Σαλερνιτάνα - Μίλαν 2-2: Στάση... Ιντζάκι για τους Ροσονέρι και ο τίτλος απομακρύνεται

Νίκος Κικίδης
Μίλαν

bet365

Η Μίλαν έσωσε τον βαθμό στις καθυστερήσεις, αλλά όχι και την παρτίδα κόντρα στη Σαλερνιτάνα του Φίλιπο Ιντζάκι που απέσπασε ισοπαλία (2-2) και την εκτροχίασε από την κούρσα του τίτλου.

Την υπηρέτησε για 11 ολόκληρα χρόνια, κατέκτησε μαζί της τα πάντα σε Ιταλία και Ευρώπη, όμως αυτή τη φορά το συναπάντημα τους μόνο χαμόγελα δεν άφησε στη Μίλαν. Ο λόγος φυσικά για τον Φίλιπο Ιντζάκι, ο οποίος μηχανορράφησε ένα ακόμα στραβοπάτημα για τους Ροσονέρι από τον πάγκο της Σαλερνιτάνα! Αν και οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να σώσουν τον βαθμό με γκολ του Γιόβιτς στις καθυστερήσεις, το τελικό 2-2 στο Σαλέρνο τους άφησε στο -8 από την πρωτοπόρο Ίντερ και μάλιστα με ματς περισσότερο!

Το ξεκίνημα πάντως δεν προμήνυε... δράμα για την ομάδα του Πιόλι. Αν και η Σαλερνιτάνα φρόντισε να την προειδοποιήσει στο 6΄με χαμένη ευκαιρία του Ντιά, η Μίλαν τελικά πήρε το προβάδισμα στο 17΄έπειτα από φάση διαρκείας στα καρέ των γηπεδούχων και κοντινό πλασέ του Τομόρι.

Το γκολ των φιλοξενούμενων ωστόσο δεν αποθάρρυνε τη Σαλερνιτάνα, η οποία συνέχισε να απειλεί τους Ροσονέρι και τελικά έκανε την ζημιά στο 42΄από κόρνερ του Καντρέβα και καρφωτή κεφαλιά του Φάτσιο που κατέληξε στα δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, άγγιξαν το 2-1 σε δυνατό σουτ του Λόφτους Τσικ που εξουδετέρωσε ο Κοστίλ (60΄), όμως τρία λεπτά αργότερα ήρθε η ανατροπή.

Ο Καντρέβα βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και με δυνατό σουτ αιφνιδίασε τον Μενιάν στην κλειστή του γωνία, ο οποίος δεδομένα φέρει ευθύνη σε ένα σουτ που έπρεπε να είχε διώξει. Ό,τι δεν κατάφερε ωστόσο σε εκείνη τη στιγμή, το πέτυχε τελικά πέντε λεπτά αργότερα στο πολύ πιο δύσκολο και απειλητικό σουτ Λεγκόφσκι, με τον Γάλλο τερματοφύλακα να απογειώνεται και να διώχνει σε κόρνερ.

Με την κλεψύδρα να αδειάζει η Μίλαν ενέτεινε την πίεση και άγγιξε την ισοφάριση σε απίστευτη διπλή χαμένη ευκαιρία του Γιόβιτς, ο οποίος μέσα σε δευτερόλεπτα είδε τον Καστίλ να του στερεί σίγουρο γκολ στο 82΄. Δέκα λεπτά αργότερα ωστόσο ο Σέρβος επιθετικός πήρε το αίμα του πίσω και με όμορφο γυριστό έσωσε τον βαθμό για τη Μίλαν που μάλιστα θα μπορούσε να είχε αποδράσει με το τρίποντο σε φινάλε θρίλερ, αν ο Καστίλ στο 90+3΄δεν είχε εξουδετερώσει τη σκαστή κεφαλιά του Καλάμπρια.

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Μενιάν, Καλάμπρια, Κιάερ (46΄Σίμιτς), Τομόρι (65΄Φλορέντσι), Ερναντές, Ρέιντερς, Μπενασέρ (70΄Γιόβιτς), Λεάο, Πούλισικ (70΄Τσουκουέζε), Λόφτους-Τσικ, Ζιρού

Διπλό τετράδας για τη Φιορεντίνα

Τον ύμνο του Champions League αρχίζει να ονειρεύεται η Φιορεντίνα! Η ομάδα της Φλωρεντίας συνέχισε την εντυπωσιακή της πορεία με διπλό στην έδρα της Μόντσα (0-1), ανεβαίνοντας έτσι στην τέταρτη θέση της Serie A. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Μπελτράν έπειτα από αδιανόητη γκάφα του αντίπαλου τερματοφύλακα, ο οποίος άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους στο 7΄για να τους βάλει σε θέση οδηγού. Έναν ρόλο τον οποίο η Φιορεντίνα δεν έχασε σε κανένα σημείο του αγώνα, με το τελικό 1-0 να την ανεβάζει έστω και προσωρινά στην πρώτη τετράδα του ιταλικού πρωταθλήματος.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

SERIE A Τελευταία Νέα