ΠΑΣ Γιάννινα - Βόλος 0-1: Φουλ για Ευρώπη με το πρώτο γκολ του Τάχατου!

bet365

Χάρη στο παρθενικό γκολ του 22χρονου Στάθη Τάχατου στη Stoximan Superleague ο Βόλος πέρασε νικηφόρα από τους Ζωσιμάδες δείχνοντας ότι θα διεκδικήσει μέχρι τέλους το «ευρωπαϊκό» εισιτήριο από τον Αρη.

Σε τροχιά Ευρώπης παραμένει ο Βόλος, που μία ημέρα μετά την μαθηματική εξασφάλιση της εισόδου του στα play offs κέρδισε σήμερα (5/3) τον ΠΑΣ στα Ιωάννινα με 1-0 και έστειλε ξεκάθαρο «μήνυμα» πως θα διεκδικήσει με αξιώσεις την 5η θέση, η οποία μόνο στην περίπτωση που η Λαμία κατακτήσει το Novibet Κύπελλο Ελλάδος δεν θα οδηγήσει στο Conference League της επόμενης σεζόν.

Ο «Αγιαξ της Ηπείρου» ξεκίνησε με τον Τσιντώτα στο τέρμα, τους Σόρια, Εραμούσπε, Μπακαδήμα, Πήλιο στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Τζίνο, Ριένστρα, Νίνη στον άξονα, τους Τζίμα, Μορέιρα στα άκρα και τον Μπάλαν στην κορυφή της επίθεσης.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Κλέιμαν κάτω από τα γκολπόστ, τους Τάχατο, Εσκοβάλ, Πίρινεν, Σι τετράδα στην άμυνα, τους Λούνα, Τσοκάνη, Μεταξά, τριάδα στα χαφ, τους Πιρές, Τσιρίνος στα άκρα και τον Οζέγκοβιτς στο «9».

Στο πρώτο μισό ο ΠΑΣ είχε 67% κατοχή μπάλας, πάνω από 10 στατικά, αλλά δεν υπήρχαν εκατέρωθεν ιδιαίτερες φάσεις

Σέντρα στο ματς και το πρώτο ημίχρονο που ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ είχε ένα συγκεκριμένο τέμπο. Οι γηπεδούχοι κρατούσαν μπάλα, πρέσαραν και η ανάπαυλα τους βρήκε με κατοχή στα επίπεδα του 67%, ωστόσο δεν την «μετουσίωναν» σε ουσία. Ο Βόλος που αναζητούσε την «κόντρα» είχε «μπλοκάρει» τον Μπάλαν, ο άξονάς του δεν επέτρεψε στον αντίστοιχο του ΠΑΣ να παίξει κάθετα και μόνο σε 1-2 περιπτώσεις με τον Μορέιρα βρήκε, χωρίς πάντως επιτυχία, ελεύθερο χώρο να «τρέξει».

Αυτόματα ο «Αγιαξ της Ηπείρου»... στράφηκε στα στατικά όπου σε αυτό το χρονικό διάστημα βρήκε πάνω από 10 (πέντε ήταν τα κόρνερ), αλλά και εκεί οι του Βόλου διέθεταν «απάντηση» κυρίως με τον Οζέγκοβιτς που «γυρνούσε» σε κάθε αντίστοιχη φάση. Ετσι μπορεί να έβγαλαν επτά τελικές (έναντι δύο των αντιπάλων τους), αλλά μόνο ένα σουτ του Τζίμα που «έσκασε» και έβγαλε ο Κλέιμαν και μία κεφαλιά του Εραμούσπε που πέρασα άουτ δημιούργησαν κάποια... άγχη στην άμυνα των αντιπάλων τους.

Καλύτερος ρυθμός στο δεύτερο μισό

Στο δεύτερο μισό ο ρυθμός «ανέβηκε» ένα κλικ, κάτι που επέτρεψε στις ομάδες να παρουσιαστούν πιο δραστήριες στο δημιουργικό σκέλος. Οι φιλοξενούμενοι πλέον δεν... περίμεναν αλλά «ζητούσαν« πράγματα μέσα στο γήπεδο, κάτι που... επέτρεψε στον ΠΑΣ να βρει σε ορισμένες περιπτώσεις κενούς χώρους. Ευρύτερα βλέπαμε πλέον ένα πιο «ζωντανό» ματς, ο Οζέγκοβιτς και ο Μπάλαν βρήκαν από ένα σουτ με καλές προϋποθέσεις μέσα από τα αντίπαλα καρέ και σε open play, 54' και 55' αντίστοιχα, ενώ τα άκρα και των δύο «μονομάχων» έπαιρναν πρωτοβουλίες.

