Μίλαν - Σπέτσια 2-1: O Ζιρού έσωσε τους Ροσονέρι από «γκέλα» στο 90' και τους κράτησε στο... κυνήγι της Νάπολι

Μίλαν - Σπέτσια 2-1: O Ζιρού έσωσε τους Ροσονέρι από «γκέλα» στο 90' και τους κράτησε στο... κυνήγι της Νάπολι

bet365

Ο γιος του Πάολο Μαλντίνι, Ντάνιελ πήγε να κοστίσει δύο πολύτιμους βαθμούς στη Μίλαν, όμως ο Ολιβιέ Ζιρού με φανταστικό... ακροβατικό χάρισε τη νίκη επί της Σπέτσια με 2-1. Οι Ροσονέρι ανέβηκαν στη δεύτερη θέση και μείωσαν την απόσταση από την πρωτοπόρο Νάπολι στους έξι βαθμούς.

Η Μίλαν παραμένει ζωντανή στη διεκδίκηση του «Σκουντέτο». Οι Ροσονέρι βρέθηκαν κοντά σε μια απρόσμενη «γκέλα» κόντρα στη μαχητική Σπέτσια, όμως με ήρωα τον Ολιβιέ Ζιρού νίκησαν με 2-1, ανέβηκαν στη δεύτερη θέση με 29 βαθμούς και μείωσαν την απόσταση από την πρωτοπόρο Νάπολι στους έξι πόντους (35 β). Σκόραρε για τους φιλοξενούμενους ο δανεικός από τους Μιλανέζους Ντάνιελ Μαλντίνι, γιος του εμβληματικού αρχηγού και νυν τεχνικού διευθυντή του κλαμπ, Πάολο και εγγονός του θρυλικού Τσέζαρε.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ματς. Στο 14' ο Λεάο μετά από εξαιρετική ενέργεια έστρωσε τη μπάλα στον Τομόρι, αλλά ο Ντραγκόφσκι τον νίκησε, στο 16' ο Κρούνιτς σημάδεψε το δοκάρι και στο 21' ο Τεό Ερναντέζ έδωσε τη λύση. Ο Μπενασέρ έβγαλε «γλυκιά» μπαλά, ο Γάλλος αριστερός μπακ έφυγε στην πλάτη της άμυνας, κοντρόλαρε και με σουτ εξ επαφής έκανε το 1-0. Ο VAR χρειάστηκε πέντε λεπτά λεπτά για να επικυρώσει το τέρμα, καθώς ο σκόρερ των Ροσονέρι ήταν σε οριακή θέση όταν έβγαλε την πάσα ο Ιταλός χαφ.

Οι Ροσονέρι συνέχιζαν να πιέζουν για δεύτερο γκολ αλλά κόντρα στη ροή του ματς ο Ντάνιελ Μαντσίνι ισοφάρισε στο 59'. Ο δανεικός από τους Μιλανέζους μεσοεπιθετικός απέφυγε το μαρκάρισμα του Κρούνιτς, πάτησε περιοχή και με εξαιρετικό πλασέ νίκησε τον Ταταρουσάνου και ισοφάρισε σε 1-1. Οι παίκτες του Πιόλι συνέχισαν να πιέζουν και ο «από μηχανής Θεός», Ζιρού χάρισε τη νίκη την ομάδα του στο 89' με ένα... ακροβατικό βολ πλανέ μετά από σέντρα του Τονάλι. Ο πολύπειρος Γάλλος επιθετικός πανηγύρισε έξαλλα, έβγαλε τη φανέλα του και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, όμως οι συμπαίκτες τους κράτησαν το 2-1 μέχρι τέλους.

Μίλαν: Ταταρουσάνου, Καλουλού, Γκάμπια, Τομόρι, Ερναντέζ, Μπενασέρ (46' Τονάλι), Κρούνιτς, Μεσίας (72' Ρέμπιτς), Ντίαθ (72' Ντε Κετελάρε), Λεάο (90' Τιό), Οριγκί (72' Ζιρού)

Σπέτσια: Ντραγκόφσκι, Αμπαντού, Κίβιορ, Καλντάρα, Χολμ, Έκνταλ (90' Στρέλεκ), Μπουράμπια (69' Έλερτσον), Αγουδέλο (68' Χριστόφ), Αμιάν (54' Ρέκα), Μαλντίνι (68' Βέρντε), Ενζολά

 

SERIE A Τελευταία Νέα