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου η οποία είχε οδηγήσει στην αποχώρηση τερματοφύλακα της Ίντερ, Αντρέ Ονανά ο οποίος υποστήριζε ότι αυτό το στιλ παιχνιδιού δεν μπορεί να αποδώσει με τον στόπερ του Άρη. Θα πει κανείς ότι… «έφταιξε μόνο αυτό;». Προφανώς όχι. Κυρίαρχα όμως, έφταιξε αυτό γιατί ο Άρης βγήκε εκτός πορείας στο πρώτο 25λεπτο πληρώνοντας ένα από τα λάθη στα οποία υπέπεσε σε μια προσπάθεια χτισίματος του παιχνιδιού του από πίσω.

Αυτό είπε δίχως περιστροφές και ο Τόλης Τερζής στην πρώτη εκτίμησή του για το παιχνίδι στην κάμερα της COSMOTE. Από το 2-0 δεν είναι εύκολος ο γυρισμός, ειδικά όταν καλείσαι να διαχειριστείς ένα σωρό ποδοσφαιριστές που βρίσκονται σε κακή μέρα. Πριν το γκολ εξιλέωσης του Γιάκουμπ Μπράμπετς στο πρώτο ημίχρονο, ο Άρης δεν είχε να επιδείξει μια φάση. Ακίνδυνα τα άκρα, ήττα κατά κράτος στον άξονα χάρη στο εξαιρετικό παιχνίδι των Σλίβκα, Τζανδάρη, Νούνιες και μια ομάδα που βολόδερνε σαν την άδικη κατάρα στο βαρύ τερέν του ΔΑΚ Λαμίας. Αυτό ήταν ο Άρης του πρώτου ημιχρόνου. Από τα δε άκρα, δεν κουνήθηκε φύλλο. Ταμείο ημιχρόνου: Αχρείαστα παιχνίδια με τη φωτιά στα μετ’ όπισθεν, δυσκολία εύρεσης χώρων στον άξονα και (μπροστά) αδυναμία στη δημιουργία.

Τα λάθη διορθώθηκαν, όχι όμως και το σκορ

Οι παρεμβάσεις στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ήταν σωστές αλλά για πολλοστή φορά ο Άρης δεν εισπράττει από τις αλλαγές του αυτά που προσδοκεί. Ο Άντρε Γκρέι το έχει τερματίσει με τις χαμένες ευκαιρίες, αυτές σαν τη σημερινή στη Λαμία, δίνοντας συνέχεια στον τραγικό δεύτερο γύρο Πρωταθλήματος που πραγματοποιεί. Το κακό με τον Τζαμαϊκανό φάνηκε από το ξημέρωμα, στην πρεμιέρα με τον Λεβαδειακό όπου αστόχησε σε κενή εστία και υπήρξε συνέχεια. Από το χαμένο πέναλτι στο Κύπελλο, το τετ α τετ με τον Ιωνικό είναι αρκετές οι φάσεις από τις οποίες δικαιολογημένα ο Άρης περίμενε περισσότερα. Πέρασαν εξάλλου αρκετές εκατοντάδες αγωνιστικών λεπτών από την τελευταία φορά που σκόραρε. Από το υψηλό συμβόλαιο υπάρχει η απαίτηση για το κάτι παραπάνω. Από τον Γκρέι δεν εισπράττονται ούτε τα αυτονόητα.

Ο Νταρίντα

Ο Άρης του δεύτερου ημιχρόνου θα έπρεπε να είχε σκοράρει βάσει της ποιότητας των τριών ευκαιριών που έκανε, όπως θα μπορούσε να είχε δεχθεί και τρίτο γκολ αλλά τον κράτησε ο Χουλιάν Κουέστα. Ο μοναδικός σταθερός παίκτης του Άρη σε όλη τη χρονιά γιατί είναι πάντα εκεί.

Ομάδα που δυσκολεύεσαι να εμπιστευτείς

Αυτό είναι ο Άρης από το ξεκίνημα της χρονιάς. Μια ομάδα η οποία κρύβεται σ’ ένα μεγάλο κουτί έκπληξης και δεν ξέρεις τι μπορείς να περιμένεις. Με μια λέξη, ανισόρροπη. Εκεί που κάνει δύο βήματα προς τα εμπρός, έρχονται απανωτά προς τα πίσω. Πριν τον αγώνα με τον Άρη, η Λαμία είχε να επιδείξει μία εντός έδρας νίκη, τέσσερις ισοπαλίες και επτά ήττες. Σήμερα έκανε τη δεύτερη!

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Άρης έχει φτάσει μέχρι τις δύο σερί νίκες από την αφετηρία της σεζόν. Αστέρα Τρίπολης και Ολυμπιακός, μετά ακολούθησαν αυτές με Λαμία και ΠΑΣ Γιάννινα και τώρα με ΟΦΗ, Ατρόμητος. Είναι μια ομάδα η οποία μπορεί σ’ ένα παιχνίδι να αποδώσει στο 80%-90% των δυνατοτήτων της αλλά με την ίδια ευκολία μπορεί να πέσει και κάτω από το 20%. Αυτές οι απίστευτες μεταπτώσεις διαπιστώνονται και στη διάρκεια των αγώνων, όπως έγινε για παράδειγμα και με τον Ατρόμητο. Χάρμα οφθαλμών στο πρώτο ημίχρονο, κακοτεχνία στο δεύτερο κι ας έκανε 2-3 τελικές για γκολ λόγω των χώρων που έδωσε ο αντίπαλος. Και δυστυχώς, έτσι θα πορευτεί μέχρι το τέλος της σεζόν με την ελπίδα να μην της στοιχίσει την έξοδο στην Ευρώπη…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.