Μίλαν: Έρευνα της οικονομικής αστυνομίας για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κλαμπ

Μίλαν: Έρευνα της οικονομικής αστυνομίας για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κλαμπ

Μίλαν

bet365

H οικονομική αστυνομία της Ιταλίας έκανε «ντου» στα γραφεία της Μίλαν έπειτα από εισαγγελική εντολή λόγω έρευνας για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ματς. Kινδυνεύoyn με αφαίρεση βαθμών οι Ροσονέρι.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της εισαγγελίας για την αλλαγή ιδιοκτησίας της Μίλαν, έπειτα από την πώληση των μετοχών της Elliot στη RedBird. Η Red Bird είχε δανειστεί 600 εκατομμύρια ευρώ από την ίδια την Elliott για να αγοράσει τις μετοχές, προκαλώντας εισαγγελική παρέμβαση.

Στις 31 Αυγούστου οι Μιλανέζοι ανακοίνωσαν την ολοκλήρωση της πώλησης από την Elliott στην RedBird Capital Partners αντί 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ και περίπου πέντε μήνες αργότερα άνοιξε θέμα για την διαφάνεια της αγοραπωλησίας. Η παρέμβαση της εισαγγελίας προήλθε από καταγγελία της εταιρείας Blue Skye, η οποία κατείχε ένα μειοψηφικό πακέτο μετοχών.

Πρόκειται για μια έρευνα που έχει επεκταθεί από τις ΗΠΑ μέχρι το Λουξεμβούργο, ενώ όπως αναφέρει η La Repubblica η οικονομική αστυνομία έκανε έφοδο στα γραφεία της Μίλαν έπειτα από εισαγγελική εντολή λόγω έρευνας για την πραγματική ιδιοκτησία του κλαμπ.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν διάφορα έγγραφα τα οποία είναι πια στα χέρια της οικονομικής αστυνομίας. Σύμφωνα με τη Corriere della Sera, ο CEO της Μίλαν, Τζόρτζιο Φουρλάνι, και ο προκάτοχός του, Ιβάν Γκαζίδης, είναι οι πρώτοι που θα πάνε από τον εισαγγελέα, καθώς θεωρούνται ύποπτοι.

Η κατηγορία είναι αυτή της παραπλάνησης της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας με απόκρυψη των πραγματικών στοιχείων σε ό,τι αφορά την ιδιοκτησία του κλαμπ. Η εισαγγελία του Μιλάνο θεωρεί ότι η Μίλαν ανήκει ακόμη στην Elliott και όχι στην RedBird.

Από την πλευρά της η Gazzetta dello Sport κάνει λόγο ακόμα και για πιθανή αφαίρεση βαθμών, με βάση τα άρθρα που ενδέχεται να έχουν παραβιαστεί. Το άρθρο 5 προβλέπει, υπό προϋποθέσεις, ακόμη και αφαίρεση βαθμών, ενώ είναι ανοιχτό να υπάρχει παραβίαση και του άρθρου 4, το οποίο κάνει λόγο για «ατιμία» και δίνει το δικαίωμα στον εισαγγελέα να αποφασίσει ό,τι ποινή θέλει. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα η υπόθεση Plusvalenza, για την οποία η Γιουβέντους τιμωρήθηκε αρχικά με -15 βαθμούς και μετά η ποινή έπεσε στους -10.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και θα συνεχιστεί. Τόσο από την πλευρά του κλαμπ όσο και της RedBird δεν υπάρχει κάποια τοποθέτηση.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

SERIE A Τελευταία Νέα