Νάπολι - Φιορεντίνα 1-0: Φιέστα με νίκη και... recordman Οσιμέν

Ο Όσιμεν πανηγυρίζει

bet365

Η Νάπολι μπορεί να μην ήταν συγκεντρωμένη έχοντας το μυαλό της στο «πάρτι» τίτλου, όμως πήρε τη νίκη επί της Φιορεντίνα στο «Ντιέγκο Μαραντόνα» με 1-0, χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Οσιμέν με τη... δεύτερη.

Πάρτι τίτλου με νίκη στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα». Η Νάπολι στο πρώτο της εντός έδρας ματς μετά την εξασφάλιση του τρίτου πρωταθλήματος της ιστορίας της φιλοξένησε την αξιόμαχη Φιορεντίνα, κόντρα στην οποία επικράτησε με 1-0 με σκόρερ το πρώτο «κανόνι» της Serie A, Βίκτορ Οσιμέν, ο οποίος βρήκε δίχτυα με δεύτερη εκτέλεση πέναλτι. O Νιγηριανός έφτασε τα 47 γκολ στο ιταλικό πρωτάθλημα, ξεπέρασε τον Τζορτζ Γουεά και έγινε ο κορυφαίος Αφρικανός σκόρερ στην ιστορία του Καμπιονάτο.

Στο πρώτο μέρος οι Παρτενοπέι ήταν εμφανώς εκτός... γηπέδου, έχοντας το μυαλό τους στην «στέψη», ενώ οι Βιόλα πίεζαν, θέλοντας νίκη για να μείνουν σε μονοψήφια διαοφρά από την επτάδα. Στο 5' ο Λούκα Γιόβιτς απείλησε με κεφαλιά χωρίς να βρεί στόχο, στο 15' ο Γκολίνι απέκρουσε την κεφαλιά του Μποναβεντούρα με δυσκολία και στο 17' ο αναπληρωματικός κίπερ των Ναπολιτάνων έβγαλε με το πόδι το πλασε του Γιόβιτς.

Οι Παρτενοπέι απείλησαν πρώτη φορά στο 32'. Ο Ρασπαντόρι σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στα σώματα και στην εξέλιξη της φάσης ο Ντι Λορέντσο σούταρε πάνω στον Τερατσιάνο. Στο 42' ο Οσιμέν εκτέλεσε από δύσκολη διαγώνια θέση αλλά σημάδεψε την εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Η Νάπολι είχε ευκαιρία για να πετύχει γρήγορο γκολ στο δεύτερο μέρος, καθώς στο 47' ο Τερατσάνο έκανε λάθος πάσα, ο Λομπότκα έκλεψε, ο Άμραμπατ προσπάθησε να τον βγάλει εκτός φάσης με το σώμα αλλά τελικά έκανε πέναλτι. Ο κίπερ των Βιόλα απέκρουσε το πέναλτι του Οσιμέν, ο Ντι Λορέντσο στην επαναφορά εκτέλεσε, όμως ο Τερατσάνο είχε και πάλι απάντηση.

Στο 63' ο Οσιμέν έκλεψε την μπάλα από τον Μιλένκοβιτς, έσκαψε την μπάλα και σημάδεψε το οριζόντιο. Μετά την ολοκλήρωση της φάσης ο διαιτητής σφύριξε για επιθετικό φάουλ. Οι Παρτενοπέι κέρδισαν εν τέλει και δεύτερο πέναλτι, στο 72', όταν ο Γκονσάλες ανέτρεψε τον Κβαρατσχέλια ενώ συνέκλινε από τα αριστερά. Ο Οσιμέν ανέλαβε πάλι την εκτέλεση, όμως αυτή τη φορά ο Τερατσάνο έπεσε από την άλλη πλευρά και ο Νιγηριανός έκανε το 1-0 με το 28ο γκολ του σε 35 εμφανίσεις του στην τρέχουσα σεζόν και 23ο σε 28 συμμετοχές του στη φετινή Serie A.

Η Φιορεντίνα είχε τις ευκαιρίες της για να πάρει τον βαθμό. Στο 80' ο Βενούτι από τα δεξιά γύρισε την μπάλα, ο αμαρκάριστος Γκονζάλες εκτέλεσε αλλά αστόχησε και στο 88' ο Κουαμέ αστόχησε σε τετ α τετ και το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε.

Νάπολι: Γκολίνι, Ντι Λορέντσο, Όστιγκαρντ, Κιμ, Ολιβέρα, Ανγκισά, Ντέμε (46' Λομπότκα), Έλμας (46' Τζέρμπιν), Λοσάνο (45+1' Κβαρατσχέλια), Οσιμέν (78' Σιμεόνε), Ρασπαντόρι (46' Ζιελίνσκι)

Φιορεντίνα: Τερατσάνο, Ντοντό (46' Βενούτι), Μιλένκοβιτς, Ίγκορ, Τέρζιτς, Μποναβεντούρα (66' Καστροβίλι), Άμραμπατ (75' Κουάμε), Ντάνκαν (66' Μαντραγκόρα), Γκονσάλες, Γιόβιτς, Σοτίλ (75' Σαπονάρα)

 

SERIE A Τελευταία Νέα