Ολυμπιακός: Ο Ινμπόμ Χουάνγκ ήταν... παντού στο παιχνίδι της Λεωφόρου κόντρα στον Παναθηναϊκό (vid)

Νότης Χάλαρης
Ολυμπιακός: Ο Ινμπόμ Χουάνγκ ήταν... παντού στο παιχνίδι της Λεωφόρου κόντρα στον Παναθηναϊκό (vid)

bet365

Ο Μίτσελ έχει έναν... άσο δεν κρατάει στο μανίκι αλλά το χρησιμοποιεί στην πρώτη γραμμή για τον Ολυμπιακό. Το Gazzetta σας εξηγεί γιατί η παρουσία του Ινμπόμ Χουάνγκ είναι καταλυτική για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, έχοντας εικόνα το ματς της Λεωφόρου.

«Ο θάνατός μου, η ζωή σου» είναι η έκφραση που μπορεί να περιγράψει με τον καλύτερο τρόπο το ντέρμπι των «αιωνίων» ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Stoiximan Superleague. Μία αναμέτρηση που ανέκαθεν είχε το δικό της, ξεχωριστό κυκλάκι στο ημερολόγιο της σεζόν.

Ωστόσο η φετινή μάχη των δύο ομάδων έχει διαφορετικό background σε σύγκριση με τα τελευταία χρόνια, καθώς ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο +5 και στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο παιχνίδι να συλλέγει ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον.

Προετοιμασία, σχέδια, συστήματα και όλα τα σχετικά έχουν ξεκινήσει στα δύο στρατόπεδα και ο Μίτσελ θέλει να δει ξανά το σύνολο που απόλαυσε στον πρώτο γύρο στη Λεωφόρο, όπου ο Ολυμπιακός έχασε το τρίποντο στα τελευταία δευτερόλεπτα από ένα πέναλτι.

Ο παίκτης-«κλειδί» από εκείνον τον αγώνα με βάση τα στατιστικά ήταν ο Ινμπόμ Χουάνγκ. Ο νεαρός χαφ έκανε γεμάτο ματς και βοήθησε στα μέγιστα για να παρουσιάσει ο Ολυμπιακός μία από τις καλύτερες εμφανίσεις φέτος.

Με τη βοήθεια του Wyscout, το Gazzetta σας εξηγεί με αριθμούς (και μη) την προσφορά του διεθνή μέσου και γιατί είναι από τις περιπτώσεις της πρώτης... γραμμής για τον Ισπανό τεχνικό.

Όλο το «ερυθρόλευκο» παιχνίδι ήταν από τα πόδια του

Ο Ινμπόμ Χουάνγκ είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που κάνει όλη τη δουλειά στη μεσαία γραμμή. Είτε αθόρυβα, είτε με... θόρυβο. Με κάθε τρόπο ο διεθνής χαφ κάνει τη διαφορά στο χορτάρι και στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο ήταν ο συνδετικός κροίκος μεταξύ άμυνας και επίθεσης.

hwang

Συγκεκριμένα ο νεαρός μέσος έχει βγάλει από τις... πλάτες του Εμβιλά το θέμα της οργάνωσης του παιχνιδιού ή της πίεσης, καθώς όλες οι μπάλες περνούν από τα πόδια του. Αυτό μαρτυρούν τα στατιστικά του Wyscout όπου ο Νοτιοκορεάτης διψήφιο αριθμό σε εναλλαγές στις πάσες με πέντε συμπαίκτες του (!).

Συγκεκριμένα αντάλλαξε συνολικά 17 πάσες με τον Άβιλα που ήταν δεξί ακραίο μπακ, 15 με τον, παρτενέρ του στα χαφ, Εμβιλά, 14 με τον Χάμες Ροντρίγκες, 11 με τον Μπιέλ και 10 με τον Ντόι. Αντίστοιχα, είχε συνολικά 54 πάσες στο ματς όπου οι 49 ήταν εύστοχες (!) ενώ έκανε μόλις 4 λάθη.

Και... έκοβε και πάθος είχε!

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, ο Χουάνγκ ήταν αυτό που χρειαζόταν ο Εμβιλά να βγάλει από πάνω του τον ρόλο του δημιουργού και να επικεντρωθεί στο θέμα του «κόφτη». Ακόμη και εκεί όμως, ο Ινμπόμ δεν είναι απών.