Ωραίο γκολ σε εκτέλεση και δημιουργία από τον Τάχατο

Υπό αυτές τις συνθήκες μπήκαμε στο τελευταίο 20λεπτο. Ο ΠΑΣ παρουσιάζονταν πιο δραστήριος και κυρίως με τον Νίνη προσπαθούσε να δημιουργήσει. Μάλιστα ο 33χρονος είχε και μία καλή εκτέλεση φάουλ που πέρασε άουτ όμως ο Βόλος ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ, όταν στο 83' άπλωσε όμορφα του παιχνίδι του, ο Τσιρίνος έκανε τη σέντρα και ο Τάχατος με πολύ όμορφη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του 22χρονου μπακ στη μεγάλη κατηγορία και ήταν ωραίο σε εκτέλεση και δημιουργία.

Δεύτερο φορ ο ΠΑΣ, τρίτο στόπερ ο Βόλος, παρέμεινε το 0-1

Αυτόματα στην αναμέτρηση είχαμε πλέον «νέα» δεδομένα, όμως μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε το 0-1 υπέρ του Βόλου. Ο ΠΑΣ έβαλε δεύτερο φορ (Σταματελλόπουλος), οι φιλοξενούμενοι «απάντησαν» με τρίτο στόπερ (Ασλανίδης), ωστόσο πλην ενός σουτ του Ριέντρα στις καθυστερήσεις που πέρασε «ξυστά» άουτ, οι φιλοξενούμενοι διαχειρίστηκαν το υπέρ τους αποτέλεσμα.

MVP: Ο Τάχατος. Είναι μπακ, η ομάδα του κέρδισε 1-0 και εκείνος σκόραρε με σεντεροφορίσια κεφαλιά καθώς ακολούθησε τη φάση. Ο νεαρός έκρινε την αναμέτρηση.

Στο ύψος του: Ο Οζέγκοβιτς όσο... παράδοξο και αν ακούγεται έδωσε για τον Βόλο, αν και φορ, πολύτιμες λύσεις στα στατικά που κέρδισε ο ΠΑΣ κυρίως στο πρώτο ημίχρονο και ήταν πολλά. Για τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Νίνης στο δημιουργικό κομμάτι και ο Τζίνο για το ανασταλτικό.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μπάλαν. Ο φορ του ΠΑΣ δεν εκμεταλλεύτηκε μία καλή στιγμή που είχε στο 55', ορισμένες φορές δεν έπαιξε γρήγορα και ευρύτερα η άμυνα του Βόλου δεν του επέτρεψε να «φανεί».

Η «γκάφα»: Ο Πιρές στο 21' έκανε ένα απρόσεκτο γύρισμα προς τα πίσω και η μπάλα έφτασε στον Τζίμα μέσα στα καρέ του Κλέιμαν. Οι συμπαίκτες του Βραζιλιάνου «έκλεισαν» τον νεαρό μεσοεπιθετικό του ΠΑΣ, που δεν εκμεταλλεύτηκαν το λάθος του 27χρονου αντιπάλου του. Κάτι ανάλογο συνέβη στο 36' με τον Εραμούσπε, που «πούλησε» μπάλα χωρίς πίεση λίγο έξω από τα καρέ του ΠΑΣ και αμέσως μετά έκανε φάουλ στον Οζέγκοβιτς, όμως η εκτέλεση του Τσιρίνος πέρασε ψηλά άουτ.

Το «στραγάλι: Χωρίς τη «δύσκολη» φάση κύλησε το ματς και τα όποια διαιτητικά λάθη δεν επηρέασαν την εξέλιξή του.

Το ταμείο του Gazzetta: Στη «σούμα» του αγώνα ο ΠΑΣ ήταν πιο δραστήριος και το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης τον βρήκε με 15 τελικές έναντι τεσσάρων του Βόλου και 57% κατοχή μπάλας. Ομως δεν έβγαλε τς πάρα πολλές «καθαρές»/ουσιαστικές φάσεις. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δίχτυα στη 2η δική τους και ο αγώνας κρίθηκε από τον παράγοντα αποτελεσματικότητα.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Τσιντώτας, Σόρια, Πήλιος, Εραμούσπε, Μπακαδήμας, Νίνης, Τζίνο, Ριένστρα, Τζίμας (88’ Σταματελόπουλος), Μορέιρα (72’ Λώλης), Μπάλαν (78’ Λεό).
ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Ταχάτος, Εσκοβάλ, Πίρινεν, Σι, Λούνα, Τσοκάνης (78’ Κάτσε), Μεταξάς (45’ Καρτάλης), Πιρές, Τσιρίνος, Οζέγκοβιτς.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα