Γιουβέντους - Φροζινόνε 3-2: Λυτρωτής ο Ρουγκάνι στο 90+5'! (vid)

Newsroom
Το... buzzer beater του Ρουγκάνι λύτρωσε την Γιουβέντους στο 90+5'!

bet365

Η Γιουβέντους τα χρειάστηκε, αλλά τελικά λύγισε την Φροζινόνε με 3-2 γκολ του Ρουγκάνι στο 90+5' και επανήλθε στις νίκες μετά από τέσσερα ματς.

Η Γιουβέντους έφτασε στη νίκη πολύ δυσκολότερα απ' ότι περίμενε απέναντι στην Φροζινόνε, αφού κέρδισε με 3-2 την ομάδα του Ντι Φραντσέσκο χάρη σε τέρμα που σημείωσε ο Ρουγκάνι στην τελευταία φάση του αγώνα. Κάπως έτσι η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι μείωσε στους έξι βαθμούς την απόστασή της από την κορυφή, αλλά έχει δύο παιχνίδια παραπάνω από την πρώτη Ίντερ.

Οι «μπιανκονέρι» κατόρθωσαν να ανοίξουν το σκορ πολύ νωρίς στο παιχνίδι με τον Βλάχοβιτς να σκοράρει μόλις στο 3ο λεπτό και να «στρώνει» έτσι τον δρόμο για μία εύκολη επικράτηση για τη ομάδα του. Ωστόσο τελικά η πραγματικότητα ήταν πολύ διαφορετική.

Η Φροζινόνε κατόρθωσε όχι μόνο να ισοφαρίσει σχετικά γρήγορα, χάρη σε δυνατή κεφαλιά του Τσεντίρα, από την σέντρα του Ζορτέα στο 14ο λεπτό, αλλά και να φέρει... τούμπα το παιχνίδι με το τέρμα που σημείωσε ο Μπρεσιανίνι στο 27ο λεπτό.

Η Γιουβέντους, που έχασε και τον Ραμπιό στο 29' με τραυματισμό (μπήκε ο Αλκαράζ στην θέση του) έβγαλε κι εκείνη αντίδραση μετά τα δύο γκολ που δέχθηκε από τους φιλοξενούμενους, με τον Ντούσαν Βλάχοβιτς να παίρνει και πάλι το... όπλο του και να ισοφαρίζει στο 32ο λεπτό. Η «μεγάλη κυρία» δεν κατάφερε κάτι παραπάνω στο πρώτο μέρος με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα υπήρχε μόνο η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Η Γιουβέντους δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, όμως δυσκολευόταν να τις αξιοποιήσει, πετυχαίνοντας ένα τρίτο γκολ, που πιθανότατα θα της έδινε και τη νίκη. Χρειάστηκε να φτάσει στην τελευταία φάση του αγώνα στο 90+5', ώστε να πετύχει το τέρμα που έψαχνε.

Λυτρωτής των «Μπιανκονέρι» ήταν ο Ντανιέλε Ρουγκάνι που σκόραρε με ωραίο τελείωμα, έπειτα από ασίστ του Βλάχοβιτς, χαρίζοντας τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του για πρώτη φορά μετά από ένα μήνα.

Η νίκη αυτή βοήθησε, πέρα από την ίδια την ομάδα και τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, αφού πέτυχε ένα ιστορικό ρεκόρ καταφέρνοντας να γίνει ο πρώτος προπονητής στην ιστορία της Serie A, που έσπασε το φράγμα των 1.000 κερδισμένων βαθμών στην καριέρα του. Με τη σημερινή του νίκη έφτασε τους 1.002 βαθμούς έχοντας κερδίσει 301 παιχνίδια και μετρώντας ακόμη 99 ισοπαλίες και 96 ήττες.

Βαθμολογία Serie A (26η αγ.):

serieatable

Ενδεκάδες:

Γιουβέντους (πρ. Αλέγκρι): Σέζνι, Γκάτι, Μπρέμερ, Ρουγκάνι, Καμπιάσο (86' Μίλικ), Κόστιτς (62' Γουεά), ΜακΚένι (86' Ίλινγκ Τζούνιορ), Λοκατέλι, Ραμπιό (29' Αλκαράζ), Βλάχοβιτς, Κιέζα (62' Γιλντίζ).

Φροζινόνε (πρ. Ντι Φραντσέσκο): Τσεροφολίνι, Οκόλι, Ρομανιόλι, Λιρόλα, Βαλέρι, Ζορτέα, Χαρούι (73' Μπαρενετσέα), Ματσιτέλι (87' Τζέλι), Μπρεσιανίνι, Τσεντίρα (72' Κάιο Ζόρζε), Σούλε (87' Σεκ).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

SERIE A Τελευταία Νέα