Αντιθέτως, βοηθάει στα μέγιστα στο ανασταλτικό κομμάτι, αφού τρέχει προς κάθε πλευρά για να βοηθήσει το εκάστοτε μπακ ή εξτρέμ στην αμυντική του λειτουργία (φαίνεται και από το παρακάτω γράφημα του Wyscout). Συνολικά είχε 20 μονομαχίες, νικώντας στις 11 από αυτές, δηλαδή το 55%.

hwang

Από εκεί και πέρα, το πάθος του... περισσεύει. Δεν είναι μόνο ο τρόπος που παίζει με αποκορύφωμα το παιχνίδι του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Άρη όπου ήταν με ένα... πόδι και ακόμα έτρεχε να μαρκάρει. Είναι και η αντίδρασή του μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, όπου έγινε (λίγο παραπάνω) αγαπητός στον κόσμο της ομάδας.

Ο Ολυμπιακός είχε το προβάδισμα μέχρι και την τελευταία φάση του αγώνα, με τους Πράσινους να είναι στην κορυφή της βαθμολογίας και αήττητοι μέχρι εκείνο το σημείο. Εν τέλει το πέναλτι του Άβιλα πάνω στον Ιωαννίδη και η εύστοχη εκτέλεση του Σπόραρ πήγαν το ντέρμπι στην ισοπαλία (1-1). Ο διεθνής χαφ μετά το τελευταία σφύριγμα έπεσε στο έδαφος κρατώντας το πρόσωπό του με απογοήτευση, δείχνοντας το πόσο έχει αντιληφθεί τι εστί το συγκεκριμένο ματς.

λαμια

«Κλειδί» στην επιθετική λειτουργία του Ολυμπιακού

Ο διεθνής χαφ μετράει συνολικά δύο γκολ και τέσσερις ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις φέτος με τον Ολυμπιακό. Ούτε τα στατιστικά που θα... γουρλώσεις τα μάτια (δεν μιλάμε για τον τρόπο που τα έκανε) αλλά ούτε και αδιάφορα. Είναι αριθμοί που ολοκληρώνουν την εικόνα του στην πρώτη του εν Ελλάδι παρουσία του.

Ωστόσο είναι αξιοσημείωτο να εστιάσουμε στο χρονικό σημείο που τα έχει κάνει. Και τις έξι στιγμές που βοήθησε ή πρόσφερε το γκολ για τον Ολυμπιακό. Το παρθενικό του τέρμα το πέτυχε κόντρα στον Απόλλωνα Λεμεσού για τα προκριματικά του Europa League στον πρώτο αγώνα της Κύπρου. Με εκείνο το τέρμα ισοφάρισε σε 1-1 και έπειτα στη ρεβάνς ήρθε η πρόκριση για τους ομίλους.

Το δεύτερο γκολ- γκολάρα για την ακρίβεια- είναι κόντρα στον Βόλο στο Πανθεσσαλικό για την 17η αγωνιστική της Stoiximan Superleague, το οποίο ήταν για να ανεβεί το σκορ στο 2-0, το οποίο έκανε και ακόμα πιο εύκολα τα πράγματα για να φτάσουμε στο τελικό 4-0.

Και πάμε στις ασίστ, ξεκινώντας από την εκτός έδρας ήττα από τον Άρη (2-1) όπου με μαγική πάσα βρίσκει τον Μασούρα για να κάνει το 1-0. Στην 10η αγωνιστική, κόντρα στη Λαμία στο Φάληρο, η σέντρα του διεθνή χαφ βρήκε τον Χάμες Ροντρίγκες για να κάνει το 1-0 στο 22' (νίκη με 2-0 σε εκείνο το ματς) ενώ στην 15η αγωνιστική, συνεργάζεται εξαιρετικά και πάλι με τον Χάμες για το 2-0 στο 35' πριν έρθει το τελικό 5-0.

Στην επόμενη «στροφή» του πρωταθλήματος στη Νίκαια, έκανε την πάσα στον Μπακαμπού για να έρθει το 1-0 των Πειραιωτών στο 34' (τελικό σκορ 2-0). Άμεση συμμετοχή σε έξι τέρματα, τα οποία ήταν σημαντικά για να φέρει τους 21 από τους 24 διαθέσιμους βαθμούς σε αυτά τα ματς.

@Photo credits: eurokinissi, Wyscout

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα