Κιελίνι: Ανακοίνωσε το τέλος της λαμπερής καριέρας του με συγκινητικό video (vid)

chiellini_italy

bet365

Με ένα πανέμορφο video ο... μαχητής Τζιόρτζιο Κιελίνι ανακοίνωσε πως στα 39 του χρόνια ήρθε ή ώρα να βάλει τέλος στη γεμάτη τίτλους ποδοσφαιρική του καριέρα.

Τους τίτλους τέλους της καριέρας του έριξε ο Τζιόρτζιο Κιελίνι! Μιας καριέρας γεμάτη από τίτλους, κορυφές και... αμέτρητες μάχες. Άλλωστε, είναι λίγοι οι παίκτες που μπορούν να ισχυριστούν πως πάλευαν στο γήπεδο πιο σκληρά από τον εμβληματικό Ιταλό στόπερ.

Στα 39 του, ο Κιελίνι ανακοίνωσε πως κρεμάει τα παπούτσια του και το έκανε μέσα από ένα πραγματικά υπέροχο και συγκινητικό video από τις στιγμές του στο χορτάρι.

«Ήσουν το πιο όμορφο και έντονο ταξίδι της ζωής μου. Ήσουν τα πάντα για μένα. Μαζί σου έκανα μία μοναδική και αξέχαστη διαδρομή. Τώρα όμως είναι η στιγμή να ανοίξω νέα κεφάλαια και να γράψω άλλες σημαντικές και ενθουσιώδεις σελίδες», έγραψε ο Ιταλός, απευθυνόμενος στο ποδόσφαιρο στη λεζάντα της δημοσίευσής του.

Η καριέρα του Κιελίνι και το «αύριο»

Ο Ιταλός αμυντικός ξεκίνησε την καριέρα του στη Λιβόρνο ως πιτσιρικάς, πριν μεταβεί στη Γιουβέντους μετά από ένα σύντομα και... άσημο πέρασμα στη Ρόμα.

Στην ομάδα της καρδιάς του πέρασε συνολικά 17 χρόνια (2004-2022) με έναν μονοετή δανεισμό στη Φιορεντίνα. Την ακολούθησε στη Serie B μετά το σκάνδαλο του Calciopoli, πέρασε δύσκολες περιόδους μαζί της και ήταν εκεί, πολλές φορές ως αρχηγός, σε μια από τις πιο χρυσές εποχές του συλλόγου. Με τους Μπιανκονέρι μέτρησε 561 εμφανίσεις και πανηγύρισε 9 διαδοχικά πρωταθλήματα, 5 Supercup και ισάριθμα Κύπελλα Ιταλίας. Έφτασε ως τον τελικό του Champions League δύο φορές (2015, 2017) αλλά το τρόπαιο με τα μεγάλα αυτιά... γλίστρησε από τα χέρια του. Το 2022 αποφάσισε να αλλάξει ήπειρο και να μετακομίσει στη Λος Άντζελες όπου και έκλεισε την καριέρα του.

Φυσικά, η σπουδαιότερη στιγμή της καριέρας του ήταν το 2021, όταν ως αρχηγός οδήγησε την Ιταλία στην κορυφή της Ευρώπης. Πάντα διακρινόταν για την ομαδικότητα και το μαχητικό πνεύμα. Για το τελευταίο εξάλλου αποδείξεις υπήρχαν οι αμέτρητοι επίδεσμοι που χρειάστηκε να φορέσει παίζοντας, προκειμένου να προστατευθεί από τις πληγές του, τα... σημάδια της μάχης.

Πλέον, τα ιταλικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως είναι πολύ πιθανό ο Κιελίνι να πάρει πόστο στην αγαπημένη του Γιούβε και να ακολουθήσει τον αδερφό του, Κλαούντιο, που έχει θέση στη διοίκηση της ομάδας.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

SERIE A Τελευταία Νέα